Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi lipire SMD

lama

Postări Recomandate

Mai exact am achizitionat niste circute care vin in capsule SOT-23-6. Am cumparat o stati e de lipit dupa care am achizitionat si un virf de 0,2mm. Dar as vrea sa aud de la alti o parere inainte de a incepe sa lipesc. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lama

4

• gabiferaru

3

• ratza

3

• danb1974

2

Top autori în acest subiect

Impresia de dupa este direct proportionala cu exigenta userului de statie de lipit.Nu merge din prima daca nu respecti regulile importante in ale cositoriei... suprafete curate, fludor de calitate, incalzire simultana a componentelor ce urmeaza a fi lipite, sacaz (colofoniu) dupa gust, temperatura de lucru 300-400 grade... nu-i rocket science.

Link spre comentariu

Pentru cei ca gabiferaru : ce tot comentati atat....e sectiunea incepaturilor si se poate cere orice legat de electronica

Daca toti ar cauta pe google sau youtube aici ar fi pustiu

Scuze de off-topic

Link spre comentariu

Decapant bun (pasta sau lichid care nu se evapora sau arde la caldura - uita de saciz), fludor subtire (0.5mm), virful subtire la 320-340C curat (sters usor de un burete ud) si pentru inceput nu e rau o lupa de masa cu iluminareIn mod normal toate padurile curate exceptind unul incarcat cu cositor, penseta cu virf subtire, faci lipitura aia dupa care le faci pe celelalte.Dupa ce prinzi gustul se mai pot sari din pasi, eu nu ma mai agit de mult sa curat padurile prea tare mai ales pt 2-3 pini.

Link spre comentariu

Eu vorbesc de pasta din zilele noastre, nu din aia pre '89Toarna tu saciz peste pinii unui ssop si dupa aia curata-l. Am vazut cum arata o reparatie cu saciz (si macelarul dupa aia l-a curatat cu surubelnita).Eu folosesc amtech nc-559 citez de la producator The NC-559 series is designed to meet requirements for reliable solder joints in SMT PC board assembliesSo, uita de saciz si intra in secolul 21

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Cautand pe internet de amtech nc-599-as-tf am dat de postul cu amtech fluxul minune.Vreau si eu sa stiu de unde pot cumpara mai multe seringi si mai eftin ca cei din RO au preturi la acest flux, insa ma jur cu mana pe inima de 1 an folosesc, practic regenereaza cositorul, lipituriile lucesc, nu corodeaza ba mai mult protejeaza deci nu trebuie indepartat curatat si nu creeaza capacitati parazite.Sunt PRO fluxului de la AMTECH NC559-AS-TF.

Link spre comentariu

Si eu lipesc smdurile cu letconul inclusiv capsula TSOP48.Dupa ce dau jos cipul cu aer cald curat placa cu tresa ,curat si pinii cipului cu tresa apoi lipesc cu fludor de 0,5 fara sacaz si fara decapant pinii impreuna cu placa.Dupa aceea cu tresa iau surplusul de fludor de pe pini.Apoi am flux tip apa ,pun pe pini si dau cu aer cald. Iese super si nu am avut probleme niciodata.Apoi verific la microscop lipiturile.Asta la capsule gen TSOP48 care este mai pretentioasa cei care au lucrat stiu despre ce vorbesc.La capsulele mai neoretentioase merge mult ai usor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări