Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Brenner 8 compatibil cu MPLAB ?

unuldinei

Postări Recomandate

Hi , pun o intrebare , sper sa nu fie chiar incomoda, (alte variante mi le asum) . De curand am tot "surubarit" la un programator BRENNER 8 (pentru ca promitea ca scrie peste 200 de modele si e pe USB ) cu care chiar am scris , reanimat PIC12F675, 16F628A . Toate buune. Dar faptul ca poti scrie / sterge ... mmm ... parca nu mai are asa o stralucire jucaria... asa ca urmatorul pas a ramas programarea acestora in limbajele specifice , de unde si intrebarea : MPLAB e compatibil cu acest programator Brenner 8 , findca nu prea am inteles , manualul fiind in lb germana .Mesajele de pe MPLAB cand incerc diverse programatoare :--------------------------------------------------------------------------------------Connecting to MPLAB ICD 2ICD0019: Communications: Failed to open port: (Windows::GetLastError() = 0x2, 'The system cannot find the file specified.')ICD0021: Unable to connect with MPLAB ICD 2MPLAB ICD 2 Ready----------------------------------------------------------------------------------------Initializing PICkit 2 version 0.0.3.22PK2Error0009: Write failure (GetLastError = The operation completed successfully.)PICkit 2 Ready----------------------------------------------------------------------------------------Mentionez ca In windows se instaleaza la USB Custom Device Microchip Custom USB Device .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• unuldinei

4

• 25L91N11

3

• nooob64

2

• puiu

1

Top autori în acest subiect

E foarte improbabil ca brenner8 sa fie utilizabil in MPLAB . Modelele astea de programatoare BRENNER au fost folositoare pe vremea in care nu se putea face o clona pickit2 , am facut si eu brener8 si brenner9 si sincer nu merita , programeaza ca si unul pe port serial ,ba da eroare , ba merge , cum apuca.Dupa ce mi-am intocmit o clona pickit2 am ramas uimit de viteza cu care programeaza , de 1 an jumate de cind il am abia de vreo 2-3 ori a dat eroare la scriere , plus ca suporta toate pic-urile.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns, si inca odata se pare ca trebuia sa intreb inainte sa ma apuc de treaba ..Dar lucrul bun e ca am deja PIC18F2550... asa ca daca cineva stie o schema de PICKIT , ii sunt recunoscator.

Link spre comentariu

Salutare,Sper sa nu ma insel dar parca am citit pe undeva ca PicKit3 inca mai are probleme.

Probleme software posibil (care se vor rezolva cu firmware nou), probleme hardware nu cred .
Link spre comentariu

Salutare,Sper sa nu ma insel dar parca am citit pe undeva ca PicKit3 inca mai are probleme.

Probleme software posibil (care se vor rezolva cu firmware nou), probleme hardware nu cred .
Nu mai retin exact unde am citit. O sa revin cu mai multe informatii in caz ca are cineva nevoie.
Link spre comentariu

Am facut montajul cu pic kit 2 , numai ca la update OS prin PICKit Programmer am o eroare . Care nu stiu ce vrea sa zica (greenhorn-ul de mine)."PICKit2 VPP Voltage Level Error""Check target & operation . "

Link spre comentariu

Am facut montajul cu pic kit 2 , numai ca la update OS prin PICKit Programmer am o eroare . Care nu stiu ce vrea sa zica (greenhorn-ul de mine)."PICKit2 VPP Voltage Level Error""Check target & operation . "

Salut,Poate te ajuta informatile de mai jos.http://www.microchip.com/forums/tm.aspx ... e=1#428602http://www.electro-tech-online.com/micr ... error.html http://www.edaboard.com/thread142907.htmlhttp://www.edaboard.com/thread187512.htmlhttp://www.doityourselfchristmas.com/fo ... php?t=6601
Link spre comentariu

Am apelat la troubleshooting si incepe cu [attachment=4]Image1.png[/attachment] dupa care se continua cu [attachment=3]Image2.png[/attachment] si ar parea ca e totul bine, trec la pasii urmatori [attachment=2]Image3.png[/attachment] si [attachment=1]Image4.png[/attachment] , iar cand vreau sa-i dau calibrare imi apare beleaua astaa... [attachment=0]Image5.png[/attachment] cu care nu stiu ce sa ma mai fac . chair daca incerc sa citesc un pic pe ICSP ... tot mesaj de LOW VPP imi da ... si uite asa am pierdut o dupa-amiaza placuta ... cu treaba asta. Mentionez ca am incercat cu inductor axial de 1000uH si de 470uH .. undeva in zona aceea a schemei se pare ca nu e citita sau se pierde VPP-ul.

Link spre comentariu

Ar trebui sa vezi daca de vina e pickitul sau montajul pe care vrei sa-l programezi.Incearca sa vezi daca problema dispare cand testezi cu pickit-ul deconectat de la montaj (daca merge, la icd2 merge).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări