Vizitator Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Asa dupa cum spune si titlul topicului ma intereseaza date tehnice despre tabla de FeSI produsa de fosta COS Targoviste pentru tole de transformator. Ceva despre acest subiect se gaseste in volumul "Agenda Tehnica" al unui colectiv de autori, aparut in 1990 la Editura Tehnica. Insuficient insa. Ma intereseaza diagrame grafice detaliate despre diferitele tipuri de tabla pentru tole, de diferite grosimi. In mod deosebit, trebuie sa apara diagramele pierderilor specifice, functie de inductia in miez pentru cel putin doua frecvente diferite, precum si diagramele ciclurilor de histerezis. As fi foarte bucuros, daca materialul bibliografic s-ar constitui in format electronic si nu in trimiteri spre carti greu de gasit.In alta ordine de idei, rog respondentii sa se limiteze la a trata subiectul la "subiect". Ma intereseaza intr-adevar ceea ce am specificat mai sus si nicidecum sfaturi despre cum sa ocolesc acest subiect.Altminteri, Toate Bune! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Update. Chiar nu exista pe forum nici un user, care sa fi lucrat la o intreprindere profilata pe transformatoare, de genul "Electromagnetica", sau "Electroputere", sau chiar la "COS Targoviste" si care sa detina astfel de date? Offtopic: Un sistem foarte prost de a face publicitate, prin clasificarea (pastrarea secreta) a unor date tehnice, care poate sunt superioare altor produse. Am gasit spre exemplu an de an - pe Internet - catalogul apdatat al firmei producatoare de ferite Ferroscube, dar nimic despre ceea ce produce Fabrica de Ferite Urziceni. Relativ la alte domenii de activitate ale industriei romanesti, am vrut sa descarc de pe Internet (cu mai mult timp in urma) un catalog de rulmenti produsi la URB si am constatat ca el se poate procura in schimbul unei sume importante de bani. De rasul lumii, domnilor! In loc sa incercam sa vindem produsele romanesti si sa facem cat mai multa publicitate in acest scop, noi clasificam si incercam sa vindem informatia tehnica referitoare la acestea. Firma "National Semiconductor" si-a creeat pe Internet un sistem vast de popularizare a datelor tehnice ale propriilor produse - de la fise de date si pana la note de aplicatii. Asijderea si despre multe alte firme. Se pare ca industria romaneasca atat de "sublima", precum o stim, a ramas incremenita in proiect pe vremea prea-impuscatului. Se pare ca datele tehnice ale produselor romanesti sunt si astazi parte integranta a sistemului de clasificare-secretizare. Pana cand? Probabil ca, pana cand ea va "lipsi cu desavarsire". Ca sa concentrez tot ce am spus mai sus, intr-o singura fraza: Srimati manageri ai unitatilor industriale romanesti, cel ce nu iese cu informatii pe Internet despre propriile produse, nu exista! End offtopic Altminteri, Toate Bune! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Update! :101 Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Off(in)topicAiincercat sa faci o plata cu cardul la o intreprindere "traditionala"?Ma refer refer la mijloace electronice de plata.Ai sa afli cum e cu transparenta datelor,etc,etc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Nu cred ca sunt chestiuni comparabile. Eu de ani de zile proiectez si realizez transformatoare - in regim DIY - si de fiecare data cumpar doar acele produse ale caror caracteristici nu sunt secrete, pentru ca doar atunci am siguranta ca voi realiza ceea ce imi trebuie. Iar marea majoritate a producatorilor au inteles aceste lucruri si pun la dispozitie pe internet informatii tehnice in intampinarea celor care au nevoie de ele. De aceea nu da faliment probabil Ferroxcube, in timp ce despre Ferite Urziceni nimeni nu mai stie nimic.In ceea ce priveste tolele - am nevoie de informatiile pe care le solicit, pentru ca orice as face nu voi putea niciodata procura tole de import. Chiar si numai proiectand si realizand transformatoare doar cu materiale recuperate, vrand-nevrand dau de fiecare data peste tolele Cos Targoviste - care fie vorba intre noi nu sunt de loc rele sub aspect calitativ.Altminteri, toate bune si sper ca se va gasi cineva care sa ma informeze. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Era o paralela care ilustreaza cum merg lucrurile in RO; caracteristici de tole am vazut la ceva tole rusesti,parca pe EmilMatei.ro .Am sa incerc sa contactez o cunostinta care a lucrat in IEIA Cluj cu transformatoare.Problema e ca intreprinderea nu mai exista din 1991,dar intreprinderea producea tot felul de aparataj industrial.Am un feeling ca COS Targoviste lucra sub 'directa indrumare' a consultantilor sovietici. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 COS Targoviste este vechea denumire a Combinatului de Oteluri Speciale din acea localitate, care dupa unele zvonuri, inca ar mai putea fi in activitate - probabil privatizat cu vre-o asa-zisa firma "strategica". Este posibil ca aceasta firma "strategica" sa fie ruseasca. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Intrucat bat pasul pe loc, am sa incerc sa o iau pe teme. Iata o intrebare mult mai concreta: Are cineva diagrame sau tabele cu variatia inductiei magnetice maxime in miez, pentru tole de transformator de alta grosime decat 0,2 si pentru alta frecventa decat 50 Hz? Forma cea mai convenabila o reprezinta fisierele pdf, insa sunt acceptabile si fisierele imagine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 ...Dar norme tehnice pentru forme si dimensiuni la tole - altele in afara de EI, UI si LL. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Ar trebui ca date despre aceste tole, sa aiba cei care produceau transformatoare si contactoare, deci Titu, Botosani, Electroaparataj Bucuresti, etc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Ar trebui ca date despre aceste tole, sa aiba cei care produceau transformatoare si contactoare, deci Titu, Botosani, Electroaparataj Bucuresti, etc.Stiu ca asa ar trebui. Eu ma adresez colegilor forumisti, amatori de constructii practice, care fie au lucrat intr-o astfel de fabrica si au adunat de-a lungul timpului documentatie tehnica, fie au realizat acest lucru din cercetarile personale. Poate pana la urma se hotaraste vreunul sa raspunda. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum