bebe2010 Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 salutare tuturorAm o problema cu acest controller de ceva vreme:sa incepem cu inceput-ul :am facut cablaj-ul, nu exista nici-o imperfectiune, totul e okam plantat piesele cu valorile din schema iarasi ok (lipitura este ok)am legat si lcd si butoanele, cand am programat pic-ul(programare cu succes) si l-am pus in soclu ce sa vezi: se aprinde iluminarea dar nu se vede nimic din ce trebuieprogramarea am facut-o cu interfata icprog1.06b si programator jdm de la adelaida pic 03 ;la programare nu am intampinat nici-o problema toate cu succes chiar si la compararea intre hex-uri in schema la lcd trebuia sa pun un hd44780 iar in loc am pus un rc1602b biw esx sa fie aceasta problema?si inca ceva, trebuie sa mai fac ceva setari in plus pe icprog pentru aceasta schema/hex ?atasez schema si hex-ul aici si pentru dumneavoastra pentru o lamuriremultumesc [attachment=1]bebe.lay.GIF[/attachment][attachment=0]hex.txt[/attachment] Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 verifica pe rand: 1. semireglabilul pentru reglarea contrastului (eu pun un rezistor 4K7 intre Pinul 3 LCD si masa) 2. verifica ca icprog-ul sa nu "altereze" cuvintele de configurare sau codul (probleme de comunicare cu programatorul) 3. verifica porturile PIC-ului. daca la mine a mers fara sa modific nimic la cuvintele de config. trebuie sa functioneze si la tine montajul are in halul asta pentru a e facut in mai putin de 2 minute (ma mir ca nu am gresit nimic ) Link spre comentariu
bebe2010 Postat Decembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2010 verifica pe rand: 1. semireglabilul pentru reglarea contrastului (eu pun un rezistor 4K7 intre Pinul 3 LCD si masa) 2. verifica ca icprog-ul sa nu "altereze" cuvintele de configurare sau codul (probleme de comunicare cu programatorul) 3. verifica porturile PIC-ului. daca la mine a mers fara sa modific nimic la cuvintele de config. trebuie sa functioneze si la tine montajul are in halul asta pentru a e facut in mai putin de 2 minute (ma mir ca nu am gresit nimic ) eu cred ca la mine este de la lcd probabil ca nu este bazat pe platforma specificata in schema hd44780 u ce lcd ai folosit ? Link spre comentariu
bebe2010 Postat Decembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2010 a si apropo ce sa pun in locul bobinei cu miez de ferita ,cea reglabila de 22mh ?? Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 am folosit RC1602B-GHY-CSXD, adica acelasi controler ca al tau (compatibil standardului Hitachi HD44780) doar culorile LCD-ului difera.in schema atasata nu vad "picior" de bobina, montajul a fost realizat doar pentru acest scurt test. Link spre comentariu
bebe2010 Postat Decembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2010 scuze de bobina cu miez de ferita ea este in schema totala cea care o controleaza acest controller oktoate bune pana acum; am pus 4k7 contrastul e ok totul este in regula dar tot nu initiaza nimic pe lcd.cand apas pe butoane se vede ca lucreaza cevau ce setari faci in interfata decriere pic si pe care o folosesti ? tin sa cred ca e o chichita la setari programareeu cand programez cu icprog 1.06b totul e ok verifica sterge scrie si citeste dar totusi ,nu se vede nimic pe lcd cand pun pic soclumersi mult pana acum de informatii Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 nu intervin cu nimic la softul programatorului (asa denumita interfata), folosesc programatorul PicKit2 cu softul Pickit 2 Programmer.o sa incerc sa-l programez si cu un programator JDM + ICProg 1.06Bce intelegi prin: "cand apas pe butoane se vede ca lucreaza ceva" ??? daca pui pinul 3 al LCD-ului la masa trebuie sa ai un contrast maxim, adica ecranul negru (in cazul tau alb deoarece folosesti alt display)pinul 4 sa fie "tras" la +5V cu un rezistor de 10 -> 22K (asa cum e pe schema) Link spre comentariu
bebe2010 Postat Decembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2010 asa arata ce am facut ps:nu te speria de lipituri nu se atinge nimica acum tind sa cred ca programarea e nasoala daca u zici ca e pe aceasi platforma lcd meu ziceam ca lucreaza cand apas pe butoane ;atunci cand apas frameaza lumina de fundal problabil e normal nu? Link spre comentariu
bebe2010 Postat Decembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2010 a si inca ceva ;ai folosit hex-ul care l-am postat eu ?si ce mi-ai recomanda pic16f628 sau pic16f628a pentru ca le am pe amandouadaca reusesti ceva cu jdm+ic prog anunta-ma sunt tare curiosmersi Link spre comentariu
bebe2010 Postat Decembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2010 sper sa intelegi cevaR1=22kR2=560ohmit1=bc557 Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 am scris uC-lerul 16F628 (merge si cu A) cu un programator serial JDM si montajul functioneaza, adica imi apar aceleai informatii pe LCD. totusi posibil sa ai o problema la conexiuni sau LCD defect. fara uC in montaj pe afiseaza trebuie sa apara prima linie neagra sau tot ecranul daca ai conectat pinul 3 LCD la masa. Link spre comentariu
fratello Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Afisor "rc1602b"... Din cate imi aduc aminte, desi este compatibil HD44780, are 2 pini inversati fata de "original" ; nu mai stiu exact care, recomand studierea atenta a datasheetului si, eventual, a marcajelor de pe spatele LCD-ului.LE : Citeste aici : viewtopic.php?f=11&t=11293&p=505261 Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 nu are nimic inversat, este vorba de RC1602B Catalog RC1602B http://zefiryn.tme.pl/dok/a06/rc1602b-ghy-csxd.pdf (paginile 6-7) Catalog HD 44780 http://www.datasheetarchive.com/Indexer ... 30516.html 1. Ground (GND) 2. VCC (+3.3 to +5V) 3. Contrast adjustment (VO) - in general aici e problema 4. Register Select (RS). RS=0: Command, RS=1: Data 5. Read/Write (R/W). R/W=0: Write, R/W=1: Read 6. Clock (Enable). Falling edge triggered 7. Bit 0 (Not used in 4-bit operation) 8. Bit 1 (Not used in 4-bit operation) 9. Bit 2 (Not used in 4-bit operation) 10. Bit 3 (Not used in 4-bit operation) 11. Bit 4 12. Bit 5 13. Bit 6 14. Bit 7 15. Backlight Anode (+) 16. Backlight Cathode (-) Link spre comentariu
bebe2010 Postat Decembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2010 multumesc foarte mult pentru ajutor sa vedem ce a iesit:[attachment=0]SDC10150.JPG[/attachment][attachment=1]SDC10144.JPG[/attachment]programator jdm cu icprog sunt ok defapt erau de la inceputproblema era cred eu niste imperfectiuni in circuit am schimbat contactele nu am stat pe lipituri probabil se atingeau undevaoricum multumesc mult de tot Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum