Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dioda zener

Postări Recomandate

Salut! In primul rand sper sa nu fi postat aiurea, daca da atunci rog moderatorul sa-l schimbe in sectiunea potrivita. Am o problema cu identificarea corecta a unei diode zener, pe ea scrie 2.2 20v. Este clar ca este de 20 de volti, dar ma intereseaza si ce putere are, 2,2 o fi insemnand ca are 2,2 watti sau este un cod?Nu am diode disponibile de 20 volti si nici nu as merge pe bajbaite pentruca este de la un programator de arzator gaz , iar acest programator este destul de scump si nu vreau sa stric cumva si alte piese. Mai bine masori de mai multe ori si tai o data.Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosmos

3

• The Stressmaker

2

Top autori în acest subiect

Cred ca aveti mare dreptate. Am luat-o ca drept dioda dar el toata ziua condensator. De regula am vazut condensatori smd, dar fara nici o line pe ei. Bine ca nu am facut vreo trasnaie, ma cam batea gandul sa montez o dioda de 3 watti si 20 volti, iesea putin fum din toti purici aia, Si cand te gandesti ca ma bucuram ca am gasit defectul, asa mai am de sapat la el.Multumesc foarte mult d-le The Stressmaker, raman dator.

Link spre comentariu

Poate daca expui si defectul, cineva care s-a lovit de el are si o metoda de rezolvare. Cat despre zener, nu cred ca iesea fum din electronica pentru ca in acel circuit nu aveai mai mult de 10-12V.

Link spre comentariu

L-am desfacut pana la ultima bucatica si am constatat ca nu are nimic, am refacut majoritatea lipiturilor dupa care l-am montat la loc si surpriza a inceput sa functioneze. Astazi a functionat ,o sa mai vad si pe viitor, dupa care o sa trag concluzi. Toate cele bune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări