Vizitator trecatori Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Pai felul in care ti se ofera,difera in functie de felul cum primesti...cand 2 oameni iti spun ca aerisitorul ajuta precum mortului ventuze si tu spui ca oricum il montezi...aproape ca imi vine sa ma bucur ca ne faci favoarea sa-l elimini din instalatie Pai si tot nu mi-ai zis cam pe unde trebuie montata supapa aia termica. Link spre comentariu
avolocaru Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Deci: supapa termica se compune dintr-un "senzor" si si o armatura. senzorul se pune intr-o teaca pe teava de apa calda care duce la consumatori. Vana se monteaza pe un teu tot pe conducta de apa calda, dar inainte de senzor. La armatura vii cu apa rece. Senzorul actioneaza armatura si injecteaza apa rece in teava de apa calda.Iti fac o schema mai tarziu daca nu ai inteles.Eu ti-as sugera sa folosesti un robinet coltar pt radiatoare si un cap termostatic cu fir capilar si senzor. Link spre comentariu
laly_ursan Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 parerea mea este ca nu ar trebui sa renunte la acea supapa de aerisire, s-o luam ca pe o a 2-a masura de siguranta... daca prin absurd apa din boiler depaseste 100gC (fierbe) se va transforma in abur, abur pe care l-ar putea da afara prin acea supapa.poate gresesc dar asta e parerea mea. Link spre comentariu
avolocaru Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Da cine a zis ca sa se renunte la supapa de siguranta? am spus ca aerisitorul este inutil, supapa este obligatorie. Uite ti-am modificat in schita ta. Ansamplul incadrat cu linie punctata iti recomand sa-l faci ca in figura din dreapta sus. A reprezinta robinetul actionat de capul termostatic cu senzor, B reprezinta o armatura de reglare( un robinet de retur sau un robinet cu ventil, vezi ca asta cu ventil are sens) C supapa de sens. Cel putin T1 trebuie se fie mai mare de 1 tol ca sa-ti incapa teaca. Ar mai fi recomandat si un termometru dupa teul cu senzor, pt ca de cele mai multe ori capul termostatic nu este gradat in grade ci in trepte, adica cu 1, 2, 3, 4... si evident ai nevoie sa faci o corelatie intre temperatura de pe teava cu gradatiile robinetului. Schita este cam urata dar am modificat in Paint, si nici acesta nu-mi functioneaza total. Link spre comentariu
Vizitator trecatori Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Imi este clar ca lumina zilei. Saptamana viitoare mi-o voi dedica realizarii "proiectului". O sa va tin la curent. Sper sa-mi iese.Multumesc mult pentru sfaturi, intelegere si scuzati-mi incapatanarea. Link spre comentariu
laly_ursan Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 atunci imi cer scuze pentru ca m-am exprimat gresit. aerisitorul automat este cel la care ma refeream, nu ar trebui sa se renunte la el. in momentul in care toti consumatorii sunt in pozitia inchis se va crea acelasi efect ca si la instalatiile centralelor termice... in momentul in care un calorifer este inchis de la un robinet, apa nu va mai circula pana la prima bifurcatie (inclusiv aburul). de aceea recomand un aerisitor automat montat in punctul cel mai inalt al rezervorului, pentru ca daca toti consumatorii (robinetii din baie si bucatarie) vor fi inchisi aburul nu va pleca din rezervor, iar cand un robinet v-a fi deschis... si-si va face "aerisirea"... n-as vrea sa fiu acolo, apa poate fi oparita si stim cu totii ce se intampla cand "stranuta canalul" (+ca aburul e incins)din nou.. repet, poate gresesc dar asta e parerea mea Link spre comentariu
Vizitator trecatori Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 atunci imi cer scuze pentru ca m-am exprimat gresit. aerisitorul automat este cel la care ma refeream, nu ar trebui sa se renunte la el. in momentul in care toti consumatorii sunt in pozitia inchis se va crea acelasi efect ca si la instalatiile centralelor termice... in momentul in care un calorifer este inchis de la un robinet, apa nu va mai circula pana la prima bifurcatie (inclusiv aburul). de aceea recomand un aerisitor automat montat in punctul cel mai inalt al rezervorului, pentru ca daca toti consumatorii (robinetii din baie si bucatarie) vor fi inchisi aburul nu va pleca din rezervor, iar cand un robinet v-a fi deschis... si-si va face "aerisirea"... n-as vrea sa fiu acolo, apa poate fi oparita si stim cu totii ce se intampla cand "stranuta canalul" (+ca aburul e incins)din nou.. repet, poate gresesc dar asta e parerea meaPai ma gandesc ca sarcina asta o preia vasul de expansiune... Presupun ca aburul odata plecat din rezervor, fiind mai usor nu are unde se duce decat in vasul de expansiune unde se condenseaza. Link spre comentariu
avolocaru Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Nu este necesar aerisitorul. Oricum acesta se va infunda destul de rapid din cauza calcarului, iar ca sa-ti tin la abur (desi ceea ce trebuie sa intelegeti este ca nu trebuie sa se ajunga la abur) iti trebuie unul pt solarii care este scump. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum