Vizitator perp Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Salut ,sunt incepator in electronica si va rog daca ma puteti ajuta cu o problema ,am montat in plafoniera masinii un modul format din 9 smd-uri care se alimentazaa la 12v,as dori sa ii fac un montaj cat mai simplu pentru un efect de fader-in fader-out,am tot cautat pe net dar nu gasesc ceva pe intelesul meu ,va rog dak ma poate ajuta cineva .Va multumesc Link spre comentariu
Vizitator biginu Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 la ce te referi cand spui efect "fader in , fader out" ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Descrie efectul dorit. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Adica lumina sa se aprinda treptat si nu brusc (la maxim), si sa se stinga la fel, treptat. Link spre comentariu
Vizitator perp Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 in primul rand va multumesc pentru ajutorul acordat ,nu doresc neaparat sa se aprinda plafoniera lent ,as vrea sa stea cam 5-10 secunde aprinasa dupa inchidera usii apoi sa se stiga treptat .mentionez k masina mea are numaie 2 fire in plafoniara un - si un +permanent . as dori k montajul sa fie unul mai simplu pt incepatori .va multumesc Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=21&t=48594 E greu... Link spre comentariu
zanga Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Sau poate vrei asa ceva Link spre comentariu
Vizitator biginu Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Sau poate vrei asa ceva vrem asa ceva exista o schema ceva pe undeva? sau cum sa caut? Link spre comentariu
Myhayxx Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 http://www.niqro.3x.ro/dome/dome.htm Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Daca suntezi condensatorul de temporizare cu o dioda,aprinderea va fi normala iar stingerea temporizata. Link spre comentariu
zanga Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 vrem asa ceva exista o schema ceva pe undeva? sau cum sa caut? Din pacate nu am schema pentru asa ceva, stiu doar ca vinde cineva pe un alt forum. Poate ne ajuta cineva de pe forum cu o schema. Link spre comentariu
Vizitator perp Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 da e foarte interesanta ,poate cineva sa faca rost de schema ? Link spre comentariu
Vizitator biginu Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 macar cum sa cautam pe google stie cineva? am incercat mai multe variante dar nu am gasit ... :cry: Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Cauta in acest subforum,exista asa ceva,eu i-am aratat unui user cum se face. Link spre comentariu
Siconi Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 Si eu as dori o astfel de schema cu control al intensitatii luminoase. In fapt, cred ca e realizata cu PWM, poate chiar cu un uC finut (de genul DIL-8).Momentan, am realizat o schema destul de simpla, cu un integrat cu 2 comparatoare (seria LM3xx, nu mai retin exact) si un tranzistor final de putere (cred ca e TIP41, din nou memoria...).In fine, ideea este ca montajul realizeaza urmatoarele:- la deschiderea unei usi (functioneaza pe vechiul sistem unde toate comutatoarele de usi erau in paralel) se aprinde plafoniera.- la inchiderea ultimei usi, plafoniera ramane aprinsa un interval de timp reglabil in plaja 1-40sec., apoi face fade-out.- daca intre timp s-a pus contactul si cele 1-40sec nu s-au scurs inca, se executa fade-out fara a mai tine cont de timpul ramas. In caz ca nu se pune contactul, timpul setat va dicta perioada de iluminare.Se poate conecta si la IC a masinii in felul urmator: la deschidere se da semnal pe intrarea de la contactele usii, iar la inchidere se da semnal pe intrarea de la contact. Practic, se simuleaza in acest fel deschiderea usii si punerea contactului. Deoarece intrarile sunt diferite intre ele (una foloseste ca semnal MASA, cealalta potentialul bateriei, adica +12V), se va folosi un adaptor pentru intrarea de semnal de la usi. Asta pentru ca majoritatea sistemelor e IC au comanda pe PLUS (cei +12V). Se poate folosi fie un releu, fie un tranzistor banal pentru adaptarea semnalului.Acuma, eu vreau sa imbunatatesc acest montaj, adaugandu-i si partea de reglaj intensitate, cu memorare a treptei de intensitate setata ultima oara.Din pacate, momentan nu dispun de schema realizata (trebuie sa ajung acasa si sa sap dupa ea, realizarea fiind facuta cu vreo 2 ani in urma). Sper sa o mai gasesc si sa o pot posta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum