Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Iluminat interactiv scara cu LED

Vizitator

Postări Recomandate

O sa ai multe fire de tras... in rest nu cred ca sunt probleme. Detectia se poate realiza cel mai bine cu bariera IR, pe stanga pui emitatorul si pe dreapta receptorul...sau viceversa. Mai ai nevoie de o iesire care sa genereze semnalul ac pentru comanda led-urilor emitatoare ir....cred ca poti sa faci totul cu un micro cu 40 de pini. Pentru comanda led-urilor poti face un PWM software, nu trebuie sa ai o frecventa prea mare, chiar 100Hz o sa fie suficient. In rest...softul nu ar trebui sa fie mare lucru....spor si sa prezinti solutia... sunt curios in mare parte cum o sa faci cablarea...

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Ca o persoana sa se abata de la traseu si sa intre in partea neiluminata sau sa se ilumeneze holul prin reflexie de pe hainele antemergatorului sau pur si simplu sa ajunga lumina pe unde nu trebuie si persoanele aflate in tranzit sa faca ca fluturii cand dau de o lumina.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Am reusit sa aduc imbunatatiri la prima varianta a montajului editat, pentru cine doreste o solutie rapida si fara batai de cap, ma poate contacta.

Eu zic ca este destula munca la instalare si tras fire, nu se mai merita sa iti complici existenta si cu montajul electronic de comanda.

Dr.L: ce zice regulamentul?

Link spre comentariu

Imi cer scuze Dr.L, am ales varianta cea mai rapida.Ideea este ca sunt proiecte care implica multa munca practica, teste si experienta pe domeniu.Pui un senzor PIR sau optic, mai pui cateva CMOS-uri, cateva zile la proiectare si apoi tragi linie si constati ca te costa mai mult decat un montaj dedicat.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator keytao

are cineva codul si hexu pentru acest proiect nu reusesc sa il iau de pe site 

Intrebi de codul din link-ul pus de mine ? daca da , le am ,schema si codul , depinde care te intereseaza dintre cele 3 tipuri de senzori care ii foloseste  acolo ,

eu l-am facut cu hc-sr04 si functioneaza bine ,nu imi face proleme

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator Bogdan Istratescu
On ‎8‎/‎8‎/‎2016 at 4:49 PM, keytao said:

Intrebi de codul din link-ul pus de mine ? daca da , le am ,schema si codul , depinde care te intereseaza dintre cele 3 tipuri de senzori care ii foloseste  acolo ,

eu l-am facut cu hc-sr04 si functioneaza bine ,nu imi face proleme

salutare. mai ai cumva codul si schema de la acest proiect?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări