Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat masura cu cleste

th3-razor

Postări Recomandate

Salut am nevoie sa aflu consumul unei aeroterme.Am vazut pe net un multimetru cu cleste care se pune peste fir dar nu am mai lucrat niciodata cu asa ceva.Am nevoie sa stiu cum il setez pentru a masura consumul unui aparat electrocasnic.Si as dori sa stiu in ce este exprimata valoarea aratata pe ecran.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sho_gun

1

• marinescug

1

• th3-razor

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Il setezi la fel ca orice aparat de masura marimi electrice , pe o scala adecvata. Daca este cu autoscalare pe scala de curenti (A). Valoarea masurata a curentului este exprimata in amperi sau submultipli ai acestuia.

Link spre comentariu

Clestele acela (cleste de curent) se pune pe 1 (unul) singur fir.Din motive de electrosecuritate itzi recomand sa impumuti o priza cu wattmetru sau sa aplici metoda indirecta cu contoarul de energie electrica. Opresti totul, mai putin aeroterma, masori de catva ori inntervalul necesar pentru o rotatie completa a discului sau dintre 2 clipiri ale LED-ului de la unul electronic.Cu informatiile inscrise pe dispozitivul de le RENEL si cu verificare cu un bec de 60/100 W ai sanse sa apreciezi destul d ebine consumul real al aerotermei. Rapid si ieftin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări