Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

verificare telecomanda

Vizitator mgdvasile922

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

2

• palcu ion

2

• ROBEERT

2

• vio2007

1

Mai functioneaza metoda cu un radio pe unde medii. Reglezi undeva intre posturi si apropii telecomanda de radio (de preferat un chinezism, sunt destul de sensibile la telecomenzi). O sa auzi o serie de bip-uri in difuzor. O alta metoda mai putin cunoscuta este sa intri cu telecomanda intr-o camera intunecata, sa acomodezi privirea la intuneric apoi sa apropii led-ul emitator de ochi si sa apesi pe buton. Metoda functioneaza daca nu te uiti fix in led ci undeva spre lateral pentru a folosi vederea periferica. Vei observa un licar rosiatic - visiniu daca ledul emite, dar nu este valabila la toate telecomenzile. Astea sunt metode rapide de testare, varianta normala este sa observi forma de unda a semnalului receptionat cu osciloscopul.

Link spre comentariu

buna ziua va rog sa-mi spuneti cum pot verifica o telecomanda fara televizor? va multumesc.

Vezi aici: viewtopic.php?f=19&t=28005&start=0Vezi si schemele din attach. Mi-am construit si eu montajul din poza " tester telecomenzi 2 " pentru la atelier. In loc de baterie de 9 volti i-am aplicat un transformator cu redresare monoalternanta si condensator de filtraj ca-mi " manca " foarte repede bateria. Ii facusem si intrerupator, dar tot un drac era ca uitam sa-l opresc si a doua zi deja bateria era dead. :ras:
Link spre comentariu

Cel mai probabil un traseu intrerupt pe placa, undeva in circuitul de alimentare al led-ului infrarosu daca led-ul este prins in carcasa sau la traseul arcurilor de baterie. Daca va avea bunavointa sa ne respunda cum a reparat vom afla.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări