Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranport curent de 100 V prin cablu TV

Vizitator Richard Popa

Postări Recomandate

Vizitator Richard Popa

Buna seara tuturor. Am si eu o intrebare mai neobisnuita. Vreau sa transport printr-un cablu TV un curent de 100 V pt. un difuzor de 3 W. Deci am nevoie de 2 fire. Unul este cel principal de la cablul TV iar celalat ar trebui sa fie camasa de metal a aceluiasi cablu. Este posibil? A mai facut cineva asa ceva. As avea nevoie de un raspuns rapid daca este posibil.Multumesc frumos.Richard Popa

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

2

• Spitfire

2

• boederyakumo

2

• zal

1

Top autori în acest subiect

Da, se poate , daca consumul este numai de 3W si lungimea nu este foarte mare.Pe cablurile tv RG6,60 de obicei se transporta tensiune de 90v si curenti de pana la 5A pe lungimi de 150m.Pe RG 11, 90v pana la 10A pe lungimi de 150m.

Link spre comentariu

E vorba doar de folosit cablul pentru audio, sau trebuie sa transporte si semnalul de tv in acelas timp?Daca nu e vorba si de semnal tv merge, asa cu ti s-a spus.

Un cablu coaxial poate transporta si o tensiune pe el in acelasi timp si semnale de radiofrecventa Tv, se foloseste in circuit decuplarea galvanica (condensatori adecvati tensiunii si bobine)frecventele de televiziune si alimentare fiind diferite.Acest tip de circuit se numeste telealimentare.
Link spre comentariu

Cablul coaxial tV, oricat de "turcesc" ar fi, are izolatia firului central din polietilena, asa ca rezista si la 3000V, nu doar la 230V. Dealtfel, trafurile de linii sunt conectate la tubul cinescop cu ceva similar. Sectiunea conductorului central e in general mica, dar rezista la un consum pana in 2-300W.

Link spre comentariu

Atentiune, atebntiune, urmeaza un comunicat important privind electrosecuritatea !!Inainte de orice verifica ce tensiune este intre inelul de masa al TV-ului si nulul prizelor.Pentru o separare eficienta incerca sa pleci / intri la TVv cu separare capacitiva, scoasa de la TV-urile vechi.E posibil sa-ti apara o modulatie MA parazita, vizibila pe canalul video, evident.Sa transporti cc si semnal video modulat RF nu e nici o porblema, se practica la greu.

Link spre comentariu

Vreau sa transport printr-un cablu TV un curent de 100 V pt. un difuzor de 3 W. Deci am nevoie de 2 fire. Unul este cel principal de la cablul TV iar celalat ar trebui sa fie camasa de metal a aceluiasi cablu. Este posibil? A mai facut cineva asa ceva. As avea nevoie de un raspuns rapid daca este posibil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări