Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparate foto

niq_ro

Postări Recomandate

Cel mai bun aparat este cel mai scump pe care ti-l poti permite. In functie de categoria de pret sunt si performantele, la fel ca si la telefoane sau tigai pentru prajit cartofii.

Aparatele ieftine au lentile mici, senzori mici, ecrane lcd mici, acumulatori mici.

Zoom-ul este printre cele mai putin importante elemente, la aparatele ieftine, dupa parerea mea, pentru ca daca acesta nu este sustinut de o buna stabilizare optica, pozele si asa proaste fara zoom vor deveni si mai proaste.

Aparatele mai pretentioase au obiective luminoase, senzori de dimensiuni mai mari, ecrane lcd mari si cu rezolutie buna, salvarea fotografiilor se face si raw, ceea ce ajuta la prelucrarea ulterioara, autofocus mai bun, mai multe posibilitati de setare manuala a optiunilor, acumulatori care tin mai mult, focus in timpul filmarii, framerate mai bun si rezolutie mai mare la filme.

Incepand cu aparatele de categorie medie, sunt incluse WiFi, GPS, etc.

Aparatele profesionale au moduri avansate de focalizare, 2 carduri, senzor full-frame, etc.

Eu am avut Sony DSC.S600, am un Canon Ixus 105, Nikon D5300.

Inainte de a cumpara D5300 m-am documentat pentru ca mi-ar fi placut sa iau Canon 70D, dar am renuntat din motive de buget.

La serviciu am un Canon SX270 HS, un Canon 1100D.

Daca vreti un refex ieftin, un Canon 1200D ar fi un bun inceput.

Daca ar fi sa recomand un aparat ieftin si bun, as recomanda SX270.

Daca vreti detalii despre acestea, sunt disponibil.

Editat de one
Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

5

• rcalarasu

5

• nicul

4

• Lonerider

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poate intereseaza pe cineva ,aparat foto "Eastar"'blitz rusesc "Norma" si sursa pentru blitz:

Aqua_I14_20180408_195917.jpg

Mai multe detalii in ultimul post : 

Editat de andrei_
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Pfff, slaba miscarea, de 3 ani nimic. Nu mai cumpara lumea camere, le-a inlocuit cu telefoanele. Ma asteptam sa gasesc mai multi utilizatori de camera...chiar daca nu sunt un impatimit al pozelor, imi placea sa citesc pe subiectul asta.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
La 04.03.2021 la 19:58, doru3160 a spus:

Pfff, slaba miscarea, de 3 ani nimic. Nu mai cumpara lumea camere, le-a inlocuit cu telefoanele. Ma asteptam sa gasesc mai multi utilizatori de camera...chiar daca nu sunt un impatimit al pozelor, imi placea sa citesc pe subiectul asta.

Tocmai mi-am luat un Pentax 645. Inainte foloseam un Pentacon SIX TL (pe care il mai am si acum), mai nou trag numai pe film. DSLR-ul (tot Pentax) mai iesea, din cand in cand, la o nocturna. Dar, cum ne-au inchis astia, in case, noaptea, mai mult someaza.

Link spre comentariu

De curiozitate, cat a fost investitia? E un model mai rar intalnit la noi. E cumparat de afara?

Eu am ramas tot la compacte. Am trecut de la seria HX de la sony, la RX. Imi plac camerele mai discrete, si ma limitez la buget modest pt acest hoby.

Link spre comentariu

Şi cred că lumea, din comoditate, nu mai are "timp" pentru a sta şi privi prin albume foto. Acum ţac-pac cu smartofonu şi hop lauda pe facebook or instagram or altele care or mai fi şi pa, s-a uitat momentul...

IMG_20210321_1209308.jpg

Link spre comentariu

Diferența este ca cele digitale, postate oricând și oriunde sunt făcute pt alții, pe când cele pe carton sunt pt suflet, nu se împărtășesc cu oricine, și nu te poți lauda cu ele. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Din colectia de camere foto digitale (86 exemplare), va prezint cum m-am jucat eu in ultimele zile cu HP Phonosmart E427 (anul lansarii pe piata 2006).

A apartinut unui belgian, era setat meniul pe franceza, am gasit card SD de 250MB in interior, sters de poze, dar l-am scanat cu Recuva si am gasit cateva zeci de fotografii si filmulete ale unei familii cumsecade din vremurile pe care nu le vom mai trai - cu resetarea asta blestemata... Este un joc minunat de arheologie foto, aceasta scanare a memoriei interne sau a cardurilor gasite in camerele foto din colectie, care mi-au parvenit din Franta sau din Belgia pentru sume modice (in jur de 25 lei bucata).

HP Photosmart E427 m-a atras intr-un proiect  de Anaglyph Color, fotografie stereo. Am ales-o pentru urmatoarele avantaje:

1. Are obiectiv cu distanta focala si cu diafragma fixa ==> este gata rapid sa pozeze, nu este acolo un motor care sa huruie si sa aprecieze clarul, cateodata in mod eronat. Claritatea este asigurata tot timpul intre 1m si infinit, respectiv intre 0,40m si 1m (pentru macro). Se asigura egalitatea expunerii pentru fiecare pereche de poze stanga-dreapta si rapiditatea efectuarii celor doua poze succesive (sa nu se modifice scena).

2. Butonul declansator are o singura cursa, foarte simplu de dublat in exterior: am lipit doua fire subtiri rezistente, elastice, izolate cu teflon le-am scos prin marginea carcasei, iar la capat am pus un microintrerupator - am obtinut declasarea fara tremuratul camerei pe trepied la timpi de expunere relativ lungi (nu-mi place blitzul in stereo, produce fantome pe zonele de contrast sau de culori vii, la vizualizarea cu ochelari stereo red-cyan).

Fiecare pereche de fotografii sunt introduse in programul free Anaglyph Maker v1.08 (WinXP, Win7, ...) al japonezului Takashi Sekitani si rezulta cate o poza anaglyph color care, ulterior, poate fi vazuta pe calculator cu ajutorul ochelarilor red-cyan.

Daca expunerile se fac cu aparatul orizontal si fara tremurare rezulta poze strero minunate, in special interioare cu lumina zilei patrunsa prin ferestre, cu umbre moi, atmosfera speciala (blitzul strica imaginea si produce fantome care obosesc ochii).

Daca pozele au contraste mari de luminozitate sau de culoare (rosu) este bine sa se prelucreze pozele in prealabil, sa se micsoreze contarastul si sa se micsoreze saturatia - fantomele se vor diminua, creierul va compune imaginea mai relaxat.

Dispozitivul stereo l-am improvizat (cu succes deplin)  din niste piese din plastic lipite cu prenadez, cutiile cu fel de fel de harburi dovedindu-se, inca o data, cat de utile sunt la proiecte fara cumparaturi suplimentare.

05.jpg

04.JPG

03.jpg

02.jpg

01.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări