Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3.3V continuu din 220V alternativ

Vizitator asp

Postări Recomandate

Buna, Am incercat sa fac schema in rosu (+ bec) dar sa scot o diferenta de 3,3V (imi trebuie pt ca PIC-ul care vreau sa il pun e trebuie sa fie alimentat la 3,3V). Problema mea e ca nu reusesc sa scot 3,3V. Daca pun dioda zener BZX55C3v3 tensiunea e de 1.9-2V si daca pun BZX55C2V4 e 2-2.1V. Daca o fac cu valorile din lista de mai jos iese 5V tens intre iesirea de la D2 si L (adica faza). Acelasi rezultat e si daca e inversata faza cu nulul.Pe langa asta se arde condensatorul C5 in prostie (vreau sa incerc unul de polipropilena,dar doar saptamana viitoare o sa il am)Are cineva solutii la problemele mele?Valorile is urmatoarele: R12: 100 Ohm C6: 100nF ( >650volti )R13: 1k/1W C5: 220nF ( >650volti (altfel se arde) ) D2: 1N4007 (an incercat si cu 1N4148) C4: 100uF/25V D3: BZX85C5V1 (aici am incercat cu BZX55C3v3 si BZX55C2V4)Circuitul merge la fel si daca scot C6 si R12.Ms mult

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

5

• bolek

1

• Relav

1

• c_anicai

1

Top autori în acest subiect

"3.3V continuu in 220V alternativ"Vrei sa faci 220V c.a. din 3,3V c.c. ? Eu asa inteleg din titlu, nu?Dar din descrierea ta cred ca vrei invers. Acest tip de alimentare nu se poate folosi decat pentru curenti mici. Ce vrei sa alimentezi cat consuma? Nu ar fi mai simplu cu un mic transformator? Vei avea si separarea fata de reteaua de 220V .

Link spre comentariu

Banuiesc eu ca e vorba de "3,3 DIN 220" , adica lipseste un D? Autorul sa ne lamureasca. Pana atunci spune ce condensator ai pus la C5, faputul ca se arde e un semn ca ceva la circuitul tau nu e bine....

Link spre comentariu
Vizitator asp

scuze e Din 220Vimi trebuie sa alimentez un microcontroler, un led si un zigbee.momentan am pus 2 de 100nF de 500V in paralel si s-au ars (ceramice).circuitul e in liber (adica nu e alimentat nimic de la el si condensatoarele tot isi dau duhul)ms

Link spre comentariu

Ce consum iti trebuie pentru circuit? E ciudat ca ti se ard... pune unul de polipropilena de 275Vac sau 400VCC minim, dar inainte spune ce curent iti trebuie in total pentur alimentat circuitul..

Link spre comentariu
Vizitator asp

bolek: chiar daca le dau remove tot una e, adica circuitul se comporta la felbogdan: pic: PIC24FJ64GB002 (nu gasesc unde sa zica cat consuma (desi is sigur ca scrie undeva) )zigbee: 250mA(cand transmite) (ceea ce e pe perioada f scurta)

Link spre comentariu

Eu cu siguranta nu stiu cat consuma si nici nu iti pot da raspunsul la intrebarea asta. Totusi, poate ar trebui sa iti pui problema legat de consum, e un parametru extrem de important. Si raspunsul il gasesti in datasheet. Si cu zigbeul ala.... conteaza foarte mult si consumul mediu si consumul da varf. Numai dupa ce vei sti valorile astea vei putea calcula componentele pentru circuitul ala de alimentare, in special condensatorul.

Link spre comentariu

bogdan_ eu de zigbee am zis 250mA pt ca e tensiunea maxima consumata

Dupa cum zici tu in afirmatia asta eu zic sa te lasi de lucru la 220 ca s-ar putea sa o patesti. Ca sa fiu si putin on topic, la un asemenea consum iti trebuie un transformator clar. Merge si cu condnesator, dar ti-ar trebui un condensator de cativa micro buni, care e mai mare si probabil mai scump.
Link spre comentariu

Daca vrei neaparat cu condic,foloseste 431+MOS in loc de DZ.

Nu asta e marea problema...nimeni nu mai vrea sa calculeze(sau nu stie).... :cry: Hai sa iti spun eu orientativ.... pentru ce ai tu acolo iti trebuie sa ai cam 0.3uF pentru fiecare 10mA consumati. Iar circuitul trebuie dimensionat pentru consumul maxim, adica 120 + 250 = 370m. Iti trebuie deci condensator de minim vreo 12u.... Foarte mare si scump.
Link spre comentariu
Vizitator asp

si rezistenta de cati W trebuie? > 2W sau 1W e suficient?Daca imi explica mie cineva ce trebuie ca calculez o fac cu cea mai mare placere... problema e ca nu stiu ce trebuie calculat... nu e rea vointaMs

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări