Vizitator ivcatalin Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Buna la toti .Doresc sa intreb daca pot fi ajutat de catre cineva prezent aici sa execut un detector de metale pentru banda transportoare ( activitatea de colectare deseuri plastice). Va multumesc. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Buna la toti .Doresc sa intreb daca pot fi ajutat de catre cineva prezent aici sa execut un detector de metale pentru banda transportoare ( activitatea de colectare deseuri plastice). Va multumesc.Pai pentru ce iti trebuie detector ? Doar ca sa stii daca ai sau nu vre-un metal ?Nu-i mai bun un electromagnet cu care sa ridici automat de pe banda orice urma de metal ?....sau treci cumva banda prin apa, platicul ramane la suprafata, metalul se duce la fund. Link spre comentariu
Vizitator mariusvdm Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 asta doar daca electromagnetul este atat de aratos incat atrage toate metalele. un fel de idolu' metalelor si in apa daca bagi banda plasticu ramane la suprafata unei balti de unde il pescuim cu plasa si metalul se duce unde? mai departe pe banda si cand se mai umple vreun recipient cu apa se duce si ala la fund si se amesteca cu metalul. de ce postam doar ca sa ne dam plini de idei? uite o schema simpla care o poti adapta la alta scara pt nevoile tale http://www.electroniq.net/other-project ... rcuit.html sunt o gramada de rezultate destul de simple la o cautare pe google Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 de ce postam doar ca sa ne dam plini de idei?Am avut o idee...am spus-o si eu mai departe. Ideea se poate dezvolta. Si "la o adica" autorul este interesat de ceva industrial, deci poate apela cu incredere la o firma care face astfel de benzi transportoare. Link spre comentariu
Vizitator mariusvdm Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 in putinul timp petrecut la scoala am invatat ca magnetul atrage doar fierul (Fe) si aliajele acestuia. ori metale sunt multe...omul nu avea nevoie de idei, deja stie ce-i trebuie. avea nevoie de ajutor in realizarea detectorului si apoi mai vedea el ce metoda de sortare aplica. Link spre comentariu
boederyakumo Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Separatorul de metale de pe banda transportoare , la prima mana se face manual , la a doua mana se face magnetic, cum bine spunea userul yo9hnf . In urma sortarii manuale raman componente marunte care nu mai fi pot sortate manual, atunci intra sortatorul magnetic, cu detectorul de metale o sa aveti o mie de probleme, in plastic existand o multitudine de ansamble turnate din metale sau nemetale care detectorul le va semnaliza iar dv ve-ti cauta disperat unde sunt, pentru neferoase se foloseste separatorul de metale neferoase, denumit si Separator Eddy Current care functioneaza pe curentii turbionari (Foucault) generati de un camp magnetic rotativ. Curentii indusi in metalele neferoase creaza o forta de respingere capabila sa arunce materialul din fluxul de materiale inerte.Deci la o linie tehnologica de dimensiuni mai maricele asa se procedeaza. Link spre comentariu
Vizitator ivcatalin Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Buna din nouSunt incantat sa aflu ca exista oameni care doresc sa ajute pe cei care au astfel nevoie, cum este cazul meu.Sa trec la subiect........deseurile de plastic provin de la atelierele de tamplarie termopan din PVC. Aceste resturi contin feir sub diverse forme, suruburi mici infiletate in plastic, bucati de armatura aflate in interiorul resturilor, etc. Pentru a avea randament in activitate aceste deseuri care ajung la sectie sunt incarcate vrac in masini si apoi descarcate si mutate in saci big-bag cu ajutorul unei benzi transportoare. Ca sa nu mai trebuiasca sa fie luata fiecare bucata la mana fiind analizata sa nu contina fier ( fier care este prins de plastic dupa cum a-ti inteles) doresc ca pe acea banda sa montez un detector de metale (atat pentru feroase cat si neferoase) si cand va trece un deseu din PVC prin detector si care sa contina metal , detectorul sa dea un semnal sonor si sa opreasca banda automat, eu stiind astfel ca pe banda in zona detectorului se afla o bucata de deseu care contine fier si pe care o indepartez manual. Astfel economisesc timp si am o siguranta ca nu poate sa existe o eroare umana si sa ajunga in moara de tocat plastic resturi din PVC care sa contina suruburi infiletate in cele mai multe cazuri dar si armatura metalica.Va rog, daca considerati ca exista o metoda practica, sigura si economica finaciar de a construi asa ceva, va stau la dispozitie cu detalii mai complete despre activitatea care o prestez. Intradevar sunt astfel de detectoare pe piata, dar au preturi destul de mari si din motive intemeiate nu imi permit o astfel de achizitie.Va multumesc ca a-ti acordat din timpul dumneavoastra acestei cereri a mea si va urez sarbatori fericite si ganduri de sanatate si impliniri pe toate planurile. Link spre comentariu
radiomanyo Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Buna,Am vazut o asemenea instalatie intr-o fabrica de tigari.Banda transportoare care duce tutunul taiat si maruntit spre masina de facut tigarete trece printr-o bobina de sectiune dreptunghuiulara de cca 1/2 metri . In documentatia ei scria ca detecteaza obiecte metalice incepand cu marimea unui ac cu gamalie. Deasemenea in industria plasticului la extruderese folosesc niste separatoare de metale ce pot separa pe acelasi principiu particule metalice de 1-2 mm din macinatura de plastic . Principiul este acelasi ca la primul . Al doilea este fabricat de firma HAMOS din Austria.poti cauta pe net ca sa-ti faci o idee. La cea cu banda transportoare nu-mi mai aduc aminte firma care l-a produs. Poate cautand pe net vei gasi ceva idei.Nu este chiar asa simplu , sunt niste aparate sensibile .Succes si sarbatori fericite !Cu stima,radioman_yo Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 ,obobina cu diametru mare(ata cat sa treaca deseurile prin ea),bobina care sa oscileze pe o frecventa;cand un obiect metalic ajunge in campul bobinei,frecventa de oscilatie se schimba. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Si ca schema folosita pentru bobina aceea inspira-te din cea de aici (Eng): http://www3.telus.net/chemelec/Projects/BFO/BFO.htm sau alta de pe acest site. Cat despre separarea efectiva materialelor magnetice in locul electromagnetului poti folosi magneti neodim sau de difuzoare, montati intr-un cilindru rotitor cu razuitor la cutia de colectare a feroaselor. Cu cat sunt mai puternici magnetii cu atat eficienta de colectare este mai mare. Problema este ca, in zona bobinei sa fie cat mai putine materiale metalice inclusiv banda (daca nu se compenseaza semnalul), cu cat sensibilitatea bobinei este mai mare. Link spre comentariu
Vizitator risnoveanustefan Postat Decembrie 25, 2010 Partajează Postat Decembrie 25, 2010 cel mai bun detector de metale sunt magneti de la hardiscuri..super puternici.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum