Vizitator razor_one Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Tocmai mi-am luat un cablu RCA>Jack 3.5 să îmi leg staţia (Technics SU-Z2) la calculator. Am băgat cablul în mufa verde a plăcii de sunet şi merge perfect. Acum eu vreau să păstrez şi boxele pe care le am la PC. Să aud ori în staţie, ori în boxele de la PC. Nu vreau să le folosesc simultan, ci alternativ. Dacă bag boxele PC sau staţia în mufa albastră de pe placa de sunet, nu se aude, doar pe cea verde. În Volume Control nu am nimic pe mute.Placa de sunet este onboard. Cineva mi-a sugerat să folosesc setarea 'quad speakers', însă nu merge.Staţia are ieşiri: Aux, Phone şi Tuner. Nu cunosc cu ce se mănâncă. Eu am legat-o pe Aux. Posibil să fie de la drivere? Nu ştiu. Link spre comentariu
mircea888 Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Trebuie sa dai placa de sunet pe 4 canale, trebuie sa umbli la setarile ei, de obicei gasesti o iconita langa ceas.Alta varianta ar fi sa-ti cumperi un splitter de mufa jack. Link spre comentariu
Vizitator razor_one Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Am rezolvat cu spliterul. Mulţumesc. sau Link spre comentariu
micu_Ovi Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 mi-am cumparat si eu un spliter dinasta si mi se pare cam naspa pentru ca imparte puterea semnalului in 2 mi se aud numai jumatate ca si cand le bag direct .............. Link spre comentariu
mircea888 Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 mi-am cumparat si eu un spliter dinasta si mi se pare cam naspa pentru ca imparte puterea semnalului in 2 mi se aud numai jumatate ca si cand le bag direct ..............Ori ti se pare tie ori ai o problema in alta parte.Placa de sunet suporta impedante de ordinul zecilor de ohmi, iar orice intrare de amplificator are macar 10kohmi, deci 2 intrari in paralel nu vor avea mai putin de 5-10kohmi (in cel mai defavorabil caz) astfel ca nu are de ce sa scada amplitudinea semnalului daca folosesti spliter.Cum de ai ajuns la concluzia ca se aude de 2 ori mai incet ? e clar ca te-ai gandit tu ca se va auzi mai incet.verifica sau schimba cablurile de semnal, de asemnea incerca sa scoti unul din cabluri din spliter in timp ce merge muzica sa vezi daca e diferenta. Link spre comentariu
micu_Ovi Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 am uitat sa mentionez ca am am pus in spliter sisitemu 5.1 si o pereche de casti .... Link spre comentariu
mircea888 Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Daca ai pus casti atunci este posibil sa scada amplitudinea semnalului dar totusi nu asa de mult. Daca placa de sunet e slaba (eventual integrata) si castile au impedanta mica 32-16ohmi sigur scade amplitudinea semnalului.Daca scade amplitudinea datorita impedantei mici a castilor doar sistemul ar trebui sa se auda mai incet, castile ar trebui sa se auda la fel... de asta cred ca ti se pare.Incearca asa cum ti-am mai zis, scoate din spliter una din mufe cand merge muzica si vezi daca se simte diferenta. Prima data incearca sa scoti castile. Link spre comentariu
micu_Ovi Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 numai sistemu se aude mai incet ..........si da placa de sunet este un on bordo sa incerc maine ce ai spus ... acuma nu vreu sa trezesc toata casa ... Link spre comentariu
mircea888 Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Atunci singura solutie e sa folosesti amplificator separat pentru casti, eventual niste de boxe mici de PC care au iesire jack.Placa de sunet duce si impedante mici dar scade semnalul... nu ai ce sa-i faci, decat daca faci un adaptor de impedanta cum ti-am zis mai sus.Daca nu pui amplificator separat la casti nu ramane decat sa dai sistemul mai tare cand bagi castile sau sa maresti volumul din PC. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum