cosmindaniel12 Postat Mai 19, 2012 Autor Partajează Postat Mai 19, 2012 Filler acrilic de 75 lei din targ si 1,5kg vopsea Kober Pitura de 10 lei cutia de 1kg. Pe langa, au mai intrat 3kg chit HB BodyFiber si BodySoft (am fost cam stangaci cu taieturile si imbinarile). Link spre comentariu
cosmindaniel12 Postat Mai 22, 2012 Autor Partajează Postat Mai 22, 2012 Si boxele sunt gata. Poze: Link spre comentariu
arcgotic Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Excelent, felicitari! Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Felicitari pentru efortul depus si pentru rabdarea si perseverenta de care ai dat dovada.Bravo !! Arata foarte bine.Din punct de vedere acustic ai obtinut ceea ce ai dorit ( cautat) ? Link spre comentariu
cosmindaniel12 Postat Mai 22, 2012 Autor Partajează Postat Mai 22, 2012 Mai trebuie sa ma joc cu atenuarea tweeterului. Pe muzica clasica sau jazz sunt perfecte, dar pe rock, pop, rap, tweeterul e cam agresiv.In rest? Se aud exact cum mi-am imaginat. Link spre comentariu
adrian lucian Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 S-ar putea ca nu atenuarea tweeterului sa fie solutia, daca ma uit la mid-ul tau are un salt smnificativ (5dB) in raspuns intre5kHz si 8Khz. In pozele cu filtre am vazut ca ai ordin 3 intre M si T. Nu e suficient, trebuie si un Notch. Asa numita agresivitate a tweeterului cred ca e de acolo . Nu e suficient, trebuie si un Notch. Tocmai am luptat 0 saptamina sa rezolv o problema similara , experienta e proaspata. Multumita indemnului colegilor forumisti am trecut peste retinerea de a folosi un Notch. Eu zic ca merita incercat, rezultatul s-ar putea sa te bucure. Bafta si felicitari. Link spre comentariu
cosmindaniel12 Postat Mai 22, 2012 Autor Partajează Postat Mai 22, 2012 Am ordinul 4 intre medie si inalta. Cone breakup-ul este atenuat cam 15-17 dB, si oricum nu are un caracter deranjant.Prin "agresivitatea tweeterului" ma refeream efectiv la volumul lui, nu la caracter. Inaltele nu sunt neplacute, sunt doar 1-2-3 dB prea "prezente". Link spre comentariu
adrian lucian Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 Da, m-am uitat atent la poze, ordin 4, scuze. Ma rog , era o parere , desprinsa din practica recenta. Cind scoti tweeterul se aude cum "tipa" mid-ul in zona respectica desi atenuarea e de peste 20 dB insa virful tot 5-6 are in plus. Apropos de atenuare tweeter, cind totul este OK pe medii chiar si 1dB atenuare se simte enorm . De fapt asta e si cheia reusitei. Link spre comentariu
cosmindaniel12 Postat Mai 23, 2012 Autor Partajează Postat Mai 23, 2012 Uite, chiar m-ai facut curios... Le-am ascultat fara tweeter. L-am decuplat de tot. Nu tipa media, nu ma zgarie nimic pe urechi, nu ma deranjeaza absolut nimic... Am umblat si la atenuare, am scazut volumul tweeterului cu 1,5-2 dB, am mai plimbat boxele prin camera un pic, si acum sunt pe deplin multumit. Consider proiectul final. Crossoverul este: Din curiozitate, le-am masurat folosind HOLMImpulse si vechiul meu microfon primit la o placa de baza ASUS. Spre surprinderea mea, microfonul masoara foarte liniar. Masurand difuzoarele independent imi da un raspuns foarte apropiat de cel din simulare. Asa ca postez si cateva masuratori facute cu el, pe o placa de sunet Xonar STX: Raspuns in frecventa, in pozitia de ascultare, 1/3 octave smoothing: THD: 2nd HD 3rd HD 4th HD 5th HD Nivelul distorsiunilor imi spune si el, la fel ca urechile mele, ca acel cone-breakup nu este o problema. Acum nu-mi vine sa ma bag la somn, le-as asculta intr-una... Link spre comentariu
[i_unit] Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Eu as mai atenua putin energia centrata pe 3.5khz, e prea larg intervalul si prea sensibil pentru ureche; din masuratori se vede ca ai exces de 2.5-3db. E aproape ca si cum ai tine un buton de medie la si 5 - 10. Desigur, poate te incanta pe moment, dar pe termen lung sau muzica altfel decat acustica sau audiofila, nu e prea bine.De asemenea, as face niste masuratori off-axis. Link spre comentariu
cosmindaniel12 Postat Mai 24, 2012 Autor Partajează Postat Mai 24, 2012 Masuratoarea este facuta in locul in care ascult de obicei muzica, la aproximativ 25 grade off-axis, si 2.5 metri de boxe. Crossoverul l-am calculat pentru ascultare off-axis. Masuratoarea on-axis cu boxele departate de pereti arata ceva mai drept, dar e un pic cam irelevanta.Energia in plus la 3-4 kHz este datorata camerei. Cealalta boxa are 3-4 dB energie in minus acolo, tot datorita camerei. Plus 2 goluri pe la 150 si 200 Hz... Per total, am o mica gaura de vreo 2 dB la 3-4 kHz, si vreo 7-8 dB la 150-200 Hz, dar mai mult de atat nu pot sa obtin din camera mea mica si foarte reflexiva. Poate imi conving iubita sa fac si vreo 3 panouri de difuzie, desi chiar nu cred. Cu boxele am avut noroc, ii plac la nebunie, in ciuda marimii, dar cu panouri reflexive chiar as intinde coarda... Link spre comentariu
cosmindaniel12 Postat Mai 24, 2012 Autor Partajează Postat Mai 24, 2012 Da, m-am uitat atent la poze, ordin 4, scuze. Ma rog , era o parere , desprinsa din practica recenta. Cind scoti tweeterul se aude cum "tipa" mid-ul in zona respectica desi atenuarea e de peste 20 dB insa virful tot 5-6 are in plus. Apropos de atenuare tweeter, cind totul este OK pe medii chiar si 1dB atenuare se simte enorm . De fapt asta e si cheia reusitei. Adrian, cand spuneam ca am cone breakup-ul atenuat cu 15-17 dB, ma refeream efectiv la varfuri. Graficul de frecventa simulat mai jos: Raspunsul off-axis simulat: Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Pana cand microfonul nu este cel putin comparat cu altul de incredere nu are rost sa nivelam graficul la +-1dB. Mai bine ascultam urechea si cu gusturile din moment ce in mare totul arata ok.Cel putin eu asa as face. Link spre comentariu
adrian lucian Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Arata super bine, as vrea eu sa arate si la mine asa , La repezeala, as incerca un 30-40 micro in loc de 18micro la medie, vocile ar avea de cistigat in naturalete. Parerea mea. Aici e ca la ciorba unul o vrea mai acra, unul mai sarata, altul fierbinte.Si la tweeter m-as juca cu un 4.7-6.7 la primul cond, in felul asta poate scapi de atenuare basca ca se pupa peste cocoasa din medie (a, inutil, a-ti zis ca nu se simte ). Nu ma intelegeti gresit, nu-s circoteli, doar experienta. Daca va plac cum suna orice discutie e flua, sper ca dupa o luna sa nu va incerce :"dar daca schimb ....nu stiu ce ?" Nu mai termini niciodata. Link spre comentariu
LUCI Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Frumos proiect.Felicitari!Ma bucur ca mai apar si proiecte DIY care contin si difuzoare.Nu doar SAL,Dibeisi,Naspatech etc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum