Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Emitator si receptror semnal video

Vizitator rolandyamaha

Postări Recomandate

Vizitator rolandyamaha

as dori sa stiu daca se poate face o chestie de asta . vreau un emitator de dimensiuni mai reduse si o alimentare pe baterie sau acumulator pentru a fi atasat la o camera video si semnalul sa fie preluat de un receptor ...distanta de functionare sa fie cam pe 200-500m . Vreau sa stiu daca se poate face , pretul si daca se poate o schema cu acest lucru. Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

3

• Flor

2

• caius71

2

• cirip

1

Top autori în acest subiect

In principiu , aici se ocupa lumea cu altcevaCauta cu Gogu legislatia privind actele necesare pentru infiintarea unei televiziuni si daca mai ai chef .....vei gasi o solutie , sunt destui profesionisti TV pe aici .La ce iti trebuie , la nunti ?

Link spre comentariu

as dori sa stiu daca se poate face o chestie de asta . vreau un emitator de dimensiuni mai reduse si o alimentare pe baterie sau acumulator pentru a fi atasat la o camera video si semnalul sa fie preluat de un receptor ...distanta de functionare sa fie cam pe 200-500m . Vreau sa stiu daca se poate face , pretul si daca se poate o schema cu acest lucru. Multumesc anticipat

Se poate face, dar nu pe genunchi. E cate o armata de oameni care lucreaza la asa ceva, daca vrei performante decente. Normal ca nu sunt ieftine. Un exemplu; cred ca asta cauti. http://www.expandore.com/product/add/Nu ... inpage.htm
Link spre comentariu

Ca sa "impingi" semnalul pe 500m iti trebuie o putere de emisie care depaseste serios cat permite legea. Si cum o sa ocupi o portiune destul de mare din banda radio, e foarte probabil sa cazi peste niste utilzatori oficiali, cu acte in regula, care au platit bani grei pt licenta acelei frecventa.De ex peste un dispecerat de taxi, sau Dne fereste chiar peste baietii cu ochi albastri....Asa ca mai bine nu te lagi la cap ca sigur o sa te doar buzunarul. Macar de la cata spaga o sa dai ca sa nu se mearga mai departe.Altfel te va durea c rul atunci cand la bulau iti va cadea sapunul din mana.Ca sa iti construiesti singur asa ceva e destul de delicat si cere cunostiinte si experienta radio+ aparatura extrem de buna, adica scumpa..Dar ca sa nu fiu doar rau, ideea mea e sa cauti un montaj gata facut, adica un modulator TV, care se vinde intr-un magazin oficial.Apoi citesti extrem de atent ce scrie pe hartiuta lui, adica in ce canal emite. Si faci/cumperi 2 antene cu cat mai multe elemente exact in acel canal.Pe prima o legi la iesirea modulatorului. Si o indrepti exact spre punctul unde vei avea cealalta antena, care e legata la un televizor, de unde scoti semnalul..Si te-ai scos legal 100%. Explicatia e simpla. Prima antena va amplica semnalul de un anumit numar de ori. E ca si cum in loc de 1V ai emite cu sa zicem 10V. A doua face la fel. Daca la intrarea ei simte un semnal de 0.1V, la iesire ei o sa il ai amplificat de tot 10 ori. Ma rog, cifrele sunt pur orientative, puse doar sa ilustreze idea.In afara directie pe care emit antenele, adica pe axul lor, semnalul va fi mult mai redus, deci nu vei deranja vecinii.Si daca cine vine sa se planga ca intri peste el rotesti usor ce trebuie din modulator si schimbi canalul...

Link spre comentariu

LA antelnele celea trebuie sa faci simetrizare, bucla de adaptare. Antena cuplata la modulator nu trebuie sa aiba amplificator.

NU e solutia legala. Chiar daca montezi antenele cu polarizare verticala. Tot ocupi banda de frecventa alocata altora.

Solutia eleganta, dependenta totusi de distanta, daca sunt 200 sau 500 m, e cu trecerea pe cablu UTP, repetor, sau de ce nu Webcam.. Perfet legal si fara probleme.

Receptoarele "baietilor cu ochii albastrii" sunt suficient de sensibile si poti avea placuta surpriza sa te intrebe de sanatate.

Link spre comentariu
Vizitator rolandyamaha

deci complicat... pe mine ma intereseaza sa transmit imaginea de la o camera mobila la un mixer video la o regie mobila ....nu folosesc pt televiziune am un studio foto-audio video acasa ..partea de studio video are cam 500 mp si imi trebuie sa transmit imaginea fara cabluri si alte cele in partea unde mi-e mixerul , vtr-ul si sculele

Link spre comentariu

deci complicat... pe mine ma intereseaza sa transmit imaginea de la o camera mobila la un mixer video la o regie mobila ....nu folosesc pt televiziune am un studio foto-audio video acasa ..partea de studio video are cam 500 mp si imi trebuie sa transmit imaginea fara cabluri si alte cele in partea unde mi-e mixerul , vtr-ul si sculele

Cauta la sisteme de supraveghere video , exista emitatoare-receptoare TV pe 2.4GHz relativ ieftine.....bat cateva sute de metri
Link spre comentariu

Adica scoti bani din afacerea asta. Da' vrei sfaturi moka@gratuit de la cei care si-au tocit coatele si spart creierii.

Pe mine nu mai conta si nu ma cauta.

OUT

PS Daca te-am suparat, tine minte ca "aerul si fraierii nu o sa dispara niciodata". Asa mataluta mai intreaba, ca or mai ramane alti...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Ai nevoie de o legatura camera mobila la un retranslator care sa trimita mai departe cu putere marita catre studio.Deoarece ai nevoie de trimis semnale video de buna calitate, trebuie ocupata o banda mare din spectrul radio si singura varianta este utilizarea in spectrul de microunde.Asta inseamna echipamente dedicate cu garantie si service.

nu folosesc pt televiziune am un studio foto-audio video acasa

:ras: Televiziunea cu asta se ocupa, transmisii audio-video.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări