Vizitator chibitz Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Am o placa de baza Asus P5Q-SE 2 http://www.emag.ro/placi_baza/placa-...-775--pP5Q-SE2 Memorie ram Kingston 2 gb la 1066 Mhz http://www.emag.ro/memorii/memorie-k...--pKHX8500D22G Am citit dupa aia ca Placa suporta Dual-Chanel si ca mai mult de 3 gb nu este indicat. Care poate sa imi dea o parere, are rost sa iau un kit de 2 gb, sau 2 gb + 1 gb ? Oricum ramul mi-l citeste la 800 Mhz.Daca iau un kit vand placutza asta.Am config de 5 luni. Link spre comentariu
former_Alfred Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Nu cred că "mai mult de 3 GB nu este indicat", presupun că în realitate e vorba de problema XP-ului. De-obicei, în manualul plăcilor bază Asus găseşti detalii despre asta: dacă instalezi 4 GB de RAM, XP-ul raportează mai puţin. Fiecare sistem de operare are limitele lui, Windows-ul 98 mergea cel mai bine cu 256 MB, dacă instalai 512 MB, pierdea vremea administrând-o şi se mişca mai încet, iar dacă-i puneai 1 GB, nici măcar n-o vedea, deşi placa-bază o raporta corect. Presupun că la fel se întâmplă cu XP-ul când are 4 GB de RAM.Pe o placă dual-channel (de fapt, cu un chipset dual-channel) se recomandă să ai module RAM identice pe cele două canale. În locul tău, mi-aş mai cumpăra un modul de RAM identic cu cel pe care-l ai şi mi-aş instala Windows 7. Şi chiar dacă mai foloseşti o perioadă XP-ul, acesta tot va trebui înlocuit în curând. De la XP la Vista nu merita să treci, de aceea XP-ul a avut viaţă aşa de lungă, dar la Windows 7 (versiunea Professional sau peste) merită să treci.Dacă ţii neapărat să foloseşti 3 GB de RAM pe placa ta, ar fi recomandat să ai două module de 1 GB şi două de 512 MB, astfel încât pe fiecare canal să fie instalat câte 1,5 GB. Găseşti în manualul plăcii bază detalii despre apartenenţa sloturilor de RAM la fiecare canal, ca să poţi instala fiecare modul în slotul care trebuie, astfel încât să beneficiezi de performanţa arhitecturii dual-channel. Link spre comentariu
dorel_81 Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Daca doriti sa instalati mai mult de 3G Ram este recomandat sa instalati un sistem de operare pe 64 biti cum ar fi XP 64 bit, Vista 64 bit, Windows 7 pe 64 biti. Sistemele de operare pe 32 biti au acea limitare si nu pot folosi decat 3G Ram. La fel cum a spus si colegul de mai sus, recomand si eu Windows 7 (64 bit). Link spre comentariu
Vizitator chibitz Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Dar folosesc Xin 7 ultimate, la 32 biti, pe 64 am incercat, nu imi merg multe aplicatii, unele le-am mai cautat pt 64 biti dar nu sunt multumit.Merg pe 32, si cred ca former_Alfred are dreptate.In manual scria de kit dual chanel si m-am gandit la varianta sa mai iau o placuta identica, dar m-am gandit ca tot nu o sa mearga in dual chanel la 128 biti.Momentan merge la 64 biti ramul KingstonAm o nelamurie kitul de memorie are ceva special sau dak pui 2 placutze identice formezi un kit ? Link spre comentariu
former_Alfred Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 "kit de memorie" e termen de marketing, a fost inventat de oamenii de la vânzări Două module identice formează un aşa-zis kit, deşi tu poţi să foloseşti 4 module identice sau 2 perechi (identice două câte două) sau chiar module desperecheate, dacă placa le suportă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum