Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BASCOM

yo9hnf

Postări Recomandate

Si activez prin comanda SET PORTD.0 ?Dar daca scriu PORTD.0=1 nui aceasi treaba?Si daca gaseam in datasheet de rezistente pull-up tot nu stiam exact ce face!Asa ca este mai bine ca am intrebat si mi sa raspuns pe intelesul omului!

Link spre comentariu

Salut,Imi cer scuze ca am mai postat si pe topicul lui OLE, dar tare as vrea sa ma lamuresc.Unde gresesc?Am inlocuit interfata Seriala ISP cu USB-ASP, cumparat de la OLE, sa vad cum merge pe USB. Am sperat sa pot programa cu BASCOMUL programele pe care le lucrez cu el (invat sa lucrez). Pina acum faceam programele cu Bascomul si le scriam pe Atmega8 de pe placa de test cu alt program (PonyProg2000). Am vrut sa scap si sa lucrez doar cu Bascomul si inscriptionarea.Am procedat astfel: am pus cinci fire MISO, MOSI ,SCK, RESET, GND, iar VCC-ul nu l-am conectat deoarece placa de test are alimentare.Ce se intimpla: de citit citeste Atmega8 si daca vreau sa-l sterg (inscriptionez FF), il sterge fara probleme. La verificare imi spune ca e ok , sters.La scriere program, scrie altceva decit programul dat.Sa nu fie corect ales programatorul (USBASP) din meniu Bascomavr? Sau mai trebuie setat ceva?Legaturile le-am verificat de doua ori.Multumesc.

Link spre comentariu

eu am un 2.0.5.0. si merge, asta o fi cauza, nu mai tin minte exact de la ce versiune in sus merge corect suportul usbasp.Totusi iti recomand khazama, e foarte suplu, merge fara probleme ca bascom si are explicit la fusebiti.

Link spre comentariu

O sa caut si eu versiunea mai noua.Cu Khazama merge scrierea, dar am o eroare : "Error Setting USASP ISP Clock..." , la care nu stiu ce frecventa sa setez la Clock din Program Option pentru Atmega8 (le-am incercat pe toate din tabelul ISP CLK Speed).... :jytuiyu As fi vrut sa mearga scrierea direct din BASCOM. :cry: Multumesc.

Link spre comentariu

in Khazama si mie imi da erori de clock, dar de scris scrie corect mereu.Intr-adevar, bascomAVR versiunea mai veche nu are suport pentru acel programator. Din pacate doar pe ala il aveam si eu cu licenta si aveam nevoie sa scriu un soft mai mare.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va salut.Am si eu un program scris in BASCOM pt Atmega8 pe care vreau sa-l programez dar din pacate nu prea stiu cu ce program. Ce am eu adica programator usb asp si ca program eXtreme burner-AVR stie numai HEX files.Ma puteti ajuta in acest sens?

Link spre comentariu

Salut.

Si eu sint incepator in bascom.

Am renuntat la khazama ca ma deranjau averitizarile inutile desi mergea bine cu usbasp.

Am instalat progisp1.72 de aici, este free:

http://www.1diycentre.com/DIYers_Space_ ... age528.htm

Dupa cum se vede din foto , in incercuire, "iconita intergrat" negru face compilarea in HEX, cel rosu simulare si cel verde face inscriptionarea in microcontroler. Eu programarea o fac indirect prin programul progisp setat in meniu cum se vede in imagine. Nu e complicat, e greu la inceput pina te prinzi...

post-16627-139829390297_thumb.jpg

Succes.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Foloseste Extreme BurnerMa lamureste cinevacare e faza intre word integer aschi chr Lcd "Voltage: " ; format(av , 00.00) ; Presets string expected for assignment [av]incape un long in string ??

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut, am si eu o nelamurire. Vreau sa fac o afisare in urmatorul fel.

Cand am 5V pe intrarea de ADC sa imi afiseze 0 pe ecran, iar cand am 0 la intrare sa imi afiseze 5, bineinteles asta devenind invers proportional cu intrarea.

intrare 4 afisare 1, intrare 3 afisare 2.......SAMD.

Am configurat tot , o afisare normala stiu sa fac, dar nu stiu cum sa inversez afisarea.

dim volt as singleConst Dif = 5 / 1024Const Divizor = 1Config Adc = Single , Prescaler = Auto , Reference = AvccStart AdcdoAdcv = Getadc(2)                                            volt = Adcv * Difvolt=volt * divizorlcd voltloopend
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări