Vizitator Rosalageorgica Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 (editat) Ma poate ajuta si pe mine cu un sfat in legatura cu o lampa de neon?pana acum o zi a mers perfect.acum im arde un filament de la tub,am crezut ca tubul e obosit dar cand am pus unul nou am patit la fel.care ar fi cauza DROSERUL sau starterul.astept un sfat,o parere.multumesc.Mentionez ca droserul nu este electronic. Editat Ianuarie 24, 2016 de Rosalageorgica Link spre comentariu
Ticu Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Dar oare in manualul lui de liceu o fi folosit termenul "drossel"? Doar e-n nemteste, nu e-n romaneste, poate omul stie de bobina dar nu stie de drossel.:Dupa 5 ani, hop si eu... Am gasit o traducere in germana prin "a sugruma", ceea ce justifica functia de limitare descrisa de antevorbitori. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Ma poate ajuta si pe mine cu un sfat in legatura cu o lampa de neon?pana acum o zi a mers perfect.acum im arde un filament de la tub,am crezut ca tubul e obosit dar cand am pus unul nou am patit la fel.care ar fi cauza DROSERUL sau starterul.astept un sfat,o parere.multumesc.Mentionez ca droserul nu este electronic. Schimba-i si starterul sau mai bine schimba-l cu totul cu unul electronic. Daca trebuie sa-l cumperi, alege-l dupa puterea tubului si cumpara mai multe pt ca nu toate merg la fel de bine. Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Doar e-n nemteste, https://de.wikipedia.org/wiki/Drosseln Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Daca e sa-l luam la misto pe om, singurele 'lampi cu neon" sunt astea: Link spre comentariu
ovy83 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 http://www.scientia.ro/tehnologie/39-cum-functioneaza-lucrurile/58-lampile-fluorescente.html Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 N-are cum sa arda numai un filament. Sunt legate in serie. Daca raman amandoua aprinse, starterul s-a lipit si nu mai intrerupe curentul. Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 (editat) Daca e sa-l luam la misto pe om, singurele 'lampi cu neon" sunt astea: Pe langa becul ornamental prezentat de dumneavoastra,bec cu neon este si cel din poza de mai jos: utilizat ca lampa de semnalizare a tensiunii de retea,cu rezistenta serie de 100Kohm.Este bine de stiut ca "gazul neon"produce lumina rosie. Ce vedem in poza de mai jos este "tubul fluorescent"-denumit impropriu "tub neon" de asemenea se prezinta si legaturile acestuia.Si cu aceasta schema am raspuns si #16. Editat Ianuarie 31, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 ... o poză mai mică de atât nu se putea pune??? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum