Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparate foto

niq_ro

Postări Recomandate

• 4 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

5

• rcalarasu

5

• nicul

4

• Lonerider

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 6 luni mai târziu...

Nu te contrazic, si mie mi-au parut putin subiectivi, insa toate aparatele sunt prezentate super bine, cate 6-7 pagini pentru fiecare, descriere a functiilor, teste in diferite conditii, poze din meniu, etc.Inveti sa folosesti aparatul respectiv doar din ce scrie la ei pe site :smt001

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 5 ani mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Ceva sa surprinda culorile vii ale muntelui

E distractiva cerinta asta, scuze.Pe de o parte, la ora actuala orice camera foto are setari de culoare ("vivid", "natural", "neutral", sau fiecare cum s-o gasi sa le boteze). Acestea pot varia de la un producator la altul.De exemplu, luand ca si baza de comparare camerele ultra-entry-level (compacte de 300 lei), am ramas cu impresia ca cele "canon" au culori neutre, iar cele "fuji" au culori vii. Dar asta poate varia intre modele, asa ca nu o lua "de bune".Pe de alta parte, luand un aparat foto bunicel (dslr), cu absolut aceleasi setari software, se obtin fotografii diferite cu obiective diferite. Obiectivul din kit poate fi relativ neutru, si am gasit un obiectiv vechi de 30 de ani (pentax, japan, metal si sticla adevarate, nu lentile din plastic pardon policarbonat ca in ziua de azi) care reda culori placute, vii dar fara a fi stridente. A ajuns sa fie obiectivul preferat pentru peisaje, mai ales ca gama de focalizare merge rapid spre infinit (deci pentru distante de peste 3-5 metri, il pot "uita" focalizat pe infinit, si mai jonglez doar din diafragma). Dar asta e pentru cei care gusta lucrul semi-manual (nu ii mai pot zice manual, caci oricum o gramada de lucruri le face automat).In fine; pe scurt, pentru excursii pe munte, ar fi de preferat o camera usoara, cu baterii de rezerva, si de care sa nu iti para rau in caz de furtuna adevarata. Dar exista si pasionati care isi cara trepiedul pe munte, asa ca nu pot zice ca sunt reguli.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

de ce ar trebui un astfel de aparat sa fie robust ?simplu inteleg si producatorii, de aia toate au modurile auto, inteligent auto sau superior auto (cateodata chiar le au pe toate).robust s-ar cere doar daca nu-s electronicele tale si apar riscuri diverse.mie mi-ar place se ma joc cu un Sony RX100, dar nu-s calificat ca sa recomand ceva.

Link spre comentariu

Buna ziua! Vreau sa-mi cumpar un aparat foto care are la oferta si 2 acumulatori plus incarcator.Ma intereseaza daca sunt buni de ceva acei acumulatori(ma refere in general), sau daca i da asa la oferta numai sa atraga clienti.Va multumesc!

Link spre comentariu

Eu am cumparat doua incarcatoare cu cate 4 acumulatori la oferta si nici unul dintre acumulatori nu a fost bun (erau sigilati, dar expirati: se descarcasera total si degeaba am incercat toate metodele de revenire, nu mai aveau capacitate). Marfurile expira si te vrajesc sa le cumperi.Dar nu cunosc cazul tau, poate ai succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări