Vizitator mgdvasile922 Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 buna ziua va rog sa-mi spuneti cum pot verifica o telecomanda fara televizor? va multumesc. Link spre comentariu
palcu ion Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 cu un tel mobil cu camera foto,indreptati led-ul tc spre camera si acesta se va vedea pe afisajul telefonului,nu este insa 100% valabil daca de ex tel a fost trintita Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Mai functioneaza metoda cu un radio pe unde medii. Reglezi undeva intre posturi si apropii telecomanda de radio (de preferat un chinezism, sunt destul de sensibile la telecomenzi). O sa auzi o serie de bip-uri in difuzor. O alta metoda mai putin cunoscuta este sa intri cu telecomanda intr-o camera intunecata, sa acomodezi privirea la intuneric apoi sa apropii led-ul emitator de ochi si sa apesi pe buton. Metoda functioneaza daca nu te uiti fix in led ci undeva spre lateral pentru a folosi vederea periferica. Vei observa un licar rosiatic - visiniu daca ledul emite, dar nu este valabila la toate telecomenzile. Astea sunt metode rapide de testare, varianta normala este sa observi forma de unda a semnalului receptionat cu osciloscopul. Link spre comentariu
vio2007 Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 cu un tel mobil cu camera foto,indreptati led-ul tc spre camerase poate folosi si webcamul Link spre comentariu
ROBEERT Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 buna ziua va rog sa-mi spuneti cum pot verifica o telecomanda fara televizor? va multumesc.Vezi aici: viewtopic.php?f=19&t=28005&start=0Vezi si schemele din attach. Mi-am construit si eu montajul din poza " tester telecomenzi 2 " pentru la atelier. In loc de baterie de 9 volti i-am aplicat un transformator cu redresare monoalternanta si condensator de filtraj ca-mi " manca " foarte repede bateria. Ii facusem si intrerupator, dar tot un drac era ca uitam sa-l opresc si a doua zi deja bateria era dead. Link spre comentariu
palcu ion Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 asta este sfint,cu el se poate testa si compatibilitatea tc Link spre comentariu
Vizitator mgdvasile922 Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 va multumesc pentru sfaturi,am reparat telecomanda. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 va multumesc pentru sfaturi,am reparat telecomanda.Cum??? Link spre comentariu
BUGHIU Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 va multumesc pentru sfaturi,am reparat telecomanda.Cum???A schimbat bateriile Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Cel mai probabil un traseu intrerupt pe placa, undeva in circuitul de alimentare al led-ului infrarosu daca led-ul este prins in carcasa sau la traseul arcurilor de baterie. Daca va avea bunavointa sa ne respunda cum a reparat vom afla. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum