Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Capsula procului...

Vizitator crz

Postări Recomandate

Ieri mi-am schimbat coolerul de pe procul meu socket A. Am ciobit putin capsula (sau au ciobit-o aia cand l-au montat initial) dar vad ca functioneaza perfect in continuare.Care este rolul respectivei capsule?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

2

• Tavi

1

• ph3e4r

1

• Netcrusher

1

Top autori în acest subiect

Ce capsula? paralelipipedul ala din mijlocul placutei cu pini?Ala are rolul de a fi procesorul...Restul sunt niste condensatoare de decuplare, pini si alte chestii ce il ajuta la legarea cu placa de baza.

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Ce procesor ai?...

Unul care arata cam asa...

Posted Image

Si este ciobita pastila aia dreptunghiulara din centru? :smt004

Acolo este de fapt cristalul de siliciu pe care este ''construit'' procesorul... Ceea ce se vede este baza cristalului si depinde unde si cat de mare este distrugerea pentru a afecta functionarea procesorului.

Link spre comentariu

Exact.S-a faramitat doar o parte f mica de pe o margine.Oricum, banuiesc ca la asemenea 'defecte' cand ii dai drumu ori merge ori nu. Nu exista "merge la 84.73% din viteza initiala :)).Mie mi se pare ca este intrucatva si o problema de design a socketului. Nu este prea greu sa musti din capsula respectiva cand schimbi un cooler...

Link spre comentariu

Se pare ca nu am fost atat de norocos pe cat credeam. Dupa o vreme a inceput sa faca figuri PC-ul. Se restarteaza ori in windows, ori inainte de a boota, ori dupa o vreme de functionare. Am mutat memoriile pe pc-ul 'vechi' si merg ok.Sunt acestea simptome de procesor luat la rindea?

Link spre comentariu

Eu am un procesor Athlon XP 1600+ (cred, nu sunt sigur) care are pastila putin lovita pe o margina... si nu merge windowsul pe ea. Linuxul merge. Probabil ca au fost afectate niste functii pe care Linuxul le simuleaza... Oricum nu-i sanatos ce ne-au patit procesoarele... :)

Link spre comentariu

Vezi era un test pe undeva pe net cu care se testa un proc dupa overclock (sorry am uitat cum se numeste) ia si fa testul ala si daca nu se reseteaza sau ia foc e oki :finga: Cu toate ca sar putea sal fi stricatte sfatuiesc sal vinzi f repede ca oricum nu merge cum mergea :d

Link spre comentariu

Nu obisnuiesc sa vand lucruri stricate drept bune :). Daca as putea boota windows-ul i-as face teste. Dar in momentul asta rar se intampla sa booteze windows-ul, iar cand o ia se restarteaza imediat.

Link spre comentariu

Nu cred ca e stricat procesorul.Asta ori merge ori nu.Incearca astaDa imprumut procesorul, placa de baza, memoria pe la alti prieteni si vezi cum le merg lor. Poate problema e de la placa de baza, sau ceva conflicte.

Link spre comentariu
Vizitator ALiCE

Nu cred ca e stricat procesorul.Asta ori merge ori nu.Incearca astaDa imprumut procesorul, placa de baza, memoria pe la alti prieteni si vezi cum le merg lor. Poate problema e de la placa de baza, sau ceva conflicte.

fals. un proc ciobit poate functiona din 2 in 14.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări