bogdan_2006 Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 salutare forumistilor.am avut ghinionul de a mi se arde routerul vechi (sweex lw055 de care am fost foarte multumit) si mi-am luat altul, un gembird nsw-r2. problema este ca nu stiu sa-l configurez (cel vechi a fost configurat de o persoana cu care, din pacate, nu mai pot lua legatura), in afara de a seta routerul pe pppoe, a baga userul si parola, si a-l parola (wlan) nu mai stiu ce sa-i fac.am nevoie de ajutor la wlan setup si anume:- am de ales intre (pt banda): 2.4GHz (B), 2.4GHz (G) si 2.4GHz (B)+2.4GHz (G) - mode: AP, WDS, AP+WDS- channel: de la 1 la 13.ce aleg din astea??de fapt problema este urmatoarea: pe wireless am 2 leptopuri conectate, la care le pica conexiunea din cand in cand, si se manifesta astfel: arata pe iconita de la retea, jos, in bara, langa ceas, cum ar pica semnalul, adica as iesi din raza de actiunea a routerul si as reveni imediat, si apoi isi cauta ip, si iar am net, pana cade iar ...in concluzie ce ar trebui sa-i fac, sau care ar fi problema si eventual solutia.multumesc anticipat.de o saptamana tot caut pe net, si nu gasesc mare lucru, sau poate nu am avut norocul ca gasesc linkul care imi trebuie. Link spre comentariu
marinescug Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 In primul rand alegi un canal liber dintre cele 13. Pe unul dintre calculatoare da-i sa scaneze dupa retele eireless in zona. Vezi ce canal e liber, neocupat sau pe care ai semnalul cel mai mic. Pe ala il pui. Lasi B+G si AP only.Daca vrei sa fie sigur, pune-i adresele de IP cu mana, adica restictionare dupa MAC-urile placilor.Nu in ultimul rand schimba-i parola din admin/admin in ceva ales d etine si scris cu mana pe o hartiuta pe spatele obiectului.Te protejezi de multe, mai ales daca nu securizezi canalul radio. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum