Vizitator catt_in Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Salut baieti, am o pereche de boxe UNITRA de 140W la care sau deteriorat rau de tot basii(sau macinat atit suspensia cit si partea textila) ce imi recomandati ca difuzoare (incinta e pe 3 cai) as dori sa le inlocuiesc pe toate( Twt,Med,BASS) ,vreau sa le aduc la adevarat lor valoare sau mai bine avind in vedere ca sunt niste modele destul de vechi(oricum pentru mine au o valoare sentimentala f.mare).Merci anticipat si astept opiniile voastre. Link spre comentariu
Vizitator catt_in Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Nimeni ... ?????!!!!!1 :cry: Link spre comentariu
Vizitator catt_in Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 http://maniac.ro/popup.php?.%2Fproducts ... Fpopup.jpg ce spuneti de bass-ul asta???? Link spre comentariu
cosmindaniel12 Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 De ce nu le cumperi direct pe cele originale? Astfel nu o sa fie nevoie sa mai "bibilesti" la filtru... Link spre comentariu
Vizitator catt_in Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 thx.! Basii mei sunt de 12",ei (tonsil) vind si dif . Separat¿¿¿ Link spre comentariu
ahegyes Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Difuzoarele se pot repara - reconditiona la un pret mai bun decat daca ai cumpara alte difuzoare. Apoi, nici filtrul original din unitre nu e optim, poate fi imbunatatit. Cutia originala deasemenea trebuie optimizata. CU alte cuvinte trebuie refacuta toata boxa. Din acest motiv costurile se ridica la univel destul de ridicat si inevitabil se pune intrebarea: Oare merita cheltuiala???? Din banii respectivi se poate face sau chiar cumpara o boxa noua care suna mai bine !!! Link spre comentariu
Vizitator ledavi30 Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Difuzoarele se pot repara - reconditiona la un pret mai bun decat daca ai cumpara alte difuzoare. Apoi, nici filtrul original din unitre nu e optim, poate fi imbunatatit. Cutia originala deasemenea trebuie optimizata. CU alte cuvinte trebuie refacuta toata boxa. Din acest motiv costurile se ridica la univel destul de ridicat si inevitabil se pune intrebarea: Oare merita cheltuiala???? Din banii respectivi se poate face sau chiar cumpara o boxa noua care suna mai bine !!!Am sa raspund eu la intrebarea asta ,din punctul meu de vedere bineinteles ,am si eu doua unitre de 140w si le-am imbunatatit cu alte difuri de bas ,tweetere ,schimbat rila mediilor si filtrul .Nu-mi pare rau de investitie pt ca pt mine boxele astea au o istorie si o valoare sentimentala iar acum suna exact asa cum imi place si-mi place si ceea ce vad Link spre comentariu
cata_124 Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Este foarte simplu in cazul ta.Daca intradevar vrei sa le aduci la acele standarde la acre erau odata atunci este foarte simplu dar o sa te coste ceva, difuzoarele sa invart undeva la 50-70 de euro bucata originale si o sa sune mia bine poate ca cele de acum 20 de ani , si plus de asta nu mai trebuie modificata incinta.Cu greu gasesti sau poate niciunul dintre difuzoare care sa se preteze in acel Volum al incintei si acel acordaj. Daca te apuci sa modifici si incinta pentru alte difuzoare atunci nu mai pastrezi nimic din acel sentiment care il ai fata de boxele tale.O sa te coste poate peste 300 de euro ca sa le aduci la viata cu difuzoarele originale. Iti dau eu ceva indicii basii te vor costa undeva la 150 de euro amindoi, mediile nu stiu exact care model este dar te vor costa si aia din ce vad pe site vreo 30-35 de euro, si inaltele cam vreo 40 de euro asa in mare deci te duce undeva la 250 euro nu chiar 300 cum am zis mai sus.acum tu stii daca chiar merita investitia asta de 1000 de lei adevarul ca nu prea gasesti boxe noi hi-fi la banii astia in magazin. Numai cateva modele dar chinezarii care nu se ridica la asteptarile celor de la unitra de 140. Link spre comentariu
Vizitator ledavi30 Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Personal imi place sa "simt" muzica ,adica sa am o presiune sonora destul de mare astfel incat nu as recomanda lui @catt_in sa-si ia tot difuri de aceeasi putere mai ales ca tweeterul original e prea slab si cedeaza repede ,mai bine sa faca cum am facut eu ,am pus difuri mult mai puternice decat originalele (cu exceptia celui de medii care e suficient) apoi am modificat filtrul pt a se alinia noile difuri si nu am ajuns la sume asa mari care se vehiculeaza aici .Acum ma intreb,acesta fiind un topic destul de vechi , daca userul mai are boxele si ce modificari o mai fi facut la ele ,daca e asa cum spune ca au valoare sentimentala (la fel ca si la mine) atunci cred ca le are Link spre comentariu
Vizitator catt_in Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Personal imi place sa "simt" muzica ,adica sa am o presiune sonora destul de mare astfel incat nu as recomanda lui @catt_in sa-si ia tot difuri de aceeasi putere mai ales ca tweeterul original e prea slab si cedeaza repede ,mai bine sa faca cum am facut eu ,am pus difuri mult mai puternice decat originalele (cu exceptia celui de medii care e suficient) apoi am modificat filtrul pt a se alinia noile difuri si nu am ajuns la sume asa mari care se vehiculeaza aici .Acum ma intreb,acesta fiind un topic destul de vechi , daca userul mai are boxele si ce modificari o mai fi facut la ele ,daca e asa cum spune ca au valoare sentimentala (la fel ca si la mine) atunci cred ca le are Pai da niste modele de difuzoare sa vedem.inca nu le-am reparat :-) Link spre comentariu
cata_124 Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Pai fi atent intra tu pe siteul la tonsil si vezi acolo gama de difuzoare, si le vezi modelul tau de pe boxe exact si cum spune el ca inaltele sunt mai slabe in functie de model alege unul mai potent si ala este. Uite aici pentru basi de 12" ultimile 6 de jos de la 80-120 w , mediile banuiesc ca sunt primele modele de sus cele de 10 cm iar la tweetere ultimile 4 modele de jos cred . Cam astea cred ca sunt pe unitra de 140 . mod edit:ala nu este site-ul Tonsil,este site-ul unui comerciant smecheras care nu contribuie la bunastarea acestui forum. Citeste regulamentul,este singura avertizare cu privire la reclama gratuita Link spre comentariu
Vizitator ledavi30 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Eu am schimbat difurile cu ani in urma ... ,pe bas am Clarion 250w/8ohmi (nu mai stiu modelul exact ) si pt ca foloseam boxele la petreceri (private) mereu parleam inaltele asa ca am pus doua drivere comp 44 adaptate in hornurile originale (e un pic mai complicat ca a trebuit sa bag driverul pe la gaura de bas ca nu incape prin gaura tweeterului si am vrut sa pastrez totusi aspectul original).Cele mai potente tweetere de la tonsil sunt tot prea slabe pt mine ,imi place sa am o marja mare de eroare,nu se stie niciodata,iar in felul asta nu am mai avut nici un fel de problema de cand am operat modificarile .Chiar daca vor fi carcotasi eu sunt multumit de sunet si macar acum stiu ca nu voi mai avea probleme cu inaltele Link spre comentariu
cata_124 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Eu am schimbat difurile cu ani in urma ... ,pe bas am Clarion 250w/8ohmi (nu mai stiu modelul exact ) si pt ca foloseam boxele la petreceri (private) mereu parleam inaltele asa ca am pus doua drivere comp 44 adaptate in hornurile originale . Comp 44 la hi fi ? astea nu sunt recomandate pentru hi-fi si plus de asta sunt foarte puternice, nu iti sparge creierii inaltele alea? Eu am comp 25 pe o pereche de boxe facute dar cu difuzoare Blue Tech pentru auditii nicidecum pentru hi-fi.Baietii care sunt mult mai experti ca mine nu recomanda asa ceva pentru acasa. Dar daca tu esti multumit de cum se aude asta conteaza sa iti placa tie ca la multi altii le place un sunet care nu suna cum ar trebuii , asta conteaza de la ce nivel de sunet au avansat. Si inca o intrebare acel difuzor de bas Clarion cau cum se numeste are aceeasi parametrii cu cei tonsil? se nimeresc eact in acel volum si in acea frecventa de acordaj? ma cam indoiesc sa gasesti un difuzor potrivit pentru o incinta deja construita cu zeci de ani. Link spre comentariu
Vizitator ledavi30 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Raspunsul e in ultima propozitie in postul de mai sus .Ar trebui sa mai lasam calculele precise deoparte si sa negociem cu realitatea ,e mult mai simplu si mai placut . Link spre comentariu
cata_124 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Eu nu spun ca nu suna si suna chiar tare rau de tot iti zgarie creierii, eu am comp 25 si tine si 200w comp 44 banuiesc ca tine 300 lejer .Nu spun ca nu sunt rezistente dar problema este ca nu sunt recomandate pentru HI-FI nu au fidelitate. sunt destule tweetere potente pe piata . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum