cristian2009 Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Va salut. Am o lanterna cu pe care o folosesc cu acumulatori ni-mh. Doresc sa realizez un indicator de descarcare a bateriilor cu led. Ledul trebuie sa se se aprinda la tensiunea de 3 volti dar sa ramana stins cand tensiunea bateriilor este mai mare de 3 volti.Am gasit pe net cateva scheme dar nu stiu sa le adaptez pt tensiune mai mica. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Foloseste un operational de tensiune mica, cu rol de comparator, care compara tensiunea de alimentare (citita printr-un divizor rezistiv) cu o referinta (Zener). La iesire are LED-ul. Problema e ca ar fi un montaj care consuma permanent curent (<1mA). Un operational adecvat: http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 21733d.pdf Intelegi sau desenez o schema? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 (LM) 431....... Link spre comentariu
Mikrosha Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Chiar, LM431 mai simplu nu m-am gandit la asta Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 (LM) 431....vezi datasheetul lui si gasesti acolo si sch. Link spre comentariu
cristian2009 Postat Decembrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Multumesc pentru raspunsuri.LM431 poate fi folosit si ca regulator de curent ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Da,dar in aplicatia curenta foloseste scc cu tranzistori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum