PKP98 Postat August 1, 2016 Partajează Postat August 1, 2016 Salutare! De curand am terminat de facut acest proiect,afisarea unui mesaj pe matrici de led-uri.Deocamdata am pus 3 matrici 5x7 ,dar o sa pun 6,aveti si un video:http://sendvid.com/qal37xfo .Imi place foarte mult cum a iesit,in realitate se vede chiar foarte bine.Cu toate ca functioneaza perfect am o problema ,de exemplu daca vreau sa schimb mesajul afisat trebuie sa reprogramez din nou atmega8 cu mesajul nou,si nu prea imi place acest lucru.... .Ma gandeam sa folosesc un modul bluetooth sau un alt modul ca sa pot comunica cu atmega8 fara sa-l reprogramez.Mentionez ca am folosit 15.9% din flash si 70.7% din SRAM,deci mai are memorie. Nu am folosit niciodata un modul bluetooth si nu stiu cum as putea face acest lucru. Astept niste sfaturi sau alte idei,nu vreau sa fie ceva complicat,vreau ceva simplu si eficient. Link spre comentariu
XAN77 Postat August 15, 2016 Partajează Postat August 15, 2016 (editat) Se poate ce vrei tu chiar relativ ușor. Procură un modul HC-05, vizionează pe youtube cîteva tutoriale despre el și o să ai cunoștințele necesare. Se găsesc diverse aplicații android pentru telefon referitoare la BT, trebuie să existe și ceva de trimis un text, văd că există chiar o aplicație ”Bluetooth Terminal HC-05” cu un calificativ pe google play de 4,9. La prima vedere folosirea BT pare un pic mai dezarmantă dar practic ai de a face doar cu comunicație serială. Filmulețele demonstrative de pe net care descriu în general utilizarea cu arduino, îți vor da curaj. Inițial îl conectezi la PC printr-un adaptor USB-Serial(TTL) gen FT232/PL2303/CH340G etc și îi setezi modul de lucru dintr-o aplicație de serial terminal. Îl împerechezi cu telefonul și vezi și cum vin datele de la telefon folosind tot PC-ul după care modifici softul matricilor tale. Editat August 15, 2016 de XAN77 Link spre comentariu
PKP98 Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 O sa ma uit la niste tutoriale pe net sa vad daca inteleg ceva,daca nu inteleg ,nu are rost sa-mi cumpar un modul hc-05,nu vreau sa-l tin apoi degeaba. Multumesc pentru interes! Link spre comentariu
XAN77 Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 Eu am luat recent un astfel de modul. Ieri l-am alimentat si am conectat telefonul la el cu o aplicatie cu care am trimis text si pe serial modulul il afisa pe pc printrun adaptor usb serial si un terminal soft pe pc. Setarile descrise pe net sunt necesare dacal setezi master ca sa se conecteze el la slave. Dar pentru ce vrei tu il poti lasa asa doar folosesti comunicarea seriala in softul tau pe 9600 cum e default la hc-05 ca sa primesti textul si sa faci ceva cu el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum