Vizitator gruialuinovac Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Salut tuturor! Sunt incepator si ma bazez mult pe sfaturile voastre ajutatoare. Nu am schema electrica. N-am gasit-o pe net, iar producatorul nu vrea sa mi-o dea. :(( Aici puteti vedea cum arata: http://kristar.ua/index.php?page=shop.p ... virtuemart Am un ciocan de topit/modelat ceara, conectat la o statie de reglare a temperaturii. De cateva zile ciocanul nu se mai incalzeste, am incercat altul nou, si tot n-a mers. Deci problema e de la statie. Am desfacut-o, am verificat tensiunea de la transformator e buna. Dupa cum scrie pe el, 220Vac la intrare 18,7 Vac la iesire. Deci placa electronica este alimentata normal. Mai departe curentul trece prin niste diode, o serie de rezistente, un potentiometru, 2 tranzistoare si la final spre ciocan. Aici iarasi am masurat sa vad ce am la iesire. Sunt 3 fire. Intre doua cate doua am 14,5 V. Cand misc de potentiometru tensiunea variaza putin. Cu toate ca am tensiune la iesire, ciocanul nu se incalzeste nici macar un pic. Ciocanul se conecteaza la statie printr-o mufa TRS, stereo. La unul din tranzistoare este conectat un radiator, am pus mina pe el, si nu se incalzeste deloc. O fi ars, sau acesta nu e un mod de a testa functionalitatea. Orice sfat este binevenit, si daca poate cineva sa-mi explice principiul de functionare al statie de reglare a temperaturii. Multumesc anticipat! Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Principiul e simplu.Sunt teoretic (eu asa am intalnit)doua tipuri de statii de lipit termostatate.1.Cele care in letcon au si o termocupla si in funtie de tensiunea data de termocupla,,stie ,, la ce temperatura este letconul.2.Cele fara termocupla in letcon la care curentul care trece prin rezistenta si care este diferit in functie de temperatura rezistentei este monitorizat.Daca am stii cate fire are letconul tau am stii de ce parte a bericadei esti.Asta se poate masura cu un ohmetru si in functie de nr de pini pe care ii are mufa(daca are termocupla vei gasi cel putin 4 pini si doi cate doi au rezistenta masurabila intre ei,daca e fara termocupla vei gasi doar intre doi pinii rezistenta masurabila in toate cazurile undeva pana in 30 de ohmi) Adaug ca eu nu am vazut inca statie cu tranzistor pe iesire letcon desi mi-au trecut cateva prin mana zic eu ci doar tiristor si cel mai des triac. Link spre comentariu
Vizitator gruialuinovac Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 am facut cateva poze, sper sa se inteleaga nu le-am postat aici din cauza limitei de 500k :| optima term rar[/url Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 am facut cateva poze, sper sa se inteleaga nu le-am postat aici din cauza limitei de 500k :| optima term rar[/url Nu le pot gasi.Eventual pe transfer.ro. Link spre comentariu
Vizitator gruialuinovac Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Salut,linkul de mai sus a expirat.astept in continuare sfaturi Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Salut,linkul de mai sus a expirat.astept in continuare sfaturi Ce ,,tranzistor,, este in statie?ce scrie pe el?Asta e punctul de plecare si deasemenea am mai intrebat cate fire merg la letcon?doua sau 4? Link spre comentariu
Vizitator gruialuinovac Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Salut,linkul de mai sus a expirat.astept in continuare sfaturi Ce ,,tranzistor,, este in statie?ce scrie pe el?Asta e punctul de plecare si deasemenea am mai intrebat cate fire merg la letcon?doua sau 4?tranzistorul este: kt 972 A. aici sunt detalii: http://www.platan.ru/pdf/00724.pdfdupa cum se poate vedea si in poza spre letcon merg 3 fire(roz deschis), alea de mai jos de cele albastre, de alimentare.Am masurat si am aprox 15V, pe fiecare pereche. Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 dupa cum se poate vedea si in poza spre letcon merg 3 fire(roz deschis), alea de mai jos de cele albastre, de alimentare.Am masurat si am aprox 15V, pe fiecare pereche.Deci letconul e comandat in CC(daca are doar 3 fire probabil ca nu are termocupla unul fiind gnd si celelalte doua rezistenta).Intre firele care vin de la letcon poti masura rezistenta (de oridinul ohmilor sa imi spui daca e ok)Daca pe firele care vin la rezistenta ai 15V si rezistenta nu este intrerupta atunci ar trebui sa se incalzeasca.Daca nu se incalzeste ori nu ai 15V ori e arsa rezistenta asta e clar.Daca nu ai 15V atunci tranzistorul ori nu e comandat ori e defect asta trebuie masurat.Dupa ce masori astea mai vedem despre ce e vorba. Link spre comentariu
Vizitator gruialuinovac Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 dupa cum se poate vedea si in poza spre letcon merg 3 fire(roz deschis), alea de mai jos de cele albastre, de alimentare.Am masurat si am aprox 15V, pe fiecare pereche. Deci letconul e comandat in CC(daca are doar 3 fire probabil ca nu are termocupla unul fiind gnd si celelalte doua rezistenta).Intre firele care vin de la letcon poti masura rezistenta (de oridinul ohmilor sa imi spui daca e ok) Daca pe firele care vin la rezistenta ai 15V si rezistenta nu este intrerupta atunci ar trebui sa se incalzeasca. Daca nu se incalzeste ori nu ai 15V ori e arsa rezistenta asta e clar.Daca nu ai 15V atunci tranzistorul ori nu e comandat ori e defect asta trebuie masurat.Dupa ce masori astea mai vedem despre ce e vorba. intre firele de la letcon am 23 ohmi. daca conectez letconul la statie am 14,4Vcc, daca il scot am 8Vcc, pe firele care merg spre el. atunci cand scot sau conectez letconul, se schimba comunul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum