Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BASCOM

yo9hnf

Postări Recomandate

Salutare, de vre-o doua ore ma bat si eu aici cu Bascom, ma chinui sa invat cate ceva si ma-m lovit de o eroare si anume Eroare 124 LOOP expected......mentionez ca vreau sa fac un program pentru atmega6 care sa aprinda 5 leduri la u anumit interval de timp.P.S. Cu asta incep sa prind miscarea.L.E. Gata am rezolvat, am scris eu ceva aiurea acolo, insa am o intrebare, vreu sa setez de exemplu sa se aprinda ledurile la 0.5 secunde unu de altul, cum scriu? ca am trecut 0.5 si nu vrea, recunoaste ca 5 secunde, cel mai mic timp 1 secunda pot pune.

Link spre comentariu

Multumesc.....mai am o mica problema, am gasit un tutorial pe youtube cum sa scriu ceva pe un LCD 16 x 2 , dar acolo genereaza un cod si nu gasesc acel program, ce pot folosi in loc, dar ceva asemanator ca eu am gasit unul dar trebuie sa iti faci tu caracterele.

Pun mai jos linkul si programul de care spun este pe la minutul 4.

Link spre comentariu

$regfile = "m16def.dat"$crystal = 8000000
Modifici pinii la lcd

Config Lcdpin = Pin , Rs = Portb.4 , E = Portb.5 , Db4 = Portb.6 , Db5 = Portb.7 , Db6 = Porta.1 , Db7 = Porta.0Config Lcd = 16 * 2

locate 1 , 1 randu 1 pozitia 1

locate 2,1 randu doi pozitia 1

Lcd "PWM: " ; D ; "%"Locate 2 , 1LCD "rand 2 pozitia 1"
Link spre comentariu

atmega 16 are 3 timere corect2 x 8 biti 1 x 16 biticonfig timer1 = timer , rc5un timer merge la real time clock config clock = soft , date$ time$mai ramane un timer care il vreau pentru pwm cum il fac config timer2 = pwm , pwm 8 da error la config timer2gresesc eu undevaun pic de ajutor

Link spre comentariu

Vreau si eu sa fac un modul de autoscalare controlat cu Atmega 8 si relee,am nevoie cand o tensiune sa zicem de 5v este atinsa sa imi inchida un releu,cand se atinge 10v sa inchida al doilea releu, si tot asa,si cand scade tensiunea sa se eschida releul la o tensiune mai kica decat cea care o inchide pentru a nu face releul urat cand tensiunea se opreste la 5v exemplu.Dar nu am gasit nimic in legatura cu ce vreau eu sa fac, ma puteti ajuta in legatura cu inceperea programului?Sau un tutorial ceva care sa explice cum sa scriu programul daca la o poarta este prezenta o tensiune sa deschida alta poarta.Multumesc.sper ca intlegeti ce vreu.

Link spre comentariu

banuiesc ca stii sa citescti o tensiune asa ca am sa trec mai departeselect case w case > 321 ' tensiune 5 voltiset portb.1casse > 521 ' tensiune 10 voltiset portb.2reset portb.1case > 685 ' tensiune 15 voltiset portb.3reset portb.1reset portb.2case > 826 ' tensiune 20 ' voltiset potb.3reset portb.1reset portb.2reset portb.3case < 140 ' tensiune mai mica de 5 voltireset portbend

Link spre comentariu

Tocmai asta este ca nu stiu sa citesc tensiunea, sunt proaspat incepator in programare, si deaceea nu ma descurc, am cautat tutoriale, dar nu sunt destul de explicite,si nici nu sunt in limba romana... :jytuiyu

Link spre comentariu

Tocmai asta este ca nu stiu sa citesc tensiunea, sunt proaspat incepator in programare, si deaceea nu ma descurc, am cautat tutoriale, dar nu sunt destul de explicite,si nici nu sunt in limba romana... :jytuiyu

Foloseste comanda GetADC(n), unde n este numarul convertorului ADC, respectiv n=0...5, pentru capsula DIP, respectiv n=0...7 pentru capsula TQFP
Link spre comentariu

Salut,Iar pe circuit sa nu uiti tot timpul sa faci divizarea tensiunii in asa fel incit la portul de intrare ADC sa nu ajunga mai mult de 5v. Vezi aici: viewtopic.php?f=37&t=88086&hilit=bascom+voltmetru+atmega8 , unde Iulian2010 explica destul de frumos cum lucreaza ADC-ul si mai cauta si alte exemple de citire tensiuni la adc cu obtiunea "cauta" de pe elforum.Te ajuti si cu helpul bascomului.Bafta.

Link spre comentariu

Multumesc pentru ajutor, dar cred ca o sa renunt :jytuiyu , nu ma descurc deloc, o sa caut o schema mai simpla, desi eu voiam cu Atmega deoarece este mult mai fiabila...Multumesc tuturor.P.S. Sau daca are timp cineva si e dispus sa ma ajute sau sa imi dea ceva tutoriale in romana (desi eu nu am gasit), voi fi recunoscator.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

atmega 16 are 3 timere corect2 x 8 biti 1 x 16 biticonfig timer1 = timer , rc5un timer merge la real time clock config clock = soft , date$ time$mai ramane un timer care il vreau pentru pwm cum il fac config timer2 = pwm , pwm 8 da error la config timer2gresesc eu undevaun pic de ajutor

incearca PWM=ON in loc de pwm=8 si merge pe OC2 pwm=8 sau 9 sau 10 este din cate am inteles eu pana acum pentru timer 1 care coincide cu OC1A si cu OC1B
Link spre comentariu

If Speeda = 0 And Speedb = 0 And Speedc = 0 And Speedd = 0 Then Reset Portc.0Elseif Speeda >= 1 Then Set Portc.0Elseif Speedb >= 1 Then Set Portc.0Elseif Speedc >= 1 Then Set Portc.0Elseif Speedd >= 1 Then Set Portc.0End If secventa de mai sus este ok? am nevoie ,cand cele 4 viteze care comanda 4 venturi, atunci cind toate ventilatoarele nu se misca deloc PORTC.0 sa fie OFF si cand unu din venturi incepe sa se roteasca ,nu conteaza care, PORTC.0 sa fie ON.circuitul nu-l am facut sa fac proba live ca altfel nu as mai cere ajutor :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări