Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dublor tensiune 3A la un invertor 2x12 sa dea 2x27/35Vcc

Postări Recomandate

Buna seara.Am realizat un invertor dupa schema din atasament.Am la iesire 2x12Vac. Ma intreb daca pot folosi 2 dubloare de tensiune (folosind punti redresoare de 10A) pentru a evita folosirea a 2 transformatoare pentru un amplificator cu tda7294.Mi-ar trebui un traf ptr invertor si altul ptr coborarea la aplificator.Intrebare : 1.Este de ajuns puntea de 10A? si ca filtrare ce valori ar trebui sa aibe condensatorii ?2.Cum fac conexiunile la iesirea din dublor sa am + - si masa?3.La intrarea in invertor este corect daca leg + de la baterie (care trebuia sa il leg la mediana din traful de 2x12) la piciorul de ~ al puntii redresoare si intre condensatori sa leg drain-ul la mosfet. Inca nu am facut experimente cu dublorul de tensiune si semnal dreptunghiular.La un transformator 220/12 am obtinul ~36Vcc in gol cu dublorul (ceea ce ar fi suficient pentru tda7294)Am atasat si o imagine cu legaturile.Daca sunt corecte nu stiu.a si c la + bateriei ; b si d la cate un drainsi pentru a avea alimentare diferentiala unesc 2 cu 3?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

uitate la schemele si raspunsurile care sunt aici si mai sigur ca iesi mai bine

Am aproximativ toate piesele.Mai putin sarma pentru traful de comutatie.Inca nu m-am apucat de ea deoarece am probleme cu designul cablajului.Inca nu am reusit sa il fac in eagle in asa fel in cat sa nu fie mare risipa de cablaj.Daca trec cei 24Vac scosi din invertor prin dublor ( si o sa am peste 60Vcc) fac o masa falsa si scot 2x30 aproximativ pana in 40vcc cat ar fi limita la tda... ar merge?

Dar nu a mai fost nevoie.

Chiar nu mi-am dat seama ca nu mai era nevoie.Multumescincerc sa vad ce tensiune am
Link spre comentariu

Se pare ca nu merge deloc dublata tensiunea. Mai ales ce am postat eu in al doilea post e total gresit.In primul post... cel cu doua dubloare de tensiune ... imi scade tensiunea in loc sa o dubleze.in loc de 12vac am 8-9vcc ( chiar daca pun + intre condensatori chiar daca il pun la dioda.)De la priza , cu un traf coborator la 12vac la ridicat la 36vcc dublorul.(poate ca era sinus)aici nu stiu de ce nu merge.Poate ca imi trebuie traf.Macar se poate folosi un traf ridicator cu primar de 2x12 (pentru invertor) si 2x24Vac pentru amplificator ?Multumesc.

Link spre comentariu

Vrei sa folosesti dublor,pt a nu fi nevoit sa faci un traf?Daca ai o sursa AT/ATX dezafectata,recupereaza traful principal si desfa-l;in primar(pt 12V) da 6spire,iar in secundar 15.

Link spre comentariu

Vrei sa folosesti dublor,pt a nu fi nevoit sa faci un traf?Daca ai o sursa AT/ATX dezafectata,recupereaza traful principal si desfa-l;in primar(pt 12V) da 6spire,iar in secundar 15.

As fi vrut sa folosesc un "dublor traditional" dar se pare ca nu merge Un traf dintr-o sursa atx am. Un el33 pe care vreau sa il folosesc cand o sa fac o sursa in comutatie ptr auto...dar deocamdata a fost mai simplu cu invertorul.Cred ca dau comanda de un traf ridicator de la 2x12 la 2x24.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări