Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare centrala pe gaz in centrala electrica

laly_ursan

Postări Recomandate

Vezi gama de controlere Dixell, sunt tot felul de combinatii si au preturi decente.Poti sa-ti setezi histerezis, iti arata Tmin si T max etc are o gramada de functii.

cunosc gama Dixell, am vrut sa-mi pun asa ceva la o vitrina frigorifica pe care am modificat-o... nu-s chiar asa accesibile si chiar nu-si merita investitia, sunt in jur de 350-400ron ...e o solutie foarte buna, nu zic nu.. dar cam piperata
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 119
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• laly_ursan

47

• avolocaru

20

• doru3160

19

• vfp_marius

6

Top autori în acest subiect

:rade: Un termostat bun costa cel putin 50RON * 3= 150, si nu fac mai nimic... In principiu vrei mai bun dar sa nu te coste... Cred ca o sa fii dezamagit. Pe acest domeniu nu mai sunt solutii miraculoase.
Link spre comentariu

Acum am vazut acest topic, nu l-am citit in totalitate. Sa va povestesc ce a facut un amic in propria garsoniera. Nemultumit ca era cam frig a cumparat un calorifer imens, cam 2,5 metri . Drept centrala termica foloseste un boiler mic, cred ca are 30 litri capacitate. Nostim este ca si apa calda menajera o obtine cu acelasi boiler. Foloseste o pompa de apa pentru instalatii termice. Daca are nevoie de apa mai calda pentru dus/baie trebuie sa opreasca pompa de apa si sa astepte sa se incalzeasca apa din boiler. Are caldura dar consuma cam mult.

Link spre comentariu

In principuiu incalzirea pe curent electric nu este avantajoasa la noi, inca. Faptul ca foloseste apa care circula prin calorifere nu este sanatos. Se dezvolta tot felul de oratanii in circuitul de calorifere.Pt scaderea consumului, ar trebui atasata CT la o incalzire in pardoseala.

Link spre comentariu

Asta e...si cu sufletul in rai...si cu un contor inert de energie nu prea se poate,au spus-o asa de multi incat cred ca a inteles-o si cel mai optimist utilizator de centrala/incalzire electrica. In aer,apa,ulei,pardoseala,consumul va fi "pe acolo",asa cum spuneam,difera doar confortul,avantajul la o incalzire electrica(ca toate relele o au si pe cea mai putin rea) e ca nu mai ai nevoie de polizor,poti ascuti cutitele la discul de la contor,iar daca plata se face de pe card,chiar ca nu mai ai nici o grija,macar nu vezi cum se duce tufla de bani :rade:Daca ai contor electronic,cum am si eu,s-a dus naibii si singurul avantaj :rade:

Link spre comentariu

piesele ce vor forma tubul sunt gataintre timp a aparut o problema pe care o veti observa si in poze... am constatat cu stupoare ca una din rezistente e mai lunga cu 5cm (probabil de-a lungul timpului cineva si-a bagat nasul si a schimbat rezistenta din calorifer... eu stiam ca ambele sunt de 2000w, deci ar fi trebuit sa fie la fel.. asta e)rezistenta mai lunga va fi ce-a de dedesupt, sper sa nu am probleme cu apa stationaraiata pozele

Link spre comentariu

Salut, va supun atentiei o problema care pe mine unul cel putin m-a nedumerit.anul asta din cauza unor asa zisi vecini rai platnici cam 2 saptamani nu am avut caldura.stiind ca la lucru am rezistente baston de 1,1 m ,deci lungime total rezistor ar fi cam 2,2 m ,in diametru de 14 mm 0,7 kw,am incercat sa incalzesc o camera cu ea.in 3 ore nu s-a ridicat temperatura nici macar 1 grad.Aceeasi camera,aceeasi temperatura exterioara un calorifer electric cu ulei pe treapta de 0,7 kw in 3 ore s-a ridicat temperatura cu ,cam 1,5 grade.Nici eu nu prea pot sa imi explic cum o centrala electrica face fata si un radiator cu ulei nu,dar in putin timp cred ca centralele electrice vor fi mai rentabile decat cele pe gaz,avand in vedere preconizatele cresteri ale tarifului gazuli natural.

Link spre comentariu

Salut, va supun atentiei o problema care pe mine unul cel putin m-a nedumerit.anul asta din cauza unor asa zisi vecini rai platnici cam 2 saptamani nu am avut caldura.stiind ca la lucru am rezistente baston de 1,1 m ,deci lungime total rezistor ar fi cam 2,2 m ,in diametru de 14 mm 0,7 kw,am incercat sa incalzesc o camera cu ea.in 3 ore nu s-a ridicat temperatura nici macar 1 grad.Aceeasi camera,aceeasi temperatura exterioara un calorifer electric cu ulei pe treapta de 0,7 kw in 3 ore s-a ridicat temperatura cu ,cam 1,5 grade.Nici eu nu prea pot sa imi explic cum o centrala electrica face fata si un radiator cu ulei nu,dar in putin timp cred ca centralele electrice vor fi mai rentabile decat cele pe gaz,avand in vedere preconizatele cresteri ale tarifului gazuli natural.

pai... suprafata radianta a caloriferului electric e mult mai mare, rezistenta incalzeste uleiul iar uleiul cedeaza temperatura aerului. rezistentele baston banuiesc ca le-ai pus direct in aer (suprafata radianta mult mai mica)
Link spre comentariu

Cat priveste argumentele contra inoxului,am montat niste conditionatoare(transforma apa in abur),sunt niste cutii din inox,care au 2 rezistente de boiler italiene(nu stiu daca am voie sa dau numele producatorului)de cate 2 kw fiecare care fierb apa si va garantez ca depaseste cu mult temperatura de fierbere a apei,cutiile nu au avut nici o problema la suduri de-a lungul anilor,dar trebuiesc neaparat sudate cu argon,neaparat piulitele pentru rezistente facute din inox,indicat ar fi cuplarea electronica a rezistentelor,nu electromecanica pentru inlaturarea zgomotului la comutare,termostat ambiental in fiecare camera cu electroventil in loc de robinet termostatat.

Link spre comentariu

Bun asta am vrut sa subliniez si eu ca nu neaparat 0,7 kw rezistenta baston ca si putere calorica este egala cu 0,7 kw radiator cu ulei,asa ca randamentul unei centrale electrice tine ceva de termodinamica ceva ce pe mine deocamdata ma depaseste

Link spre comentariu

Pentru a reduce depunerile de calcar pe rezistente umplerea instalatiei cu apa dedurizata si tratata.

din cate am inteles, daca nu bag apa "proaspata" depunerile nu sunt o problema, se va depune calcarul apoi va arde si va cadea de pe rezistente... ulterior depunerile vor ajunge in filtrul Y de pe retur
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări