ASZ12 Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 salut! poate sa imi spuna cineva daca pot alimenta un tub de osciloscop de la o sursa multiplicatoare de tensiune cu diode si condensatori (tinand seama ca pe foaia de catalog la unele tensiuni trebuie sa am curenti de 150-200 mA) sau mai bine este cu traf ??? Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 salut! poate sa imi spuna cineva daca pot alimenta un tub de osciloscop de la o sursa multiplicatoare de tensiune cu diode si condensatori (tinand seama ca pe foaia de catalog la unele tensiuni trebuie sa am curenti de 150-200 mA) sau mai bine este cu traf ???Mai concret care alimentari nale tubului? Link spre comentariu
marinescug Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Cred ca se refera la fozalizari, accelerari, etc. desi nu e vorba de curentimari.Pune schema de la care pleci aici si ramane de discutat. Macar spune de ce tensiuni e vorba. O redresare monoalternanta , filtrare RC e suficient Link spre comentariu
ASZ12 Postat Decembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2010 [attachment=0]Sichtteil.jpg[/attachment][attachment=1]Netzteil.jpg[/attachment] despre asta este vorba si vroiam sa spun cum pot inlocui alimentarea de la traf cu un multiplicator (daca merge),pt ca pe anode,catoda,etc iti trebuie 150-200 mA ,stiu ,ideal ar fi fost trafu dar cine sta sa bobineze 2500-3000 sp de 0,15 (pentru curentii acestia). Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 [attachment=0]Sichtteil.jpg[/attachment][attachment=1]Netzteil.jpg[/attachment] despre asta este vorba si vroiam sa spun cum pot inlocui alimentarea de la traf cu un multiplicator (daca merge),pt ca pe anode,catoda,etc iti trebuie 150-200 mA ,stiu ,ideal ar fi fost trafu dar cine sta sa bobineze 2500-3000 sp de 0,15 (pentru curentii acestia).Eu cred ca se poate rezolva.+280V e clar obtii usor prin redresarea tensiunii din priza(asta daca este stationar aparatul nu la baterii)Si -380V cred ca ar merge prin multiplicare cu dioda si cond problema este de securitate eventual un transformator separator cred ca ar fi mai ok. Link spre comentariu
marinescug Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Din considerente de separare galvanica, e musai sa lucrezi cu transformator. Nu uita ca ai o borna de masa, conectata la carcasa.Personal n-am vazut osciloscop alimentat la retea fara traf separator. Link spre comentariu
ASZ12 Postat Decembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2010 da, asa este, nici eu nu am vazut osciloscop fara traf, chiar daca merge cum a zis dan,este totusi periculos Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 da, asa este, nici eu nu am vazut osciloscop fara traf, chiar daca merge cum a zis dan,este totusi periculosDaca merita scula asa ceva, un transformator de separare se poate obtine empiric din doua trafuri la care secundarele se leaga intre ele si un primar va fi conectat la priza in celalalt se obtine 220v separat galvanic fata de priza. Link spre comentariu
marinescug Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 da, asa este, nici eu nu am vazut osciloscop fara traf, chiar daca merge cum a zis dan,este totusi periculosDaca merita scula asa ceva, un transformator de separare se poate obtine empiric din doua trafuri la care secundarele se leaga intre ele si un primar va fi conectat la priza in celalalt se obtine 220v separat galvanic fata de priza.Bineinteles, cu respectarea puterii. Daca se doresc ccheme de osciloscoape "de firma" le dau pe PM. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum