augustin87r Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Buna seara, Postez un mesaj din partea unui prieten care nu frecventeaza forumurile din lipsa de timp. Citez: Caut o schema simpla dar sigura de amplificator in tensiune pentru semnal de AF, ca sa pot acţiona un element piezo pe post de difuzor (care este Murata si are caracteristica relativ buna). Am găsit doar schemele ataşate, care nu prea îmi inspira încredere… In principiu, cu tranzistoare bipolare se face un amplificator in doua trepte, cu etajul final repetor pe emiter. Cu amplificatoare operationale se face uşor... insa ce AO sa folosesc cel mai bine? Sunt o puzderie si nu am lucrat in audio cu ele. Pe vremuri, bătrânul A741 era folosit ca preamplificator; nu stiu insa cu ce rezultate. In plus avea inconvenientul ca se alimentează diferenţial (urăsc asta). Cel mai „trendly” se folsesc JFETuri sau MOSFETuri, din cele cu doua porţi (se face cică un cascod cu cele doua porţi). Orice sfat este binevenit… Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Trebuiesc specificate cerintele pt acest traductor piezo, adica puterea radiata , spectrul de frecventa, rezonanta proprie ,impendanta etc. cu aceste date se selecteaza amplificatorul. Link spre comentariu
augustin87r Postat Decembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Revin cu detalii:Atasat: P<100mWF0 –vezi atasat ca este un graphic: are armoniceZ>10MΩ Link spre comentariu
blazeu Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Ar fi util sa specificati utilizarea pe care o aveti in vedere.Prima chestie la care m-am gandit a fost un amplificator in punte pentru o sirena ultraacustica, echipata cu tweeter piezo.Semnalul dreptunghiular utilizat asigura un randament ridicat (daca nu va deranjeaza armonicile care insotesc fundamentala)Succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum