Vizitator mitza88bv Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Salutare..am de facut un proiect despre controlarea de la distanta(8m-10m), fara fir a 3 mini antene (funcionale sau nu) cu ajutorul unui microcontroller Pic.Controlarea se poate face prin rotirea antenelor la: 45,90,180,360 de grade.Va rog sa ma ajutati sa aleg microcontrolleru potrivit..toata stima Link spre comentariu
puiu Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 1. Foarte putine date care ar putea sa duca la alegerea PIC-lui. Vezi studiaza aplicatiile specifice transmisiei de ex.: http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... odeId=2663 Link spre comentariu
nooob64 Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Pentru ce vrei sa faci nu iti trebuie nu stiu ce microcontroller ... maxim 4 KB flash si 368 B ram ... in functie de cum se complica programul .Mai ai nevoie de niste module RF , daca ai nevoie sa misti fiecare antena individual vei avea nevoie de niste picuri si la placa de comanda a fiecarei antenene , un pic cu 8 pini iti ajunge gen 12F629 , PIC-ul master va comunica cu cele slave(montate la antene) prin module RF , iti vei creea un protocol ca sa comunici cu fiecare antena in parte , va trebuii musai un CRC la comunicatia wireless.Eu as recomanda asa :MASTER: 16F628 SLAVE : 12F629 x cite antene ai1x MODUL EMITATOR RF miniatura la 868MHz sau echivalentcite antene ai x MODUL RECEPTOR RF miniatura la 868MHz sau echivalentPoti sa utilizezi si alte sisteme de transmisie , dar cele de mai sus sunt ieftine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum