catalina Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Va salutde curand m-am mutat la bloc. aici m-am lovit de o problema legata de instalatia de incalzire.pe scurt distribuitorul de energie termica aduce ajentu termic in scara blocului unde prin schimbator de calduta trimite caldura in instalatiela bucatarie caloriferu functioneaza normalla baie nu intra deloc apa calda in calorifer.mentionez ca toate caloriferele au fost curatate.mai mult, am desfacut caloriferul de la reteaua de incalzire ca sa verific daca ami vine apa pe tur si pe retur, si se exclude posibilitatea tevilor infundate.poate fi presiunea pe tur egala sau mai mica decat pe retur? stau la etajul 3 din 4.apoi am 2 dormitoare alimentate de la aceeasi coloana si amandoua caloriferele se incalzesc doar in partea superioara.mentionez ca au fost aerisite.daca pun mana pe returul de la coloana e rece. e posibil sa fie debitul pompei mic, sau cineva sa fi umblat la robineti pe coloane la subsol? .orice parere ami poate fi de ajutor va multumesc pentru atentia acordata. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Deci a ars cartea de gramatica complet, si tot nu aveti caldura... Link spre comentariu
nibi Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Nu ai circulatie de agent termic,probabil teava de retur este opturata.De cand moteaza furnizorul schimbator de caldura?(reteaua furnizoruli este separata de reteaua blocului?) Link spre comentariu
catalina Postat Decembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Deci a ars cartea de gramatica complet, si tot nu aveti caldura... deci nu stii deloc de gluma chestia cu ajentu termic nu tine oricum de gramatica, se pare ca tu nu ai deloc habar de asta daca nu ai cum sa ami dai un sfat nu te baga in seama Link spre comentariu
catalina Postat Decembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Nu ai circulatie de agent termic,probabil teava de retur este opturata.De cand moteaza furnizorul schimbator de caldura?(reteaua furnizoruli este separata de reteaua blocului?)da, reteaua furnizorului e separata de cea a blocului multumesc pentru raspuns Link spre comentariu
laly_ursan Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 caloriferele le-ati verificat? daca sunt vechi e posibil sa fie infundate, daca sunt noi.. probabil ar trebui facut reglajul hidraulic din robinetii de retur (dar nu ajuta prea mult decat daca se face acest reglaj in tot blocul) Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 caloriferele le-ati verificat? daca sunt vechi e posibil sa fie infundate, daca sunt noi.. probabil ar trebui facut reglajul hidraulic din robinetii de retur (dar nu ajuta prea mult decat daca se face acest reglaj in tot blocul)Reglajul (echilibrarea) se efectueaza prin montare de diafragme de diferite diametre. Link spre comentariu
catalina Postat Februarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2011 caloriferele le-ati verificat? daca sunt vechi e posibil sa fie infundate, daca sunt noi.. probabil ar trebui facut reglajul hidraulic din robinetii de retur (dar nu ajuta prea mult decat daca se face acest reglaj in tot blocul)Reglajul (echilibrarea) se efectueaza prin montare de diafragme de diferite diametre.uff, nu am reusit sa rezolv nimic dat fiind birocratia de care m-am lovit atunci cand am facut reclamatie. ma gandesc ca e foarte posibil sa fie returul sau chiar turul partial infundate, problema e ca nu pot opri instalatia pana la primavara. credeti ca montarea unei supape de sens sau clapete de sens ar putea rezolva ceva? sau o pompa ar putea sa ma ajute cu ceva? pot da jos caloriferele deoarece am robineti pe tur si retur pe fiecare calorifer Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Daca ai robineti de izolare pe tur si retur, atunci e simplu: desfaci holenderele (dupa ce-ai inchis robinetii, bineinteles) si verifici prin deschiderea lor daca ai circulatie. Mare atentie (ca eu ..sunt priceput acum) daca vezi ca nu curge decum ai inceput sa deschizi robinetul inseamna ca-i infundat. Pune o oala sub robinet, deschide-l usor si loveste capatul tevii cu cheia; posibil sa-si dea drumul. Eu nu am avut robinet pe retur si am reusit sa infiletez imediat holenderul..ca daca nu apucam se incingea apa si.. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Instalatia a fost aerisita in totalitate(toata coloana)?Ca metoda la noi in bloc, folosim acesti pasi: 1) se inchide turul si se aeriseste. 2) se inchide returul se deschide turul si se aeriseste Normal, dupa aceasta operatie se deschide si returul.Aerisirea se executa la capatul de sus al coloanei. Link spre comentariu
catalina Postat Februarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2011 Daca ai robineti de izolare pe tur si retur, atunci e simplu: desfaci holenderele (dupa ce-ai inchis robinetii, bineinteles) si verifici prin deschiderea lor daca ai circulatie. Mare atentie (ca eu ..sunt priceput acum) daca vezi ca nu curge decum ai inceput sa deschizi robinetul inseamna ca-i infundat. Pune o oala sub robinet, deschide-l usor si loveste capatul tevii cu cheia; posibil sa-si dea drumul. Eu nu am avut robinet pe retur si am reusit sa infiletez imediat holenderul..ca daca nu apucam se incingea apa si.. Am facut deja asta . si eu am facut aparaie in casa. Interesant e ca deschizand asa cum ati spus robinetii, apa vine si inca cu pressiune mare, atat pe tur cat si pe retur.ar fi posibil ca pompa sa aiba un debit prea mic in instalatie?.asa cum spuneam stau la etajul 3 din 4 si atat eu cat si cel de deasupra mea suferim de lipsa partiala a caldurii(caloriferele se incalzesc doar in jumatatea de sus). la baie insa nu se incalzeste deloc, desi caloriferul e curat, am verificat si aici si am presiune pe tur si retur. Nu cumva mie pe retur ami vine apa de la vecinul de sus? asta ar insemna ca e returul infundat intre mine si cel de la 2 nu?.daca pun o pompa intre tur si retur(caloriferul desfacut de la instalatie) as putea sa fac altceva in afara de vreo prostie ? Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Inseamna ca nu-i la tine buba.. Link spre comentariu
blazeu Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Nu putem decat sa presupunem, dar eu ma gandesc sa punctam cateva lucruri:1 Testul cu deschiderea robinetilor de izolare nu are valoare decat daca ai o teava COMPLET infundata2 Ce ai constatat e "presiunea statica", asigurata la incarcarea instalatiei (si acumulata in vasul de expansiune (probabil inchis la o instalatie modernizata, cum pare a fi din descriere)). Ceea ce va aduce caldura in calorifer e presiunea diferentiala intre tur si retur (asta asigura pompa de circulatie); aceasta e relativ redusa, dar daca e prea redusa, pur si simplu apa din tur NU MAI AJUNGE la etajele superioare (trece doar prin caloriferele situate sub Dv.). Din aceasta cauza vechile instalatii aveau coloane groase jos, se ramificau cu tevi relativ subtiri (3/8 sau mai rar 1/2 in cazul unor radiatoare foarte mari) si pe masura ce urcau, dupa ramificare coloana scadea in sectiune. Aceste "floricele" urmareau o anumita echilibrare a debitelor prin radiatoare. Instalatiile "moderne" au tendinta sa se bazeze prea mult pe pompele care sa asigure presiune mare si respectiv debit suficient pe sectiune mai mica (parsiva de economie!), precum si de o echilibrare din inchiderea partiala a robinetelor de retur. Daca aceste cerinte nu sunt satisfacute (pompa pusa pe viteza mica sau subdimensoinata, vecini "draguti" care tin robinetii deschisi la maxim (aveti vreo forma de masurare individuala a energiei termice sau, asa cum banuiesc, platiti la "pausal"??). ajungeti in situatia descrisa de Dv.).3 Din pacate astia sunt vecinii: oridecate ori pot, "paseaza" cheltuielile si prin buzunarele altora... Pana ce nu veti remedia aceste probleme...Toate cele bune! Link spre comentariu
catalina Postat Februarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2011 blazeu , ati pus degetul pe rana :cry: ma batea si pe mine gandul ca e de vina debitul mic al pompei, cat despre presiune au bagat in jur de 4-4,5 bari pe instalatie, ceea ce mie mi se pare cam mult, in fine vecinii nu pierd niciodata ocazia sa te f..a mai ales cand e vorba de bani.problema e ca trebuie sa ma rog de vecinul de la 2 ca sa ma lase sa localizez si apoi sa schimb teava infundata. Va multumesc tuturor pentru ajutor.Sanatate si vremuri mai bune va doresc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum