CBI Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 cosmin,la a cata pereche de boxe REUSITE esti? Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Insasi definitia "Hi-Fi"-ului imi cere un raspuns in frecventa cat mai plat si distorsiuni armonice cat mai mici, nu? Stiu ca reteaua de separare dintre woofer si medie la 300-350 Hz va avea valori mari, si ca imi va aduce un energy storage ceva mai mare, si implicit un raspuns ceva mai slab in impuls, dar il consider un pret mic de platit pentru a tine difuzoarele in plaja lor optima de functionare, acolo unde au distorsiuni mici.Nu stiu cine ti-a bagat in cap treaba cu energy storage, dar asta e principiul pe care functioneaza ORICE filtru. Evident ca cu cat limitezi banda in partea de sus raspunsul la impuls va avea de suferit. Evident in functie de valorile alese poate varia mai mult sau mai putin, dar va fi intotdeauna afectat. Nu vad care e problema si cum consideri ca iti afecteaza perfomantele. Daca vrei detaliaza. Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 VTP, si totusi cu ce il ajuta pe cosmindaniel12 remarcile tale rautacioase???SBA - este un brand respectabil care face difuzoare foarte bune si mai mult de atat, spre deosebire de alti producatori respecta parametrii publicati. Eu cred ca aceste lucruri recomanda aceste difuzoare si le-as cumpara si eu cu incredere.Celelalte probleme expuse de tine au o rezolvare practica. Apoi, omul nu a zis ca vrea BR. A zis ca se mai gandeste. Spre deosebire de alte difuzoarea acestea merg foarte bine si in incinta inchisa si in BR.Remarcile mele RAUTACIOASE vizeaza in special pe cei care vor sa atace domeniul incintelor DIY (specificat de altfel!)SBA este un brand respectabil, fondat de tehnicieni de la brandurile nordice celebre (pardon, americane). Iar inelul Faraday aveau si difuzoarele romanesti de prin '60' - '70. Acu' o fi un motiv de mandrie si de crestere a pretului. Informativ: masuratorile cu "scule" pro si softuri asemenea, in laborator specializat, mi-au demonstrat ca produsele chinezesti vandute sub sigla SAL se incriu in parametrii oferiti clientilor in tolerante mici , de 2-3 %, concluzia venind de la sine: un brand serios!Orice problema are o realizare practica, optima sau mai putin!O alta remarca rautacioasa: azi se fac foarte putine difuzoare care sa poata fi utilizate in incinte inchise, in special in infinite baffle. Un Qts mai mare, la limita intre domenii, nu este decat o strutocamila ca orice lucru rezolvat sa faca de toate. De aceea nu am plecat de la ideea de a lua ceva care se potriveste la toate si la nimic.Remarcile mele sunt didactice si nu fac parte din vreun regulament care trebuie urmat sub amenintarea unor penalitati.E demn de lauda cum iti place sa ma contrazici, poate te si ajuta la ceva (comercial?) Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 @cosmindaniel,Iti doresc succes si sa obtii ceea ce ti-ai pus in plan. In final conteaza sa-ti placa ce vei auzi.Fiind bucurestean, poate odata vom si discuta fata in fata, si, chiar auzi ce e de auzit! Link spre comentariu
cosmindaniel12 Postat Decembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2010 cosmin,la a cata pereche de boxe REUSITE esti? Sa fiu sincer, va fi prima pereche de boxe reusite cap-coada... Am mai facut incinte, dar am primit mereu ajutor in ceea ce priveste realizarea filtrelor. Stiu, stiu, 3 cai pentru un proiect de inceput este nerecomandabil si dificil, mai ales cu difuzoare care au o plaja de functionare optima destul de restransa (ma tem ca nici nu o sa reusesc sa mentin regula cu minim 3 octave pentru medie, sau cel putin o sa tai wooferele de foarte jos pentru a obtine asta), dar si eu sunt un tip ambitios, si imi plac problemele ceva mai dificile... In plus, si satisfactia reusitei va fi mai mare. (te rog sa observi ca am scris "va fi", si nu "poate fi") Insasi definitia "Hi-Fi"-ului imi cere un raspuns in frecventa cat mai plat si distorsiuni armonice cat mai mici, nu? Stiu ca reteaua de separare dintre woofer si medie la 300-350 Hz va avea valori mari, si ca imi va aduce un energy storage ceva mai mare, si implicit un raspuns ceva mai slab in impuls, dar il consider un pret mic de platit pentru a tine difuzoarele in plaja lor optima de functionare, acolo unde au distorsiuni mici. Nu stiu cine ti-a bagat in cap treaba cu energy storage, dar asta e principiul pe care functioneaza ORICE filtru. Evident ca cu cat limitezi banda in partea de sus raspunsul la impuls va avea de suferit. Evident in functie de valorile alese poate varia mai mult sau mai putin, dar va fi intotdeauna afectat. Nu vad care e problema si cum consideri ca iti afecteaza perfomantele. Daca vrei detaliaza. Pai, componente de vaori mai mari in filtru (necesare pentru o frecventa de taiere mai joasa), sau mai multe componente in filtru, inseamna automat si energy storage mai mare, deci impuls mai slab. Sau ma insel? @cosmindaniel, Iti doresc succes si sa obtii ceea ce ti-ai pus in plan. In final conteaza sa-ti placa ce vei auzi. Fiind bucurestean, poate odata vom si discuta fata in fata, si, chiar auzi ce e de auzit! Multumesc! Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Pai, componente de vaori mai mari in filtru (necesare pentru o frecventa de taiere mai joasa), sau mai multe componente in filtru, inseamna automat si energy storage mai mare, deci impuls mai slab. Sau ma insel? LAsa laoparte notiuni gen energy storage daca nu ai inteles exact ce e intampla.O taiere mai joasa, fie si implementata activ (deci fara bobine si conzi) inseamna un raspuns la impuls mai slab. Pentru un raspuns la impuls perfect ai nevoie de raspuns infinit in frecventa. Cu cat tai mai jos si cu ordin mai mare raspunsul e afectat, fie ca tai pasiv,activ sau dintr-un DSP. Nu se poate altfel.Daca vrei raspuns bun la impuls lasa frate difuzoarele fara filtre, vezi daca iti place cum suna. :)Aici e arta filtrului sa imbini cat mai corect difuzoarele. Acustic sa se imbine la amplitudine si la faza.Lasa povesti cu energy storage ca nu asa se estimeaza performanta unui filtru. Nu poti sa spui : Hmmm bobina de 4mH, sigur are energy storage mare si raspuns la impuls prost. Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Ca o observatie personala, vis-avis de postul lui Sharky: pe siteuri gen ZAPH se gasesc multe informatii teoretice, care prin prezentare ajung un fel de regulament de urmat. Break-up, energy storage, high armonic distorsion, air coils, Mundorf conds, etc. Nimeni nu contesta ca fiecare DIY-er trebuie sa aiba in vedere si in limita posibilitatilor sale sa tina cont de aceste deziderate teoretice, dar fetishizarea lor e ridicola.Daca avem, de ex. doua woofere cu acelasi Bl = 10 Wm, unul cu SPL = 88 dB/W/m si celalalt de 92 dB/W/m, care va avea un raspuns mai rapid? Dar daca Mms = este la unul 15 g si la celalalt 30 grame la acelasi Bl, care e mai rapid in raspuns???Care woofer cu Fs = 30 Hz are un bas mai bun, mai aproape de realitate, cel care la 50 Hz este la valoarea data de fabricant sau cel care este la 80 Hz la aceiasi valoare data de producator?Sunt multe aspecte care pot fi discutate, dar, fara o experienta proprie dublata de o analiza serioasa a datelor, bazandu-ne pe informatii de net, e greu sa ajungem la ceea ce ne-am propus. In plus, un soft, o masuratoare, o fisa tehnica, etc.nu pot inlocui experienta constructorului! DA! Il pot ajuta, dar daca acesta nu stie ce compromisuri sa adopte functie de ceea ce vrea sa obtina, lucrurile nu vor iesi pe gustul sau.Succes DIY! Link spre comentariu
ahegyes Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 ........, suspenia din cauciuc cu amortizare scazuta, frecventa de rezonanta joasa, si ca rezultat, distorsiuni de orice ordin extrem de scazute in primele octave, pana la 300-400 Hzdifuzoarele SBA nu au suspensie din cauciuc. - Low damping SBR surround - SBR - e un inlocuitor pentru cauciuc, cu proprietati asemanatoare dar mai ieftin de implementat. Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 ........, suspenia din cauciuc cu amortizare scazuta, frecventa de rezonanta joasa, si ca rezultat, distorsiuni de orice ordin extrem de scazute in primele octave, pana la 300-400 Hzdifuzoarele SBA nu au suspensie din cauciuc. - Low damping SBR surround - SBR - e un inlocuitor pentru cauciuc, cu proprietati asemanatoare dar mai ieftin de implementat.Poate e cauciuc ordinar. In mod normal se folosesc cauciucuri neoprenice cu rezilienta mare. Cauciucul gen anvelopa este utilizat in cele mai multe produse. are doar un procent mai mare de cauciuc natural pentru cresterea flexibilitatii. In orice caz, Briggs, care a folosit prima data cauciucul la suspensii a folosit PREZERVATIVE, initial, si apoi a facut rile adaptate necesitatilor. Link spre comentariu
cosmindaniel12 Postat Mai 16, 2012 Autor Partajează Postat Mai 16, 2012 In sfarsit am apucat sa-mi iau un concediu sa ma ocup de ele... Primii pasi: Fetele cu gaurile de difuzoare: P.S. Eu am doua maini stangi. Vi-l prezint pe Bogdan, cel mai bun prieten al meu, omul cu 2 maini drepte. El trebuie sa primeasca laudele pentru executia incintelor: Dupa 5 kg antifon auto: Filtrele: Si concediul continua. Mai am timp pana luni. Sper sa ma ajute si vremea... Link spre comentariu
cosmindaniel12 Postat Mai 16, 2012 Autor Partajează Postat Mai 16, 2012 Vremea nu tine cu mine. Azi nu am facut mare lucru, dar momentan arata cam asa: Poate maine ma ajuta si vremea, sa le gregatim pentru vopsit... Link spre comentariu
cosmindaniel12 Postat Mai 19, 2012 Autor Partajează Postat Mai 19, 2012 Nu a tinut deloc vremea cu noi. Cu toate astea, boxele sunt vopsite. Bogdan, pregatindu-le pentru vopsit: Si vopsindu-le: Link spre comentariu
player4 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 arata foarte bine! felicitari meseriasului. ne poti spune ce grund/vopsea/ lacuri ai folosit si in cate straturi? Link spre comentariu
cosmindaniel12 Postat Mai 19, 2012 Autor Partajează Postat Mai 19, 2012 Esti sigur ca vrei sa stii? Link spre comentariu
player4 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Esti sigur ca vrei sa stii? numai daca nu o fi ceva amestecuri secrete si nebrevetate inca... eu le-am acoperit cu furnir pe ale mele, insa pe viitor poate optez pt asemenea solutie.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum