klaxxon Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 De curînd mi-am luat de la eMag, o placă video ATI HD 4650, 1G de RAM video DDR2, lăţime bus 128 biţi, slot PCIE 2.0.După ce am montat-o, am constatat că nu se mai încarcă sistemul de operare, monitorul rămîne negru iarventilatorul de pe radiatorul procesorului s-a oprit după cîteva secunde.Placa de bază este Gigabyte GA-945GZM-S2, 1G de RAM de tip DDR2, procesor dual core Intel Pentium E2140, 1600Mhz.Fosta placă video Radeon X1550, 128MB, pe 64 de biţi, funcţionează corect.Întrebarea este dacă-i de vină sursa deLuxe de 400W, poate prea slabă să facă faţă consumului plăcii graficesau faptul că noua placă este destinată slotului PCIE 2.0 în timp ce vechea placă este pentru PCIE 1.0x16@x4după cum arată programul Everest.Nu am decît un slot PCIE în calculator.Orice răspuns la obiect, ar putea fi util.Mulţumesc. Link spre comentariu
dorel_81 Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Va salut! Incercati cu o sursa de putere mai mare sau una care are trecuta pe eticheta puterea reala. Acea sursa nu are 400w reali si posibil aceasta este cauza. Placa video are si conector de alimentare separat? Link spre comentariu
klaxxon Postat Decembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Am pus o sursă de firmă de 500W. Tot nu vrea. Am testat placa video pe alt PC cu o sursă de 450W no name şi merge foarte bine. Slotul meu PCI-E este albastru iar cel de pe PC-ul pe care a mers este roşu. Care-i chestia, este placa video incompatibilă cu placa de bază? Sau e nevoie de vreo setare în BIOS? Link spre comentariu
dorel_81 Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 V-as ruga sa dati mai multe detalii despre placa de baza si despre placa video, eventual paginile producatorilor pentru a vedea eventualele incompatibilitati. In mod normal ar trebui sa mearga. Incercati un reset de bios. Link spre comentariu
klaxxon Postat Decembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Am încercat o altă placă video Asus-EAX300SE-X-TD-128M. Nici pe asta nu mi-o vede. Îţi spun eu, e jale mare cu placa asta de bază. Aici http://www.megaupload.com/?d=04BN4CF0 e manualul plăcii de bază. Link spre comentariu
klaxxon Postat Decembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Singura placă video care funcţionează este asta pe care o folosesc şi acumşi pe care am primit-o odată cu calculatorul: Link spre comentariu
dorel_81 Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Dupa cum ati spus si dumneavoastra e problema cu placa de baza, la fel se plang si alti utilizatori pe site-ul oficial. Tot pe site-ul producatorului am gasit o lista cu placile video suportate.Se pare ca acea placa video va trebui s-o montati pe alta placa de baza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum