Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BASCOM

yo9hnf

Postări Recomandate

Un attiny2313 ar fi de ajuns aici, al tau are de 2 ori mai multi pini, deci vei ramane cu multe nefolositi.Da, daca mai vrei inca 2 afisoare pentru secunde va trebuii sa le legi anodul la arai de tranzistori. Ai putea sa folosesti 6 tranzistori pe care sa ii comanzi in baza, acum depinde de tine.Acele rezistente induc tranzistorii intr-o stare aproape saturata(aproape inchisi) si asa ajunge un scurt impuls de la uC ca sa ii inchida complet si sa alimenteze afisorul.

Link spre comentariu

Acele rezistente induc tranzistorii intr-o stare aproape saturata(aproape inchisi) si asa ajunge un scurt impuls de la uC ca sa ii inchida complet si sa alimenteze afisorul.

Multumesc pentru raspuns ! Acum ca ai spus treaba asta, are sens si pentru mine.AT89S51 am (3buc) si din motivul asta as fi vrut sa le folosesc. Problema e ca AT89S51 e din familia 8051 si nu stiu daca merge scris programul in Bascom normal.
Link spre comentariu

Pentru 8051 ai neovie de Bascom-8051, iar la atmel ai nevoie de Bascom-AVR. Diferente sunt mici din cate am citit prin carti. totusi daca tu stii sa scrii in AVR ii greu acum sa scrii in 8051, adica altfel se declara pinii, timer, sintaxe, etc.Ai incercat sa vinzi chip-urile?

Link spre comentariu

Salut,Exista vreun programator ISP pe RS232 compatibil BASCOM? Laptopurile nu au LPT, iar foarte putine, printre care si al meu, mai au port serial. As vrea sa ma folosesc de el ca sa programez un 8515.

Link spre comentariu

Daca USBasp era compatibil BASCOM nu mai stateam pe ganduri.... insa din cate stiu nu este.Nu-i nici o problema, il fac eu, insa nu stiu care e vazut si functioneaza in BASCOM. Cautarile mele pe google mi-au aratat ca sunt cateva programatoare pe LPT care functioneaza in BASCOM, insa nu spune nimic de RS232. Cred ca pana la urma imi iau un docking station cu LPT.....

Link spre comentariu

Daca USBasp era compatibil BASCOM nu mai stateam pe ganduri.... insa din cate stiu nu este.

Se pare ca este. :) Eu am USBasp, dar nu l-am testat cu Bascom, folosesc Khazama.[attachment=0]USBasp in Bascom.jpg[/attachment]
Link spre comentariu

Vrei, te rog, sa incerci sa programezi un uC in BASCOM prin USBasp? Daca functioneaza si totul e OK dau comanda chiar azi.

Nu merge sigur, sa mai discutat, de altfel am incercat eu, Bascomul il vede, "citeste" MCU-l insa nu vrea sa scrie... in schimb folosesc SinaProg impreuna cu Bascom...
Link spre comentariu

Inteleg... E pacat totusi, fiindca e un programator ieftin pe USB, dar cred ca pana la urma am sa comand un asp, am sa compilez codul cu BASCOM si am sa scriu hex-ul cu altceva... E mai comod (si mai ieftin...) decat sa stau sa-mi bat capul cu grija compatibilitatii.Multumesc mult pentru informatii!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator andreflo

Salut ,CUM AS PUTEA AJUNGE CU TIMER1 LA UN MINUT SAU DOUA MINUTE .MULTUMESC ANTICIPAT'-------------------------------------------------------------------------------$regfile = "m8515.dat"$crystal = 8000000Ddra = &B11111111 UtPorta = &B00000000Ddrc = &B00000000Portc = &B11111111Ddrb = &B01000000Portb = &B00000000Ddrd = &B11011111Portd = &B00100000Dim A As BitDim B As BitDim C As BitDim D As BitDim E As BitDim F As BitDim G As BitDim H As BitDim K As BitDim J As BitDim L As BitDim M As BitDim N As BitDim O As BitDim W As WordConfig Timer1 = Timer , Prescale = 1024Stop Timer1Declare Sub PreselaDeclare Sub PreselbDeclare Sub SelecDeclare Sub SpeachDeclare Sub ResetareDeclare Sub IncomingDeclare Sub Endspeach Enable Interrupts Start Timer1 Do A = Pinc.0 ' B = Pinc.1 ' C = Pinc.3 ' D = Pinc.4 E = Pinb.0 F = Pinb.1 G = Pinb.2 H = Pinb.3 K = Pinb.4 J = Pina.0 L = Pina.1 M = Pind.5 N = Pinb.6 O = Pina.5 W = Timer1 If W => 63900 Then If N = 1 Then If O = 0 Then Reset Portb.6 Reset Portd.0 End If End If End If If A = 1 Then If B = 1 Then Call Resetare End If End If If A = 0 Then Call Presela End If If B = 0 Then Call Preselb End If If N = 1 Then Call Selec End If If M = 0 Then Call Incoming End If Loop End ' ----------- Preselectie A -------------- Sub Presela : If B = 1 Then If C = 1 Then If D = 1 Then If J = 0 Then Set Porta.0 Set Portd.4 Set Portd.6 End If End If End If End If End Sub Call Selec '------------ Preselectie b ------------- Sub Preselb : If A = 1 Then If C = 1 Then If D = 1 Then If L = 0 Then Set Porta.1 Set Portd.4 Set Portd.6 End If End If End If End If Call Selec End Sub '------------------ incoming ------------ Sub Incoming : Wait 2 Set Portb.6 Wait 2 Set Portd.0 End Sub '---------- Selec -------------------' Sub Selec : If K = 1 Then If E = 1 Then If F = 0 Then If G = 0 Then If H = 0 Then Set Porta.0 Reset Portd.6 Set Portd.1 Waitms 500 Reset Portd.0 End If End If End If End If End If If K = 1 Then If E = 0 Then If F = 1 Then If G = 0 Then If H = 0 Then Set Porta.1 Reset Portd.6 Set Portd.1 Waitms 500 Reset Portd.0 End If End If End If End If End If Goto Speach End Sub'------------------ Speach ---------------------'Sub Speach : If A = 0 Then If B = 0 Then If J = 1 Then If L = 1 Then Reset Portd.1 End If End If End If End If If N = 1 Then If B = 0 Then Waitms 500 Reset Portd.1 Set Portd.0 Set Porta.5 End If End If Goto Endspeach End Sub '--------------- endspeach ------------' Sub Endspeach : If B = 1 Then If O = 1 Then Reset Portb.6 Reset Portd.0 End If End If End Sub '---------------- Resetare -------------------- ' Sub Resetare : If N = 0 Then Waitms 500 Reset Porta.0 Reset Porta.1 Reset Portd.1 Reset Portd.4 Reset Portd.6 Reset Porta.5 End If End Sub

Link spre comentariu

Salut tuturor!De ceva vreme am invatat tot mai mult limbajul bascom, cel mai mult mau ajutat exemplele voastre si HELP-ul bascomului!Acum am trecut la folosirea LCD in loc de 7 segment led, am facut multe programe de afisare si comanda, este mult mai simplu decat pe digiti 7 segment led.Problema este ca nu gasesc cum sa fac un text sa clipeasca sau sa faca scrooling!Cu cursorul blink si noblink stiu.Dar nu gasesc cum sa fac cliping sau scroling!Si ar mai fi ceva, de exemplu sa clipeasca un text, un anumit timp, sau doar de 3 ori, precum si durata afisari ON si OFF (daca stiti la ce ma refer)O zi buna!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări