Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce face un drosel??

Vizitator angeleyes

Postări Recomandate

Vizitator Rosalageorgica

Ma poate ajuta si pe mine cu un sfat in legatura cu o lampa de neon?pana acum o zi a mers perfect.acum im arde un filament de la tub,am crezut ca tubul e obosit dar cand am pus unul nou am patit la fel.care ar fi cauza DROSERUL sau starterul.astept un sfat,o parere.multumesc.Mentionez ca droserul nu este electronic.

Editat de Rosalageorgica
Link spre comentariu

Dar oare in manualul lui de liceu o fi folosit termenul "drossel"? Doar e-n nemteste, nu e-n romaneste, poate omul stie de bobina dar nu stie de drossel.:

Dupa 5 ani, hop si eu... Am gasit o traducere in germana prin "a sugruma", ceea ce justifica functia de limitare descrisa de antevorbitori.
Link spre comentariu

Ma poate ajuta si pe mine cu un sfat in legatura cu o lampa de neon?pana acum o zi a mers perfect.acum im arde un filament de la tub,am crezut ca tubul e obosit dar cand am pus unul nou am patit la fel.care ar fi cauza DROSERUL sau starterul.astept un sfat,o parere.multumesc.Mentionez ca droserul nu este electronic.

Schimba-i si starterul sau mai bine schimba-l cu totul cu unul electronic. Daca trebuie sa-l cumperi, alege-l dupa puterea tubului si cumpara mai multe pt ca nu toate merg la fel de bine.

Link spre comentariu

Daca e sa-l luam la misto pe om, singurele 'lampi cu neon" sunt astea:

Posted Image

Pe langa becul ornamental  prezentat de dumneavoastra,bec cu neon este si cel din poza de mai jos:

utilizat ca lampa de semnalizare a tensiunii de retea,cu rezistenta serie de 100Kohm.Este bine de stiut ca "gazul neon"produce lumina rosie.

Ce vedem in poza de mai jos este "tubul fluorescent"-denumit impropriu "tub neon"

de asemenea se prezinta si legaturile acestuia.Si cu aceasta schema am raspuns si #16.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări