Mar Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Am cumparat 2 module Radiometrix (emisie + receptie) de la comet pe frecventa de 433MHz si le-am conectat la portul serial de la cele doua PIC18F452. Problema e ca prin aceste module nu functioneaza comunicatia desi daca conectez prin cablu cele doua pic-uri functionaza. Va rog sa-mi spuneti daca mai ati lucrat cu aceste module si daca se pot utiliza pentru pic-uri.Multumesc Link spre comentariu
Ashky Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Teoretic e posibila transmisia rs232 dar in anumite conditii (scrie in manual ce si cum). Eu unul nu as trimite direct rs232 prin modulele alea.O codare gen manchester ar fi mai buna. Link spre comentariu
Mar Postat Decembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Problema nu este ce cod trimit pe TX,eu nu receptionez nimic pe RX indiferent de distanta care este intre cele module.Am semnal la receptie numai daca unesc cei 2 pini RF care duc la antena.La iesirea RX catre PIC am un zgomot mare.Daca ati utilizat acest tip de module va rog sa ma ajutati Link spre comentariu
Vizitator Teo1 Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Salut!ce tip sunt modulele respective (Radiometrix........)? Link spre comentariu
Mar Postat Decembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2010 RX2-433-40-5V si TX2-433-40-5V, deci suporta 40kbps si pot fi alimentate la 5V. Pentru a vedea daca sunt sau nu probleme cu atenuarea semnalului din cauza distantei am facut urmatorul test. Pe unu dintre pic-uri am legat receptorul RX2-433-40-5V la un pin digital (RE0) pe care l-am setat din TRISE pe intrare. Celalalt pic l-am lasat pe sa emita continu date de pe serial . Am observat ca atunci cind testez receptia de pe RE0 am date transmise (RX2 receptioneaza ceva). Concluzia e ca emitatorul si receptorul functioneaza dar este nevoie de un anume cod wirlles. Am incercat si codul manchecester dar nu merge. Link spre comentariu
Vizitator Teo1 Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Salut! Incearca sa testezi prima data modulele.Aplici un semnal sinusoidal pe intrarea emitatorului TXD (pur si simplu pui degetul pe pin si astfel introduci un semnal de 50Hz) si conectezi un multimetru ,setat ca voltmetru AC ,pe iesirea de AF a receptorului . Daca totul este ok trebuie sa masori o tensiune alternativa numai in momentul in care injectezi semnal in intrarea TXD a emitatorului. Astfel poti afla repede si ce raza de actiune are perechea de module radio. Trebuie sa conectezi o antena atat la emitator cat si la receptor. Succes ! Craciun fericit! Link spre comentariu
Vizitator Teo1 Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 Salut! Cred ca aici ai tot ce-ti trebuie http://jap.hu/electronic/codec.html Succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum