Vizitator bogdangepe Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Cum se poate face un modul pentru avertizare inghet?Eu ma gandeam la un termostat bimetal care s cupleze atunci cand scade temperatura sub 0 grade.Dar nu gasesc,am gasit termostat de frigider,dar este foarte scump.Cum se poate face fara termostat?Merge facut un montaj cu un senzor de temperatura?Care sunt piesele necesare?Ideia este ca am un bec la bord care vreau s se aprinda atunci cand temperatura scade sub 0 grade.Multumesc astept pareri Link spre comentariu
fratello Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 In loc de bec foloseste un led, in culoarea care-ti place ! Termistorul este NTC, de 10k ; semireglabilul regleaza pragul de avertizare (fa teste cu el in congelator). Succes ! Link spre comentariu
srdjan Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 si ca sa te incurc putin, la autoturisme, acel avertizor are culoare portocalie intre 0-4°C si rosie sub 0°C Link spre comentariu
marinescug Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 si ca sa te incurc putin, la autoturisme, acel avertizor are culoare portocalie intre 0-4°C si rosie sub 0°C Right !Asta pentru ca poti avea polei si la mai mult de 0. !! in rest LM35, cablu bine ecranat, 2 comparatoare...Si o alta idee: http://electronics-diy.com/electronic_s ... php?id=559 mai de efect. Link spre comentariu
Vizitator bogdangepe Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Multumesc pentru raspunsuri si pentru schema.Stiu ca este portocaliu intre 0 si 4 grade iar sub -5 grade se aprinde cel rosu.Dar eu nu am modulul care face chestia asta . Link spre comentariu
srdjan Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 eu as zice sa faci asa:1 x senzor analogic de temperatura gen LM35 (de la -55 la 150 °C cu rezolutie de 0.5°C, 10mV/°C, alimentat intre 4 si 30V)2 x op-amp ( 1 dual)2 x led1 x AND1 x XORcam asta e povestea... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum