Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit electric chitara bass (Ajutor)

Vizitator innuendo

Postări Recomandate

Vizitator innuendo

M-am apucat să fac niște modificări la circuitul unei chitare electrice și m-am cam blocat.

Am pus în ataș schema originală (oficială) a circuitului - schema originala.pdf care a suferit multe modificări. Ceea ce aș dori să obțin în final este schema_fara_amp.pdf (ceea ce am testat și nu prea pare a merge, bateria nu-mi pare a influența circuitul). Schema intermediară ar fi schema_fara_pots.pdf care, după părerea mea ar trebui să meargă - nu prea știu cum ar trebui legate firele libere, în lipsa potențiometrelor. Switch-ul acela activeaza și dezactivează potențiometrele de ton.

Practic îmi doresc să rămân cu pot-ul de volum fără cele de ton, însă legăturile dintre firele libere să simuleze influența pot-urilor lipsă asupra tonului (ca și cum acestea ar fi la 1/2 sau maximum, în funcție de output-ul in decibeli pe care îl obțin). Poate că ar funcționa și varinata atașării unui pot care să înglobeze pot-urile de ton (low, mid, high).

-test 1: legat baterie(9V - veche de un an) cu bec(3.5V 0.3A) la firele roșu și gri (în serie) ale dozei (pickup - în desene) => becul se aprinde

-test 2: orice altă combinație => becul NU se aprinde.

Mă pricep să țin pistolul de lipit în mână, sunt capabil să fac și calcule dacă este nevoie, însă ca aparatură de măsură și control nu am decât becul și bateria

PS: Am pus și fișierul autocad (schema_preamp.rar) dacă va dori cineva :d

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări