Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum purtam fisierle cu PCB pentru imprimanta?

Mondan

Postări Recomandate

Majoritatea nu dispunem de o imprimanta laser.Daca duci PCB-ul la printat nu iese chiar la scara.In mod normal ii trebuie print direct din programul de proiectare. Dar sub ce forma sa il duci "la imprimanta" : PDF, JPG,...altele ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

4

• manolo

3

• avolocaru

3

• Mondan

2

Top autori în acest subiect

Am uitat sa mentionez: mai e si varianta sa printezi pe jet acasa si sa faci copie xerox. Eu asa faceam cand nu aveam laser. Bine, aici e si un intreg circ in a gasi un xerox de la care sa iasa. Trebuie exclus un xerox la care pagina nu iese lacrima(negru e negru, alb e alb, nimic in plus). Am dat de toner care nu se lipea deloc si de toner care nu s-a luat cu acetona, diluant, spirt, praf de curatat si burete abraziv. Am renuntat in final.

Link spre comentariu

ultumesc pentru raspuns.Am raspuns mai greu, am incercat sa ma uit, dar nu am imprimanta instalata in Win, acum sunt sub Linix si am gasit unde apare la print 100%.Deci in Win nu am gasit unde scrie 100%.De unde cumperi foi lucioase ? Ca folie P&P e cam scumpa 5-10RON.Am cumpara candva astfel de foi lucioase erau sub 1RON, dar de la cineva din Regie.De tras la Xerox, nu vreau sa incerc ca de obicei e tamburul muradr si iese nasol.

Link spre comentariu

In adobe reader la print ai 'Scale to printable area: None' si ramane cat e de mare. Cu xeroxul intr-adevar este problema ca multe nu ofera calitate. Eu printez acasa la laser si folosesc foaie din revista. La centru de printare cred ca poti gasi ceva foi lucioase/carton. Nu am incercat, dar am vazut ca lumea printeaza uneori si pe foi transparente pentru retroproiector.

Link spre comentariu

Are, cu ceea ce s-a povestit mai sus imi este greu sa cred ca daca tragi o linie de 10mm va iesi tot de 10 mm pe hartie, nu zic ca nu ca poate nu am destula experienta. Dar in AutoCAD sigur va iesi asa cum vrei. Se pot importa tot felul de formate, pe care le maresti/micsorezi cum vrei.

Link spre comentariu

Sigur o linie de ...3,28mmm in SL 5.0 daca ai o imprimanta buna ,de preferat laser va iesi exact de 3,28mm ,distantele intre piciorusele pieselor care sint submultipi de inch vor iesi la fel de exact,programele de proiectat cablaje sint bazate tot pe un CAD ,avind implementate facilitati specifice,te rog sa ma crezi ca nu am auzit ca vo firma cu activitati in domeniu sa foloseasca autocad.

Link spre comentariu

Vorbeam de fisire PDF, JPG TIF altele decat cele generate de programele specifice proiectarii cablajelor care in mod evident au si posibiltati de printare la scara dorita.Dar daca gasesti pe net un JPG, scanat dupa o foaie trasa la copiator... nu stiu in ce masura se poate importa si prelucra intr-un program de proiectat cablaje.Acum cred ca este clar ce am vrut sa spun.

Link spre comentariu

Da acum e clar la ce te refereai ,la jpg,tif ,bmp etc.dar pe net cine iti da un cablaj in acest format face misto de tine,eu am instalata o imprimanta virtuala adobe pdf ,si salvez cablajele cu aceasta imprimanta in format .pdf si cu optiunea none la imprimanta, cablajele ies perfet.In acest format nu am fost refuzat nicaieri .

Link spre comentariu

Buna ,Asa fac eu : - am descarcat de pe net si instalat imprimanta virtuala WIN2PDF.- din oricare program de proiectare pcb la tiparire aleg dintre imprimantele disponibile in calculator WIN2PDF.- la proprietati setez = 1200 dpi , calitate = best for printing/web publishing- dau print si rezulta un fisier pdfDaca am dubii la dimensiuni deschid pdf-ul cu FOXIT READER care are o scula de masurare cu care dupa zoom pe ce vreau pot sa masor in mm ce vreau. Daca pdf-ul este generat cu programe de proiectare pcb dimensiunile sunt corecte.Masuratorile pot fi necesare la pdf-uri descarcate de pe net. Daca dimensiunile nu sunt bune se editeaza cu un PDF editor si se scaleaza corespunzator.- duc pdf-ul la copy center si cer domnisoarei o tiparire fara a modifica dimensiuni ,orientare ,fit to page sau orice altceva-rezultatul este ce trebuie Succes si sarbatori fericite !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări