Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

numarator impulsuri cu Atmel si afisor led

Vizitator adelinn

Postări Recomandate

Vizitator adelinn

vreau sa fac un numarator care sa-l atasez la un motoras pentru bobinat si m-am orientat initial catre numaratorul 74C926 dar costa undeva in jur de 60 de lei.asa ca m-am gandit sa caut o schema cu microcontroler insa n-am gasit ceva potrivit.poate aveti careva vre-o schema care sa indeplineasca urmatoarele conditii:-sa fie cu attiny 2313 sau atmega8 ( astea le am)-partea de afisare sa fie cu leduri -de preferat pe 3 digiti dar m-as multumi si cu 2

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marinescug

2

• nana

1

• nico_2010

1

Top autori în acest subiect

De un numarator mecanic cu reset recuperat de la un casetofon, magnetofon ce zici ? e pe 3 digiti si e ecologic.Tot ce ai de mesterit e o roata cu canal si o curea de antrenare. In plus stie si inainte-inapoi in cazul in care vrei sa scoti spire din motive de rearanjare sau altele.Am vaziut masinarii facute si cu parte mecanica din contor de impulsuri de la centrala telefonica/copiator. Fara reset, fara deetctie sens. sens. Deasemenea, consum energie electrica nul.

Link spre comentariu
Vizitator adelinn

am incercat cu un contor electromecanic de centrala telefonica dar nu merge la mai mult de...sa zicem 1 rotatie pe secunda din cauza inertiei mecanice a dispozitivului.as fi vrut o varianta electronica, e mai eleganta si ar merge si la turatii mai mari dar pana la urma s-ar putea ca tot la un contor mecanic sa ajung.

Link spre comentariu

Dece nu faci cu un senzor hall sau cu un disc si cu o fanta pe el pe care il fixezi pe axul motorasului si cu un fototranzistor si led pentru citirea impulsurilor. E mult mai elegant si mai usor de realizat asa. Iar numararea impulsurilor o poti face pe o intrerupere cel mai simplu. Acum ramane sa te hotarasti cum faci cu partea de sensing si dupa vedem programul.

Link spre comentariu
Vizitator adelinn

partea de cititre a impulsurilor asa ma gandeam si eu sa o fac cu led si fototranzistor pe care le-as lua dintr-un mouse.e suficient sa numere crescator, nu-mi trebuie ceva complicat.probabil ca o intrerupere care sa incrementeze un counter e solutia dar cunostintele mele de programare inca nu-mi permit sa fac si partea de soft.

Link spre comentariu

partea de cititre a impulsurilor asa ma gandeam si eu sa o fac cu led si fototranzistor pe care le-as lua dintr-un mouse.e suficient sa numere crescator, nu-mi trebuie ceva complicat.probabil ca o intrerupere care sa incrementeze un counter e solutia dar cunostintele mele de programare inca nu-mi permit sa fac si partea de soft.

Cea mai ieftina solutie ramane totusi un calculator aritmetic d 2 lei, la care daca scri 1+1= si apesi in continuare pe = incrementeaza rezultatul. Sari cu un fototranzistor peste tasta de egal si cam asta e. Undeva , printr-un Tehnium vechi era ceva de genul.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări