Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LED fader pentru plafoniera auto

Vizitator perp

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Siconi

3

• yo9hnf

2

• zanga

2

• Xaby

2

Top autori în acest subiect

Acuma, eu vreau sa imbunatatesc acest montaj, adaugandu-i si partea de reglaj intensitate, cu memorare a treptei de intensitate setata ultima oara.Din pacate, momentan nu dispun de schema realizata (trebuie sa ajung acasa si sa sap dupa ea, realizarea fiind facuta cu vreo 2 ani in urma). Sper sa o mai gasesc si sa o pot posta.

Buna. Ai gasit cumva schema? Vreau sa-l fac si eu.
Link spre comentariu

Am reusit sa dau de ea... de schema.Pun si ceva poze pentru detalii de montaj (e mai mult ca sugestie).Din semireglabili se seteaza timpii: unul seteaza timpul de iluminare (cu valorile din schema se ajunge cam intre 2 si 40sec.), iar din celalalt se setaza durata pentru fading (cat de lung sau scurt sa fie).Cam asta e tot. Nu e cine stie ce, dar la mine functioneaza de ceva timp.

Link spre comentariu

Daca citeai un pic mai in urma, adica ultimul post de pe prima pagina parca, vedeai ca am spus ca VREAU sa imbunatatesc montajul existent. Mi s-a cerut schema la ceea ce am lucrat eu (am prezentat si specificatiile montajului si unul dintre colegi si-a manifestat dorinta sa pun schema; initial eram la servici, apoi am reusit s-o postez de acasa unde o aveam salvata). Acuma cred ca nu mai este nici un dubiu.Daca chiar vrei sa faci la schema asta o modificare, poti "jongla" cu rezistenta din baza lui T1, eventual sa pui un semireglabil. Apropo, eu am modificat schema in sensul ca am montat o rezistenta de 390R in loc de cea de 39K din baza lui T1 si am folosit un tranzistor TIP41 parca. Fara sa schimb rezistenta cu pricina nu mi se aprindea nici macar un banal bec de bord. Apoi totul a prins viata, dupa ce am calculat intai ce curent ar trebui sa treaca prin baza ca sa se deschida aproape de saturatie. Deocamdata merge foarte bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări