Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Spiral sub 1mm

Mondan

Postări Recomandate

Nu am reusit sa gasesc spiral sub un mm.Ccu ce il pot inlocui. Am nevoie de el la gaurirea cablajelor. Am spiral de 1mm, dar e prea mare. Vad ca si cablajele cumparate sunt gaurite tot cu ceva sub 1mm.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paul14

4

• Badman

2

• Mondan

2

• radu cnc

2

Top autori în acest subiect

Salut,Pentru gaurirea cablajelor (PCB), burghiele recomandate sunt cele din carburi metalice (Widia, VHM...), burghiele din otel HSS se vor uza foarte repede in fibra de sticla a cablajelor.Se pot achizitiona din cataloagele firmelor RS Componets, Buerklin, Hoffmann...Cu stima.

Link spre comentariu

Salut,Asa este la burghiele din carburi metalice este reomandata turatie mare, si nu se folosesc la gaurirea libera cu mana ci numai in suport unde micromotorul este sustinut mecanic.Burghiele din carburi metalice nu sunt elastice ca cele HSS, dar la o gaurire corespunzatoare (in suport), eu dau mii de gauri cu un burghiu fie el si de diametru de 0.5mm. :da

Link spre comentariu

Gaurirea cu scule de diametru mic - in speta sub 1 mm - se face la turatii foarte ridicate, de ordinul zecilor de mii de r.p.m. indiferent ca sunt cu carburi metalice, HSS, sau chiar improvizati din te miri ce ace, bine tratate termic. Cei care se plang ca un burghiu HSS se uzeaza mai repede decat unul cu cap din carburi metalice, sunt probabil cei care folosesc tehnologia PCB in scopuri profesionale sau semiprofesionale si care fabrica multe PCB-uri de acelasi tip in serie, fara insa a utiliza si scule profesionale adecvate. In acest caz ei trebuie sa stie ca regulile de utilizare a sculelor de prelucrat gauri sunt la fel de stricte si precise, ca si realizarea unui montaj electronic pretentios. Cei care au posibilitatea de a achizitiona tehnica dentara, vor fi foarte multumiti dupa ce o vor experimenta la PCB-uri. Brosa unui cap de gaurit cu burghiu sub 1 mm, trebuie sa "fluiere" cam la fel cum fluiera freza unui dentist, atunci cand ne trec naduselile in timp ce acesta ne lucreaza cate o masea. Personal am postat la topicul important "Documentatie gratis" de pe aceasta sectiune un link despre proiectarea burghielor elicoidale. Stiu ca nimeni de pe forumul electronistilor nu si-a propus sa proiecteze asa ceva, insa m-am gandit exact la cazuri precum cel de fata, unde avem nevoie de informatii tehnice in domeniu. Intrucat proiectantul de burghie elicoidale tine cont in activitatea sa si de regimul tehnologic de turatie si/sau viteze liniare tangentiale ale acestor scule, puteti incerca sa gasiti informatii despre acest regim aici. In caz ca nu veti gasi aceste informatii, luati temeinic calea google-ului si cautati pe internet. Altminteri se mai poate folosi si bibliografie tiparita (carti) cine are asa ceva.

Nu am reusit sa gasesc spiral sub un mm...

Gasesti in reteaua de magazine ROMFIL. Sunt insa scumpe in draci! Altminteri se mai gasesc pe la vanzatorii ambulanti, precum cei proveniti din Republica Moldova.
Link spre comentariu

...tu cu ce gauresti? arata-ne si noua ....

Daca ma intrebi pe mine, atunci iti pot spune ca am un singur cap de gaurit, de genul celor pe care le-ai link-at, dar cu mai multe pensete interschimbabile de fixare a burghielor. Din pacate nu vi-l pot arata, intrucat nu am disponibil pentru moment aparatul foto.
Link spre comentariu

Intrebarea cred ca imi era adresata mie. Eu sunt ala care rupe burghiele intr-o veselie.

Am folosit mai multe bormasini, de obicei ce-mi pica in mana si era mai usoara. Acum o folosesc pe asta si tot am reusit sa rup unul cand am vrut sa largesc o gaura nemaischimband burghiul...am aplecat si apasat prea tare.

Posted Image

Link spre comentariu

De cele mai multe ori din prostie...apas prea tare si nu tin burghiul perpendicular pe PCB.Cand o sa-i vina timpu`, vreau s-o inlocuiesc cu alta care sa aiba peste 3-4.000rpm si sa pot prinde burghie cu carbura.

Link spre comentariu

...tot am reusit sa rup unul cand am vrut sa largesc o gaura nemaischimband burghiul...am aplecat si apasat prea tare...

Trebuie sa stii ca un burghiu nu taie niciodata cu muchia laterala, care nu este detalonata in acest sens. Acest lucru se intampla doar la freze.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări