Vizitator nimrod00 Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Salut.De curand am trecut pe 5.1, toate bune si frumoase, insa subwooferul lasa de dorit la volum mai mare.Ex: La 47/54 ca volum difuzorul de la subwoofer sta sa sara din incinta nu alta.La inceput am crezut ca poate fi incinta de vina, dar am scos difuzorul afara si l-am lasat singur( fara sateliti), la acelasi volum incepe sa se auda destul de nasol iar excursia membranei tine locul unu ventilator de birou.Ideea este daca se poate schimba difuzorul de bas cu unu de aceeasi putere sau putere putin mai mare pentru a avea rezultate mai bune la un volum mai mare.Mentionez ca difuzorul subwoofer-ului este de 100w la 6 ohmi.Astept sugestii.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
ahegyes Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Da-ne mai multe detalii despre sistem. Ce amplif, ce boxe, etc.... Link spre comentariu
Vizitator nimrod00 Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Pai sistemul are una bucata subwoofer de 100w la 6ohmi(amplificarea si tunerul incorporate in el) si 4 stalpi la 50w plus centru tot la 50w(din aluminiu), fiecare format din 4 dif de 10w plus tweeter. Poza cu sistemul. http://www.digital-world.de/image/show/ ... Id/1251068 Link spre comentariu
ahegyes Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 ok, am inteles. Sincer nu stiu ce sfat sa iti dau. Problemele pot fi mai multe si simpla schimbare a difuzorului nu cred ca rezolva problema, ba chiar poate sa o complice si mai mult !!! Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 eu cred ca tu ceri prea mult de la el si nu poate dadaca vrei sa dai mai tare trebuie sa cauti altceva mai maresi asa te-ai dus cu volumul aproape de maxim,tu ce vrei,sa stai cu volumul la maxim si sa sune ca si cum ar fi la 30%??de obicei acest tip de siteme nu sunt facute sa duduie peretii ,avand difuzoare cat palma ,deci cu putere si sensbilitatet reduse.La fel si subwoferul ala are si el o limita,probabil are un dif ieftinel de 15-17cm inauntru si un amplificator de catva zeci de w.Daca scrie pompos subwofer pe el,asta nu insemana ca coboara la 30hz si poate face 110db continuu,ci ca marketingul face hartia sa suporte multeeu zic sa le lasi in pace ca e posbil sa dai alti bani pe dif,pt ca cele ieftine pot sa fie si mai slabe decat ce e inauntru acuma,si apoi o sa te trezesti ca de fapt amplificatorul era de vina sau sursa de alimentare,care nu scoate putere suficienta si de-aia ventileaza conul,de la atatea distorsiuni ce primesteLa cum arata din poza,nu prea are cum sa aibe 100w nominal,nici amplificarea nici difuzorul Link spre comentariu
Vizitator nimrod00 Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Pai dif e de 8 inch.Tinand cont ca dif-ul are aceeasi dimensiune cu cel de la un z2300 incinta este de 2 ori mai mare (L=520mm,h=430mm, l=240mm).Iar traful este cat china(@ 130mm diametru si @ 50mm grosime).Eu zic ca au fost facute cu un scop.Ideea e sa gasesc un dif de genul celui de la sub ca sa observ daca se schimba ceva, eventual cu o putere un pic mai mare. Link spre comentariu
BF37 Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Pai fa si tu un test : Scoate firele ce vin de la amplificator la difuzor si pune-le pe o boxa mai mare sau un alt dif de bass mai mare . Daca distorsioneaza in continuare inseamna ca amplificatorul intern poarta o mare parte din vina ( cea mai mare ).La fel cu sub-ul , pune-l pe o statie si fa o comparatie cu ce ai auzit cu ampliful propriu. Link spre comentariu
Vizitator nimrod00 Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Ceea ce imi recomanzi inseamna inca un amplificator plus o boxa mai mare.Eu vreau doar o mica recomandare referitoare la un woofer de 100-120w pe 4-6ohmi.Am tot cautat dar nu am gasit nimic special.Cand o sa pun woofer-ul o sa imi dau seama daca era problema de la dif sau din amplificare. Link spre comentariu
BF37 Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Si ce rezolvi daca dai 100lei pe un dif mai fortos daca amplificatorul e prea slab ?Deaia ti-am zis sa experimentezi ca sa-ti dai seama ce trebuie schimbat in sub-ul tau ca sa mearga bine .... Nu ai nici un vecin sau prieten care te poate ajuta cu o statie si o boxa ( chiar si un bass auto, dar trebuie sa ai grija la impedanta ca la cele auto e 4 ohm ) ? Link spre comentariu
Vizitator nimrod00 Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Nici un vecin pasionat care sa aiba asa ceva.Am avut statie si boxe dar le-am vandut.Ma risc sa dau 100 150 de lei numai ca sa imi dau seama unde e buba.Daca e buba din amplif atunci vand dif-ul cumparat si pierd 20 30 de lei, asta e.Desi cred ca amplificatorul nu are nimic din moment ce satelitii si centrul merg perfect. Link spre comentariu
ahegyes Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Pa atunci nu mai ai nevoie de sfaurile noastre!!! Spor la treaba. Link spre comentariu
Vizitator nimrod00 Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Sfatul se referea la marca dif-ului....ca nu gasesc nimic decat debeisi sau numai stiu cum care e pocnitoare pe fata... Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 pai tocmai asta e pb-ma,ca nu prea ai ce dif sa iei de la noi din tara ca sa se potriveasca acolo,pt ca este destul de mica cutia.Trebuie sa aflii in primul rand ce volum util are si la cat e acordata,ce grosime are materilul(ca daca e din carton presat de 12mm sau pal,nu mai are rost)pt wofere de 8" te poti uita la hi-vi,dayton,visaton,cu atentie si tonsil,desi nu prea sunt de subwofere dar ar merge unul doua modele.Faza e ca nu prea sunt sub 35-40E bucata ,astea cele mai ieftine asasi decat sa pui (alte)chinezarii la nimereala,mai bine gasesti alta ocupatie .Oricum o sa trebuiasca sa faci si modificari cutiei ca sa intre la fix acolo noul difSatelitii,aici se include si centrul,merg perfect pt ca au difuri mai mici si nu redau bas sa trebuiasca multa putere.Plus ca unde-s multi puterea (galagia) creste Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 eu as face altceva, ce-i drept mie imi ia cateva zeci de minute... tu poate n-ai cunostintele... dar o sa incerc totusi sa-ti explic in mare:desfa-l, localizeaza amplificatorul subwooferului (presupun ca e un circuit integrat, afla care-i ala), cauta pe net schema, pune poza aici eventual, localizeaza intrarea amplificatorului... izoleaza intrarea lui de restul circuitului si da-i semnal dintr-un pc, in prima faza curat. sunt 100% convins ca si amplificatorul si difuzorul functioneaza perfect si se potrivesc perfect. cauta prin net generatoare de semnal audio, sunt garla si gratis. da-i semnal cu frecventa intre 50hz si 150 hz, joaca-te cu el... ai sa vezi ca functioneaza bine in limitele capacitatilor lui, bineinteles... sunt absolut convins ca undeva e o corectie, pusa acolo, inaintea amplificatorului, in dorinta de a face sistemul sa para mai potent decat este in realitate, pacat ca nu prea-i iese... rezultatul sta in excursiile stupide ale membranei... coroborat cu cine stie ce defazare pe care o ai tu pe acolo, cine stie ce pozitionare nefericita, rezulta varza cu carne...fizica elementara ti-ar spune ca un difuzor de dimensiunea aia, nu poate reproduce corect anumite puteri acustice, la anumite frecvente specifice domeniului subjoaselor, decat daca are deplasari f. mari ale membranei (citeam acum nu mai putin de 15 ani, intr-o carte, ca o putere acustica de 3w, presiune sonora undeva intre 120-125dB, corespunzatoare unei puteri electrice de 100w, in conditiile unui randament al ansamblului de 3%, ceea ce este un caz fericit, poate fi obtinuta la o frecventa de 25 Hz, printr-o deplasare de 10cm a unei membrane cu diam de 25cm)... de la 8", ai asteptari mult prea mari, cred eu... eu am un SA-W2500 SONY, care distruge fara drept de apel subwooferul tau, dar eu il consider rahat... tu de la al tau, ce vrei?P.S. Atentie, (unii) faceti niste afirmatii destul de suspecte si va invartiti argumentele in jurul notiunilor de puteri, vatzi si omi, fara a incerca sa le intelegeti catusi de putin: putere (rata de conversie a unei forme de energie in alta), presiune acustica, putere acustica, intensitate acustica, eeeeeetttttttccccccc. nu e niciodata prea tarziu sa puneti mana pe o carte... Link spre comentariu
Vizitator nimrod00 Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Am inteles ps-ul subtil dar poate altii au alte ocupatii si nu au timp de bibilit si de pus mana pe o carte de genul.Atata timp ca pe dif scrie doar nr de w suportati si impedanta atat scrie omul ca descriere.Daca scria si numarul de decibeli atunci il puneam si pe ala dar din pacate nu scrie si nu am nici conditii de laborator sa masor.Cum am spus mai sus ma risc sa cumpar un woofer de 8inch daca se aude la fel e din amplif daca nu, inseamna ca era woofer-ul era buba.Cere mai putin timp, bataie de cap si riscuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum