Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung Ck 5026Z

doru tv

Postări Recomandate

Salut, am un tv Samsung CK 5026Z, procesor: PCA 84C64OP/019; sursa: TDA4601; cadre:KA2131; sasiu:P1145651; jungla:TDA8305.Acest tv a venit cu urmatorul defect: nesincronizare semnal video. Sesizari pe sasiu: T101 improvizat (inlocuit cu cel original 38,9MHz), Q101-inlocuit, TDA 8305-inlocuit. Toate aceste componente au fost inlocuite intr-un alt service (presupun). Eu am inlocuit IC 101 (TDA 8305) si T101. Momentan imaginea este desfasurata pe tot ecranul fara a se mai da peste cap dar este distorsionata ( a se vedea foto). Astept cateva idei si pareri de la colegi care au mai intalnit acest defect. Mentionez ca toate tensiunile sunt ok. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru tv

8

• naebv

3

• elmar

2

• valioval

2

Top autori în acest subiect

salut.am urmat pasii mentionati de dv mai sus,schimbat toti electrolitici din modul,filtru z101,acordare fina bobina vif si rezultat nul :nas: ce poate sa fie de vina :nas: un defect ciudat,poate stie cineva de unde e simptomul sa ma ajute la sapaturii:freaza: multumesc

Link spre comentariu

Posibil sa fie de la comutatorul video TEA2014...verificati tensiunea de alimentare a acestui circuit daca puteti sa verificati semnalul video care iese din TDA8305...si care ajunge in pinul 3 al TEA2014...posibil ca acest circuit sa nu comute bine cele doua semnale(video intern si extern) raminind undeva la mijloc...

Link spre comentariu

salut, am verificat si cu semnal pe tuner dar imaginea este distorsionata dandu-se peste cap.Tensiunea pe circuitul KA 2186, pe pinul 7, unde se alimenteaza circuitul am tensiunea 12.2V iar pe pinul 3 am 5V,nu am osciloscop sa pot verifica semnalul video :nas:

Link spre comentariu

salut, am verificat si cu semnal pe tuner dar imaginea este distorsionata dandu-se peste cap.Tensiunea pe circuitul KA 2186, pe pinul 7, unde se alimenteaza circuitul am tensiunea 12.2V iar pe pinul 3 am 5V,nu am osciloscop sa pot verifica semnalul video :nas:

Am inlocuit circuitul integrat KA 2186 cu TEA 2014 si simptomul este acelasi, ca in foto.
Link spre comentariu

Inlocuiti C207=0,33uF/63Vcc la pin 25 la TDA8305, C402 4,7uF/50vcc la pin 24. Verificati R208, C208 la pin 25 TDA8305.

inlocuit si verificat fara rezultat :nas:
operatie reusita pacientul mort :sparge:
Link spre comentariu

Verificati cu un osciloscop forma semnalului SVCC la pin 6 TEA2014. Determinati prin masuratori pe componente cauza care determina deformarea semnalului video complex urmarind schema (de la iesirea pin 6 TEA2014).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări