Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un calculator...

feri.visky

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• feri.visky

3

• Spitfire

1

• carageae

1

Curios...sa nu se intample asta din cauza cipului microprocesorului, care e 'in pielea goala"-poate a devenit un soi de fotocelula chiar microprocesorul...am avut si eu unul din acela "pe folie", Casio fx82D, cipul era gol-golut, plus ca nu era lipit de cablajul imprimat flexibil, precum al dvs, ci cu niste firisoare aurii microscopice, era deajuns sa treci degetul peste acele firisoare ce legau cipul de folie, si gata, s-a "dus"...Oribil ar fi ca acel calculator sa aibe vreun fel de pila atomica, ceva cu prometiu 147, desi ma indoiesc...au existat ceasuri de mana, electronice cu afisaj LCD, pe la inceputul anilor `70, cu astfel de baterii atomice...

Link spre comentariu

Un calculator pe folie de la Texas Instruments... de mult... Fenomenul interesant este ca apare ca si alimentat (functional) cu toate ca nu are baterie, celula solara, etc.

Am mai patit se se "aprinda" cate un LCD cand tin mana pe el dar sa functioneze tot calculatorul n-am intalnit. :nebunrau: M-ai facut curios. Adica merg butoanele si face calcule fara baterie? Ce model e? Cum arata carcasa?L.E. Intre procesor si afisaj se vad 2 dreptunghiuri gri cu mijlocul transparent. Poate sunt niste celule solare. Mai functioneaza daca le acoperi cu ceva timp de cateva minute? Sper ca poza nu e facuta in apropierea vreunei linii de inalta tensiune sau langa vreun emitator radio...
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am omis sa specific faptul ca imaginea este scanata... ...daca sta "normal" la... soare nu apare nimic pe ecran!Cele doua diode (Zener?) antiparalel sunt in paralel cu fotoelementul care lipseste (folia a fost recuperata dintr-un... cos de gunoi... cu siguranta a fost un tip de Texas).

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Oare sa aiba legatura cu faptul ca lampa scanerului e cu descarcare in gaze, deci alimentata la tensiune mare? Posibil sa fie o descarcare electrostatica ce e "domolita" tocmai de acele diode antiparalel...folia poate avea efect dielectric - sa actioneze ca un condensator incarcat...Daca e o lampa din aia cu led-uri tri-color ideea de mai sus cade...

Link spre comentariu
... din cauza cipului microprocesorului, care e 'in pielea goala"-poate a devenit un soi de fotocelula chiar microprocesorul...

...cred, mai dregaba ca Spitfire are dreptate...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări