dodo007 Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Salut,Ma poate ajuta si pe mine cineva?De ceva vreme la compilare apare eroarea de mai jos:(Am incercat si cu programul lui costyy86 si da aceeasi eroare. Nu reusasc sa-mi dau seama de unde apare. Bascom-ul este 2.0.5.0 si nu am avut problema asta pina de curind) Link spre comentariu
iulian2010 Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 ce procesor folosesti?afiseaza tot codul. Link spre comentariu
dodo007 Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 ce procesor folosesti?afiseaza tot codul.Este codul pus de tine mai sus. Si cu codurile mele face la fel. Am incercat si cu al tau (tot cu Atmega8) sa verific daca nu este gresit programul meu, dar vad ca da aceeasi eroare. Tare mi-e frica ca am umblat mai demult in setarile bascomului si am gresit undeva. Link spre comentariu
iulian2010 Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 incearca sa reinstalezi bascomul. Link spre comentariu
dodo007 Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 incearca sa reinstalezi bascomul.Multumesc de sfat, asta o sa fac, ca sincer nu stiu pe unde am umblat in setari (era ceva cu comunicatia seriala care nu mai mergea la un moment dat si de atunci a inceput sa nu mearga bine, interesant, parca doar pentru atmega8).Bafta. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 ce procesor folosesti?afiseaza tot codul.Este codul pus de tine mai sus. Si cu codurile mele face la fel. Am incercat si cu al tau (tot cu Atmega8) sa verific daca nu este gresit programul meu, dar vad ca da aceeasi eroare. Tare mi-e frica ca am umblat mai demult in setarile bascomului si am gresit undeva.Programul este compilat fara erori. Ai o problema cu BASCOM-ul. Link spre comentariu
dodo007 Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Am reinstalat Bascomul si e ok.Era bine sa fi aflat cum l-am stricat, dar bine ca merge.Multumesc de ajutor. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Aprilie 12, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2013 Inca o intrebare.... Am un ATMEGA32 cu quartz de 12MHz; fuse bitii sunt LF:FF, HF:DC cu cristal high freq. M-am jucat cu PWM-ul si am observat ca nu-l pot face sa oscileze la mai mult de 31.5KHz. Este normal ? 31.5Khz am obtinut cu : Config Timer1 = Pwm , Prescale = 1 , Pwm = 8 , Compare A Pwm = Clear Down , Compare B Pwm = Clear Down Cel mai jos in frecventa s-a dus la 7.6Hz folosind Prescale=1024 si Pwm=10. Link spre comentariu
iulian2010 Postat Aprilie 12, 2013 Partajează Postat Aprilie 12, 2013 Vezi aici un exemplu, numai ca forumul este in limba germana si softul foloseste quartz de 16 MHz. http://www.mikrocontroller.net/topic/152966 Link spre comentariu
vasile eugen Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Am reusit ,sa initializez displaiul grafic.Si ramane sa mai studiez mai multe cu el.Ca program am folosit: $regfile = "m16def.dat"$crystal = 8000000 ' used crystal frequency$baud = 19200 ' use baud rate$hwstack = 32 ' default use 32 for the hardware stack$swstack = 10 ' default use 10 for the SW stack$framesize = 40 ' default use 40 for the frame spaceConfig Graphlcd = 240 * 128 , Dataport = Portc , Controlport = Portd , Ce = 4 , Cd = 5 , Wr = 2 , Rd = 3 , Reset = 6 , Fs = 7 , Mode = 6Cursor OffClsDim X As Byte , Y As Byte'Clear the screen will both clear text and graph displayCls'Other options are :' CLS TEXT to clear only the text display' CLS GRAPH to clear only the graphical partCursor OffWait 1'locate works like the normal LCD locate statement' LOCATE LINE,COLUMN LINE can be 1-8 and column 0-30Locate 1 , 5'Show some textLcd "ONUTAN VASILE "'And some othe text on line 2Locate 2 , 7 : Lcd "VASILE EUGEN"Locate 5 , 5 : Lcd "WWW.elforum.info"Locate 10 , 4 : Lcd "PRIMUL text cu PG240128"EndM-am jucat si cu quarturi sa vad timpul de raspuns. Link spre comentariu
iulian2010 Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Felicitari pentru perseverenta!Sarbatori fericite tuturor! Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 4, 2013 Partajează Postat Mai 4, 2013 Salutare.Cine imi poate scrie sau da un cod sursa pentru un ceas cu 7 segmente si atmega8?Am gasit diferite hexuri pe net, dar vreau sa ma joc putin sa vad cum functioneaza codul, si sa implementez unele functii, cum ar fi incarcarea acumulatorului de back-up, data, temperatura.Multumesc si Sarbatori Fericite. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Mai 5, 2013 Partajează Postat Mai 5, 2013 Salutare.Cine imi poate scrie sau da un cod sursa pentru un ceas cu 7 segmente si atmega8?Am gasit diferite hexuri pe net, dar vreau sa ma joc putin sa vad cum functioneaza codul, si sa implementez unele functii, cum ar fi incarcarea acumulatorului de back-up, data, temperatura.Multumesc si Sarbatori Fericite.Daca doresti ceas iti dau schema si hexul.Ca componente sunt:atmega 8,ds1307,uln2803si doi se senzori ds18b20. Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 5, 2013 Partajează Postat Mai 5, 2013 Multumesc, dar am rezolvat. Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 Comanda $sim se foloseste doar pentru simulare? sau afecteaza in oarecare masura si montajul in sine? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum