Vizitator tyc Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Bine,dar care e cauza majora de defectare a UPS? (care ti-au picat la mina).5C pt o baterie de 12Ah inseamna 60A. Link spre comentariu
Depanatorul Postat Decembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Ok, am cules ai am ales.Leg acumulatorul si toti consumatori la sursa printr-o singura dioda Schottky (Sursa-Dioda-Acumulator+consumatori).Ridic tensiunea sursei de 12V/8,5A la maxim cat poate ea (+13,77V). Deci pe consumatori (si acumulator) ar cadea un maxim +13,10V sau mai mult (dupa dioda Schottky).Problema este daca tensiune de +13,1V este suportata de toti consumatori la care se specifica +12V DC (+/- 0,5V), cum ar fi cele 2 camerele IP si comunicatorul GSM. Routerul, alarma, sirena si senzorii poate sunt mai putin afectati.Mai mult de atat, la inceput nu ar fi normal sa incarc acumulatorul separat la tensiunea de 14-14,4V (scrisa pe carcasa Ac.) si apoi sa o introduc in montajul la sursa in comutatie?PS: Inca nu am reusit sa modific tensiunea de iesire sursa de la +12V DC la +15V DC. Link spre comentariu
radusa Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Ok, am cules ai am ales.Leg acumulatorul si toti consumatori la sursa printr-o singura dioda Schottky (Sursa-Dioda-Acumulator+consumatori).Ridic tensiunea sursei de 12V/8,5A la maxim cat poate ea (+13,77V). Deci pe consumatori (si acumulator) ar cadea un maxim +13,10V sau mai mult (dupa dioda Schottky).Problema este daca tensiune de +13,1V este suportata de toti consumatori la care se specifica +12V DC (+/- 0,5V), cum ar fi cele 2 camerele IP si comunicatorul GSM. Routerul, alarma, sirena si senzorii poate sunt mai putin afectati.Mai mult de atat, la inceput nu ar fi normal sa incarc acumulatorul separat la tensiunea de 14-14,4V (scrisa pe carcasa Ac.) si apoi sa o introduc in montajul la sursa in comutatie?PS: Inca nu am reusit sa modific tensiunea de iesire sursa de la +12V DC la +15V DC.Cu toate ca nu sunt de acord cu anumite pareri despre metodele de incarcare a acumulatorilor care s-au spus mai sus, ii las pe altii mai buni sa intervina. Doua lucruri vreau sa-ti spun la ceea ce ai spus tu mai sus.1. diodele schottky au o cadere de tensiune de numai 0.3-0.5V, de aceea ti-au fost recomandate.2. daca modifici sursa pt 15V nu uita sa controlezi condensatorii de filtraj daca suporta aceasta tensiune. Daca sunt de 16V ar fi mai bine sa-i schimbi cu unii de 25V.O seara buna Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 @radusa 1) http://www.infineon.com/dgdl/IDD10SG60C ... 77c6a21abe - impotriva pareri generale ca diodele schottky au Vf mica...acesta este o exemplificare dusa la extrem...cele uzuale(seria MBR,MUR) tot au un 0,8V. 2)Trebuie verificati condici desi daca te lasa sa mergi pana in 13,7V tensiunea de varf e de 19V,poate e sursa China si are condici de 16. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Fata de o dioda normala,shottky au Vf mai mica! (cam pe la jumatate). La ambele diode,cu cat creste curentul,cu atat creste si Vf Link spre comentariu
bogdan_ Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 @radusa1) http://www.infineon.com/dgdl/IDD10SG60C ... 77c6a21abe - impotriva pareri generale ca diodele schottky au Vf mica...acesta este o exemplificare dusa la extrem...cele uzuale(seria MBR,MUR) tot au un 0,8V.E vorba de tensiunea de deschidere a diodei nu de tensiunea pe dioda cand trece curent de tz amperi prin ea. Asa pot sa am si 5V pe un 1n4148 daca vreau. Si nu poti compara o dioda de x amper Schotky cu una de y amperi normala. Exista mai mult decat curentul de luat in calcul. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Daca asa vrei...aia era de 3A,gandeste-te ce se intampla pe una de 7A.Discutam de cazul de fata,in care tensiunea de deschidere e egala cu tensiunea care 'pica' pe dioda,iar la curentul dat caderea de tensiune pe un MBR745(de exemplu) e de 0,8 . Link spre comentariu
florincccc Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 la curentul dat caderea de tensiune pe un MBR745(de exemplu) e de 0,8 Curentul dat e de 5 A rezultand cadere pe dioda MBR745 in jur de 0,5v in functie de temperatura. (0,57V la 7,5A; 25grade C) Link spre comentariu
Depanatorul Postat Decembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2010 yap .................................... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Teoretic asa stau lucrurile,practic...uzual(uzual insemnind cele mai folosite,nu neaparat un anumit tip),in ultimii 10ani nu am folosit decit diode shottky si am constatat ca daca alimentezi ceva consumatori 'made in China',la un moment dat dai de draqu.Si nu ala de pe forum care striga. Link spre comentariu
Vizitator alexap03 Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 (editat) Salut, Stiu ca topicul este destul de vechi dar nu cred ca mai are rost sa deschid unul. Intentionez sa construiesc / cumpar un sistem de backup pentru un sistem de alarma (inclusiv cutia / carcasa), consum maxim 12V 1A. Intrebarea mea daca as avea nevoie si de altceva inafara de: - sursa comutatie - transformator - acumulator fara mentenanta 12V 7Ah Sursa de comutatie stie sa incarce acumulatorul ? Am vazut ca sunt surse la 50 RON dar si la 200 RON. Are nevoie de vreo protectie / siguranta speciala ? Protectie pentru a nu descarca de tot acumulatorul ? Sau este build-in in acumulator ? Fara sa fac reclama am gasit: http://www.eurosec.ro/sursa-de-3-0a-cu-12v-de-curent-direct-seka-3-0.html http://www.sistemalarme.ro/sursa-alimentare-in-comutatie-ps-817 Sau totul inclus: https://www.spy-shop.ro/sursa-de-tensiune-ps817-cutie-ac-7.html http://www.supraveghere24.ro/sursa-alimentare-scp-75-12-3 Orice sfat este binevenit. Multumesc. Editat Octombrie 15, 2016 de alexap03 Link spre comentariu
digix Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 Prioritatea la un sistem de alarma este functionarea pe baterie cat mai mult in situatia unei pene de curent. Putin probabil ca cineva sa se fi gandit la protejarea bateriei in ce priveste descarcarea excesiva, seka sigur nu. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 Alex poti sa faci tu destul de simplu sistemul de incarcare. Gasesti sau cumperi un traf de retea intre 15-20Vca si sa zicem 3A, o punte redresoare de 8-10A si un condensator de minim 4700uF, apoi poti face regulatorul descris aici: http://www.elforum.info/topic/97183-scheme-alimentatoare/?p=1081786 Se adapteaza divizorul pentru tensiunea necesara ( iti zic eu cum daca te intereseaza ), si eventual shuntul, si cam atat. Iti va trebui insa radiator pentru LM317. Daca vrei in comutatie atunci cu acelasi traf+punte+condensator alimentezi un modul step-down de la vanzari, este si mai mic in dimensiuni si este si in comutatie, deci mult mai eficient. Ambele variante sunt destul de simple si ieftine dupa parerea mea, si perfect realizabile chiar si in regim de incepator. Link spre comentariu
Vizitator alexap03 Postat Octombrie 17, 2016 Partajează Postat Octombrie 17, 2016 Alex poti sa faci tu destul de simplu sistemul de incarcare. Gasesti sau cumperi un traf de retea intre 15-20Vca si sa zicem 3A, o punte redresoare de 8-10A si un condensator de minim 4700uF, apoi poti face regulatorul descris aici: http://www.elforum.info/topic/97183-scheme-alimentatoare/?p=1081786 Se adapteaza divizorul pentru tensiunea necesara ( iti zic eu cum daca te intereseaza ), si eventual shuntul, si cam atat. Iti va trebui insa radiator pentru LM317. Daca vrei in comutatie atunci cu acelasi traf+punte+condensator alimentezi un modul step-down de la vanzari, este si mai mic in dimensiuni si este si in comutatie, deci mult mai eficient. Ambele variante sunt destul de simple si ieftine dupa parerea mea, si perfect realizabile chiar si in regim de incepator. Multumesc frumos pentru ajutor dar din pacate experienta nu e de partea mea, nu sunt de meserie si nu ma pricep sa fac unul singur. Oare se gaseste de vanzare pe piata ? Ma gandeam ca pachetul cu: carcasa/cutie metalica + sursa PS 817 + transformator + acumulator de 7Ah la 200 RON. Mi se pare ok pretul. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 17, 2016 Partajează Postat Octombrie 17, 2016 Sistemul de alarma nu trebuia sa aiba propriul acumulator atat in centrala cat si in sirena? La 200 lei nu poti cere mai mult tinand cont ca doar un acumulator decent costa 60-70 lei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum