mircang9 Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Salutare ! M-am documentat putin despre cum as putea lega un PIC la un mobil prin cablu USB. Am gasit varianta cu MAX3421E + PIC18F4455 ( ca host ) dar problema este ca si MAX3421E trebuie programat cu un alt programator si nu cu PICkit 2. Ar mai fi ideea de a programa un PIC24FJ256GB110 ca host usb si legat apoi la mobilul device usb. O varianta mai usoara dar inca n-am incercat daca este posibil: sa folosesc un adaptor USB-RS232 dar cred de pe acum ca nu va merge pentru ca mobilul recunoaste doar protocolul usb. Oricum ma gandeam sa comunic cu mobilul printr-un port serial.Pot programa PIC24FJ256GB110 cu PIC kit2 ? Gasesc un compilator pentru PIC24 gratuit ? Ar mai fi problema cu soclul. Se pare ca am nevoie neaparat de o statie speciala de lipit ca cu pistolul de lipit nu pot face nimic sa leg pinii aceia mici ( 64 pini ). Link spre comentariu
mircang9 Postat Decembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Ma gandeam pe partea de serial sa leg adaptorul usb-rs232 la RX/TX de la un PIC cu EUSART si partea de usb a adaptorului s-o leg la telefonul mobil, DAR cred ca nu va merge. Odata ca acest adaptor este un device usb care are nevoie de un driver adica driverul pentru a functiona cu clientul software din PC. N-are cum sa mearga evident + ca PIC-ul trebe sa functioneze ca un host controller de usb. Asa ca se pare ca nu exista o cale mai usoara decat cea de a folosi MAX4321E + PIC18F4455 sau PIC24JF256GB110 sau un PIC32s pe 16 bitipentru a implementa host-ul usb care vine legat la telefon si in timpul transferului de date folosite comenzile AT. Comenzile AT tre folosite ca schimb de date dar prin protocolul usbin loc de rs232 cum am facut pana acum cu un modem GSM/GPRS Maestro100 cu mufa DB9 rs232. Modemul Maestro este mai scump decat un telefon obisnuit cu cablu usb. Astept va rog raspunsuri la intrebarile mele din post-ul meu anterior. Link spre comentariu
Eugen_B Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Poate e vina mea dar eu cel putin nu am inteles ce vrei sa faci.Vrei sa conectezi un telefon, prin usb la un pic pentru a putea citi/ da SMS-uri sau mai stiu eu ce ? Pentru ca un modem care se conecteaza prin seriala pe prea scump si un telefon cu usb e mai ieftin ? Nu poti sa gasesti un telefon care are si seriala si sa folosesti aia? . Sau sa cauti datasheet-ul telefonului , presupun ca are intern in el si conexiuni pentru seriala. Ca sa faci tu host-ul ar fi cam greu daca nu gasesti direct gata facut de altcineva pentru telefonul tau. Ar cam trebui sa capturezi comunicarea cu calculatorul si sa emulezi asa ceva (Nu ma pricem , imi dau doar cu parerea, poate chiar vorbesc aiurea).Adaptorul usb-rs232 nu va merge sigur, dupa cum ai presupus si tu, el este un device (slave) tie iti trebuie un host(master) pentru a putea comunica cu telefonul.Si apropo , pic32 e pe 32 de biti , daia ii zice pic32 :P Link spre comentariu
izua Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Ca PIC-ul să poată interacţiona cu telefonul, trebuie să lucreze în host mode (adică ce face calculatorul pentru telefon). Driverele de care zici trebuie să fie open-source, ca să le poţi porta pe PIC, altfel nada. Iar comenzi AT nu mai suportă decât o gamă foarte restrânsă de telefoane mobile, pe USB de obicei fiind folosite conexiuni de tipul mass storage, audio card sau comunicaţia specială cu softul PC pentru a acţiona mai brut telefonul. Ca a doua chestie, ai urmărit limitările impuse de providerul GSM? Eu am încercat tethering la un nivel mai înalt cu androidul, şi nu mă lăsau de exemplu, cu mai mult de 8 conexiuni în paralel pentru HTTP (când te dai pe net, cam orice browser modern încarcă în paralel toate imaginile/sunetele/resursele(css, js, etc)), iar aici vodafone, cel puţin, te vor limita enorm. Ca să nu mai merg mai departe, cu blocări cât se poate de anapoda pe :22, , :25, :80 inbound, etc. E în interesul lor să-ţi vând două abonamente de internet GSM: unul pentru mobil, unul pentru un PC. "Programarea" lui max3421E se referă la configurarea regiştrilor interni prin SPI, de către PIC, din softul pe care îl vei realiza tu, nu la scrierea flash-ului, cum e cazul la PIC. Vezi aici. Microchip obişnuieşte să aibă unele chipuri în capsulă DIP, ce consideră ei mai interesant la nivel hobby, dar e doar o mică parte din familia PIC24. PIC24FJ256GB110 are 100 de pini, deci nu va exista vreodată pentru el capsulă DIP. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum